Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Γουμένισσα: Ευχαριστίες στη φιλοτιμία του εκκλησιαστικού πληρώματος

Ανακοίνωση Υπηρεσίας “Λογία Φιλαδελφίας & Αλληλεγγύης”
Με την ευκαιρία εορτασμού του σωτηρίου Πάσχα, της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου, κοινοποιούμε τις ευχαριστίες των ευεργετημένων αδελφών μας, μελών του ενός εκκλησιαστικού σώματος, και παντός λοιπού ευεργετημένου συνανθρώπου μας, χάρη στη φιλοτιμία προσφοράς όλων και στις οργανωτικές προσπάθειες της “Λογίας Φιλαδελφίας & Αλληλεγγύης” της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης.

Η Ιερά Μητρόπολη ενημερώνει για ακόμη μία φορά ότι από ικανού χρόνου, με τη συνεργασία των ευσεβών χριστιανών - χορηγών, ενεργοποιεί το σύστημα της ιδιαίτερης Υπηρεσίας της, της προαναφερόμενης “Λογία Φιλαδελφίας & Αλληλεγγύης”, ιδρυμένης με απόφαση του Μ/Σ, έγκριση της Ιεράς Συνόδου και νομιμοποιητική δημοσίευση στο περ. “Εκκλησία” και στο Φ.Ε.Κ. (προβλέψεις του Κ.Χ. της Εκκλησίας βάσει του Συνάγματος). 

Στοιχειώδεις ανάγκες αποδεδειγμένα εμπερίστατων συνανθρώπων μας μπορούν να καλύπτονται τόσο από την κεντρική “Λο.Φι.Α.”, όσο και από τις περιφερειακές ενοριακές δράσεις.

Εντός του 2017 απολογιστικά διατέθηκαν από την κεντρική Υπηρεσία περισσότερα από 20.000 Ε σε πρόσωπα και οικογένειες εμπερίστατες. Στο ποσόν αυτό πρέπει να προστεθεί και η πολυσήμαντη συνεισφορά αγάπης από τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Μητροπόλεως, που διπλασιάζει τον κεντρικό απολογισμό προς όφελος του λαού μας.

Επιπλέον διανεμήθηκαν για άλλη μια χρονιά 2,5 τόννοι τροφίμων, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλοι μαζί μπορούμε” (συνεργασία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, Ιερών Μητροπόλεων, τοπικών παντοπωλείων), και από προσφορές ιδιωτών και συλλογικών φορέων (Τράπεζα τροφίμων Θεσσαλονίκης, επιχειρηματίες, παραγωγοί). Τα τρόφιμα διατέθηκαν σε εμπερίστατες οικογένειες και σε μαθητές σχολικών μονάδων της μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Εκτός των ως άνω, διατέθηκαν 1480 κιλά φρέσκων ιχθύων, 250 κιλά όσπρια, 575 κιλά πατάτες, 100 κιλά λάχανα, 300 κιλά κοτόπουλα και 300 τεμάχια αυγά.

Επιπρόσθετα συνεχίζεται μέχρι και πρόσφατα η διανομή τροφίμων από την κεντρική Υπηρεσία μέσω Ενοριών.

Πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας μαθητών δημοτικού και γυμνασίου λειτουργεί, από χρόνια ήδη και δι᾽ όλου του σχολικού έτους, στην ενορία Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου.

Σ᾽ αυτά πρέπει να συνυπολογισθεί ως πρόσθετη κοινωνική συμπαράσταση και η σταθερή μηνιαία τροφοδοσία εμπερίστατων οικογενειών στο πολυάνθρωπο Πολύκαστρο, τα καθιερωμένα κοινά εορταστικά γεύματα των πενεστέρων κατά τις μεγάλες εορτές στην κεντρική ενορία Αξιούπολης, καθώς επίσης και η τεράστιας κοινωφελούς και ανθρωπιστικής σημασίας λειτουργία των παιδικών και νεανικών Κατασκηνώσεων το καλοκαίρι, επί πέντε συνεχή έτη, στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μακρυνίτσας Σερρών.

Όλη αυτή η δράση απηχείται ως προσφορά και αποδοχή στο ενιαίο σώμα της Εκκλησίας. Κάθε εθελοντική συνδρομή ιδιωτών, ενοριών, φορέων, προγραμμάτων συλλογικά και οργανωμένα απηχείται προς όλους. Μαρτυρεί τη ζωτικότητα και την αλληλεγγύη της αγάπης των μελών ενός σώματος.

Η τοπική Εκκλησία εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της σε όσους περιβάλλουν με τη φιλοτιμία της αγάπης τους τους χρήζοντας, επισυντρέχοντες ποικιλιτρόπως στο έργο φιλανθρωπίας και αλληλεγγύης της Ι. Μητροπόλεως.

Καλό Πάσχα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.