Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τ.Ε.Ι. Κιλκίς: "Εγκαίνια παρωδία"


Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. νομού Κιλκίς
Για πρώτη φορά γίνεται ανακοίνωση εγκαινίων ενός χώρου την ημέρα της τέλεσης των εγκαινίων. Τα εγκαίνια έχουν την έννοια χαρμόσυνης είδησης, έναρξης κάποιας δραστηριότητας, δεν γίνεται στα κρυφά και μουλωχτά. 


Στα εγκαίνια προσκαλούνται φίλοι, γνωστοί, αλλά κατά κύριο λόγο άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος και άτομα που συνέβαλαν στη έναρξη της δραστηριότητας και σε εύλογο χρόνο νωρίτερα, μία εβδομάδα νωρίτερα.

Τι από αυτά υπήρχαν στα εγκαίνια του σχολικού συγκροτήματος του Τ.Ε.Ι.

Δεν ήταν καλεσμένοι οι Βουλευτές του Νομού, έχουμε τρείς Βουλευτές, τον κύριο Παραστατίδη από το ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Γεωργαντά από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και τον κύριο Χατζησάββα από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Έχουμε και δεύτερο Δήμο στον Νομό μας και δεν υπήρχε κάποιος εκπρόσωπος από εκεί. Κανείς εκπρόσωπος από τά άλλα κόμματα του Νομού όπως συνηθίζεται να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις του τόπου.

Θα έπρεπε το ελάχιστο να καλεστούν οι άνθρωποι που εργάστηκαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο, από αυτούς που είχαν την ιδέα μέχρι αυτούς που την υλοποίησαν, από τον Δήμαρχο τότε κύριο Αμανατίδη Αναστάσιο, τον τότε Νομάρχη και σήμερα Βουλευτή Παραστατίδη Θεόδωρο, τον τότε Δήμαρχο Τερζίδη Δημήτριο, τον τότε Νομάρχη και Δήμαρχο Μπαλάσκα Ευάγγελο, επώνυμοι πολίτες όπως ο κύριος Τσουκαλάς Γεώργιος και άλλους πολλούς που συνέβαλλαν στη υλοποίηση του έργου.

Στα τελευταία προβλήματα που παρουσιάστηκαν για την μετεγκατάσταση των φοιτητών από το κτίριο του ΟΑΕΔ στο νέο κτίριο του ΤΕΙ συνέβαλλαν οι Βουλευτές του Κιλκίς, κύριος Παραστατίδης Θεόδωρος από το ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Γεωργαντάς Γεώργιος από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο κύριος Τατίδης Νικόλαος από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Για το ιστορικό του θέματος θα αναφέρω τα παρακάτω.

Είχαμε πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό του κτιρίου Τ.Ε.Ι, και πίσω από αυτή την δικαιολογία κρύβονταν η εγκατάσταση των φοιτητών και η λειτουργία του. Έχω ασχοληθεί εδώ και πολύ καιρό με το θέμα. 

Οι κύριες πηγές των πληροφοριών μου ήταν, ο τοπικός τύπος, η ενημέρωση από την Κ. Κουτσού πρόεδρο του ΤΕΙ Κιλκίς, από τις συνεντεύξεις και ανακοινώσεις του κ. Γεωργαντά, Βουλευτή Κιλκίς και πρώην υφυπουργού παιδείας από τον χώρο της Ν.Δ. Ο κύριος Γεωργαντάς δεν πρόλαβε επι υφυπουργείας του να λύσει το πρόβλημα, γιατί δεν περίμενε η θητεία του να είναι τόσο σύντομη. 

Γνωρίζοντας το ιστορικό αυτό, μόλις ανέλαβε υφυπουργός παιδείας ο κύριος Ζουράρης από τους ΑΝ.ΕΛ επέμενα, να τελειώνει με το θέμα του ΤΕΙ Κιλκίς το οποίο γνώριζε εξ αρχής, γιατί μαζί του, με την εποπτεία του, κινούσαμε το θέμα προς το υπουργείο με υπουργό την κ Σια Αναγνωστοπούλου, η οποία υπέγραψε το ΦΕΚ , με το οποίο θα λυνόταν το πρόβλημα του Τ.Ε.Ι Κιλκίς αμέσως με την παραλαβή από τον εργολάβο κατασκευαστή, (Άρθρο 72 του νόμου ΥΠ ΆΡΙΘ 4386 ΦΕΚ 83/11-5-2016). 

Παρουσία του κυρίου Παραστατίδη από το ΣΥΡΙΖΑ, του κυρίου Γεωργαντά από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και του Καρβούνη Αλέξανδρου εκπρόσωπο του κυρίου Ζουράρη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Ο κύριος Ζουράρης Βουλευτής Θεσσαλονίκης Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων από τους ΑΝ.ΕΛ, υπέγραψε μέσα στις πρώτες μέρες που ανέλαβε, τα σχετικά έγγραφα για την τελική λύση του θέματος.Υπάρχουν αναλυτικά άρθρα κατά την χρονική στιγμή που γίνονταν οι ενέργειες στον τοπικό τύπο.

Κάποιοι δεν θέλησαν να δώσουν τα εύσημα στους ανθρώπους που έτρεξαν πίσω από αυτή την ιδέα, να υλοποιήσουν αυτή την ιδέα, θέλησαν να την παρουσιάσουν σαν κύριο έργο τους. 

Ο κόσμος του Κιλκίς όμως ξέρει ποιος έκανε και τι έκανε. Εάν παρευρίσκονταν όλοι αυτοί, πώς θα παρουσίαζαν το μηδαμινό έργο που εκτέλεσαν αυτοί που παρευρέθησαν.

Ακόμα θέλουν να παρουσιάζονται με το διαίρε και βασίλευε των άλλων εποχών. Είναι εποχή όμως που αναγνωρίζονται όλοι που προσφέρουν, ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκουν. Η συγκυβέρνηση σήμερα δύο διαφορετικών αντιλήψεων, κομμάτων θέλει να φέρει την ομόνοια στους πολίτες.

Αυτά με κάνουν να νοιώθω υπερήφανος που είμαι στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ο Πρόεδρος του κόμματος, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πάνος Καμμένος διακηρύσσει πάντα την ομόνοια μεταξύ των πολιτών σε όποιο χώρο και αν ανήκουν, και αυτό απέδειξε. Συμφιλιώθηκε με ένα αριστερό κόμμα παραμερίζοντας της διαφορές αλλά ενώνοντας τα κοινά σημεία προς όφελος της πατρίδας.

Για τον τρόπο που έγιναν τα εγκαίνια υπήρξε σκοπιμότητα σε όλη την έκταση. Την ευθύνη κατά κύριο λόγω την έχει η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. διότι πρόκειται για εκδήλωση της ιδιοκτησίας τους και δευτερεύων όποιος άλλος είχε την ευθύνη της πραγματοποίησης της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.