Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Γκουντενούδης προς Σπίρτζη: "Να μην πληρώνουν διόδια όσοι εργάζονται στην περιοχή του σταθμού διοδίων των Ευζώνων"

Ο Δήμαρχος Παιονίας, κ. Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη ζητώντας του την απαλλαγή των κατοίκων αλλά και όσων εργάζονται στην περιοχή πέριξ του σταθμού διοδίων των Ευζώνων από την καταβολή τελών διοδίων.

Η επιστολή έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα της απαλλαγής από την καταβολή τελών διοδίων για τους κατοίκους της περιοχής πέριξ του σταθμού των διοδίων των Ευζώνων του Δήμου Παιονίας.

Σε συνέχεια της από 27/12/17 προηγούμενης επιστολής μας για το ίδιο θέμα, για το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποια απόφαση από μέρους σας, και λαμβάνοντας γνώση για τις σημερινές δηλώσεις σας ότι οι μόνιμοι κάτοικοι Δήμων της Β. Αττικής δεν θα είναι υπόχρεοι στην καταβολή διοδίων, αναρωτιόμαστε εάν μας θεωρείτε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Οι Εύζωνοι είναι η μεγαλύτερη πύλη εισόδου της χώρας, καθώς περίπου 8.000.000 άνθρωποι κάθε χρόνο περνάνε τα σύνορα μέσω του τελωνείου των Ευζώνων.

Στη περιοχή των συνόρων, του τελωνείου αλλά και των οικισμών της εγγύτερης διασυνοριακής περιοχής κατοικούν κι εργάζονται άνθρωποι οι οποίοι καθημερινά διέρχονται από το σταθμό διοδίων των Ευζώνων και συνεπώς αποτελεί δυσβάσταχτο κόστος η καταβολή του τέλους διοδίων.

Γιατί λοιπόν κύριε Υπουργέ να τηρείτε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απαλλαγή από το τέλος των διοδίων και μάλιστα για μια περιοχή παραμεθόριο η οποία βιώνει εδώ και χρόνια την παραμέληση και την απαξίωση από την κεντρική εξουσία σε όλα τα επίπεδα.

Παρακαλούμε όπως προβείτε στην τροποποίηση της αποφάσεως σας και τη συμπερίληψη στους δικαιούχους απαλλαγής από το εν λόγω τέλος διοδίων των κατοίκων των περιοχών του Δήμου Παιονίας που ζουν κι εργάζονται πέριξ της περιοχής των Ευζώνων και αναγκαστικά διέρχονται από το σταθμό διοδίων.

Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας ώστε να αρθεί η αδικία που υφίσταται ο Δήμος μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.