Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

"Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε"


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Και φτάσαμε που λέτε κάπως έτσι στις εποχές που ένας πολιτικός συνδέει τ' όνομά του μ' εξοργιστικές ατάκες κι όχι πολιτικές πράξεις και παρεμβάσεις που 'χουν τη δύναμη ν' αλλάξουν την καθημερινότητα του κόσμου προς το καλύτερο.
Μιας και οι κυβερνήσεις των μνημονίων βαδίζουν πάνω σε προδιαγεγραμμένες αντιλαϊκές πολιτικές κι αυτό περιορίζει το ρόλο τους απλά στο να τις εκτελέσουν και να χειριστούν επικοινωνιακά το πως θα τις δεχτεί ο κόσμος.

Κι ίσως κάπου εδώ να είναι που όλες αυτές οι ατάκες λειτουργούν σαν τεχνητοί κυματοθραύστες που θα ξεσπάσει ο κόσμος την οργή του ακίνδυνα δίχως να βλάψει ούτε στο ελάχιστο την επιβολή των πολιτικών τους.

Την οικονομική αφαίμαξη τη βίαιη φτωχοποίηση την υπερφορολόγηση το κουτσούρεμα της κοινωνικής πολιτικής και των κάθε είδους επιδομάτων. Κι άλλα τόσα που κάνουν την καθημερινότητα μας συνεχώς μάχη για επιβίωση.

Ίσως πάλι όλες αυτές οι ατάκες να είναι μέρος μιας επικοινωνιακής τακτικής που βασίζεται στο να παίρνεις ένα γεγονός να το γυρίζεις τα μέσα έξω και με λεκτικές αοριστίες να προσπαθείς να του δώσεις διαφορετική σημασία από αυτήν που έχει.


Και κάπως έτσι δεν γίνονται κατασχέσεις στους λογαριασμούς αλλά αφαίρεση χρημάτων, η απόφαση του ΣτΕ περί θρησκευτικών θεωρείται σύμφωνα με τον Φίλη σκοταδισμός, η ονομασία Μακεδονία στο Ελληνικό αεροδρόμιο ντροπιάζει τον Μπουτάρη κι άλλες πολλές οι οποίες κάνουν αν μη τι άλλο τους συγκεκριμένους πολιτικούς να εντυπώνονται στου κόσμου το μυαλό και να μένουν αξέχαστοι.

Κατά τα άλλα η Ανάπτυξη με την Ελπίδα μαζί έρχονται τον Αύγουστο διακοπές στην Ελλάδα. Η εποπτεία γίνεται επιτροπεία, η Εθνική Κυριαρχία άγνωστο το πότε ανακτάται, οι περικοπές στις συντάξεις προγραμματισμένες από το 2019, κι οι κατασχέσει ουπς, σόρυ, η αφαίρεση χρημάτων από λογαριασμούς ήθελα να πω από 1η Μαΐου απελευθερώνεται για όλες τις οφειλές 500 Ε και άνω διότι υπέρ άνω όλων το πλεόνασμα και η ευημερία των αριθμών εις βάρος της καθημερινότητας των Ελλήνων.


Κι όλα αυτά στο όνομα των καλυτέρων ημερών που ακόμα αχνοφαίνονται κάπου στο βάθος του τούνελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου