Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

100η επέτειος Μάχης του Σκρα - Με Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκδοση γραμματοσήμων

Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώνονται την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαΐου 2018, οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 100 ετών από τη Μάχη του Σκρα, που διοργανώνουν ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», με την υποστήριξη του Παραρτήματος Μακεδονίας του Ιδρύματος.

Αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου 2018, στις 20:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου, θα προβληθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα, με υλικό από το αρχείο του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μάιου 2018, στο Σκρα, με κεντρικό ομιλητή την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:
10.00 Παράταξη τιμητικού αγήματος στρατού και στρατιωτικής μουσικής στον χώρο της πλατείας Σκρα 

10.15 Πέρας προσελεύσεως επισήμων 

10.50 Προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου 

-Δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Σκρα 

-Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων 

-Προσκλητήριο πεσόντων 

-Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 

-Χαιρετισμοί διοργανωτών και εκπροσώπου της κυβέρνησης 

-Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας 

-Παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και λοιπών επισήμων, τμημάτων ενόπλων δυνάμεων και συλλόγων Λέσβου-Κρήτης-Σερρών-Σκρα

-Πορεία ειρήνης και απονομές επάθλων στους νικητές 

-Απονομή βραβείων στους τρεις μαθητές που πρώτευσαν στον διαγωνισμό παραγωγής γραπτού λόγου με θέμα «Η μάχη του Σκρα: Ένας σημαντικός σταθμός της σύγχρονης Ιστορίας μας». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε ο Δήμος Παιονίας και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» σε συνεργασία με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τους μαθητές και τις μαθήτριες της β’ τάξης των λυκείων Αξιούπολης, Γουμένισσας και Ευρωπού. 

-Μετάβαση στο μουσείο Σκρα και ξενάγηση 

-Αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Παιονίας, στο δημοτικό κατάστημα στο Πολύκαστρο.

Και γραμματόσημα από τα ΕΛΤΑ
Σε αναγνώριση της σπουδαιότητας και του ιστορικού βάρους της Μάχης του Σκρα, της πολύνεκρης μάχης που έκρινε τη τύχη της Μακεδονίας κατά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τιμούν κι αυτά με τη σειρά τους τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας, με την έκδοση ειδικών συλλεκτικών προϊόντων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018. 

Στο νομό Κιλκίς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευθούν από τα Ταχυδρομεία Κιλκίς και Πολυκάστρου. Πρόκειται για: Μεμονωμένα Προσωπικά Γραμματόσημα: για την ταχυδρόμηση επιστολών πρώτης μονάδας βάρους εσωτερικού (0,72 €). Απεικονίζουν τον πίνακα του Λυκούργου Κογεβίνα (Κέρκυρα 1887-Αθήνα 1940) «Η Μάχη του Σκρα, 1918» (Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου).

Ειδικά Φύλλα Προσωπικού Γραμματοσήμου: Περιλαμβάνουν 5 γραμματόσημα και έχουν αποτυπωμένη την Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα. Διατίθενται προς 6€

Ειδικοί Αναμνηστικοί Εικονογραφημένοι Φάκελοι Αριθμημένοι, με γραμματόσημο και σφραγίδα. Κυκλοφορούν επτακόσια πενήντα (750) τεμάχια και διατίθενται προς 3,50€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.