Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

"Πότε θα ενδιαφερθεί επιτέλους το ελληνικό κράτος για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο;"

Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Τις τρεις (3) τελευταίες δεκαετίες έχουν επέλθει σαράντα (40) θάνατοι συνανθρώπων μας σε τροχαία δυστυχήματα τα οποία συνέβησαν στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) από τον κόμβο του Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο κόμβο της Χαλάστρας.

Η αναβάθμιση του εν λόγω οδικού τμήματος, με την δημιουργία δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση καθώς και διαχωριστικής νησίδας, δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, με ανυπολόγιστο κόστος καταρχήν σε ανθρώπινες ζωές.

Η αδράνεια έως αδιαφορία της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα δύναται να χαρακτηρισθεί εγκληματική, εάν αντιπαρατεθεί στην σπουδή την οποία επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στην κατασκευή και εγκατάσταση διοδίων, όπου οι ενέργειες του αρμοδίου Υπουργείου για χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία στην περιοχή των Ευζώνων υπό μορφή μετωπικών διοδίων στον Αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) εμφανίζουν ταχύτατους ρυθμούς, ασυνήθεις για τον χαρακτήρα της δημόσιας λειτουργίας στην χώρα μας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Με ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, όπως αυτή αναλύεται ανωτέρω, η συνέχιση της οποίας με πάσα βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέες ανθρώπινες απώλειες;
Στην σύμβαση παραχώρησης η οποία έχει υπογραφεί για το εν λόγω οδικό δίκτυο, υπάρχειπρόβλεψη δέουσας αναβάθμισης αυτού του οδικού τμήματος στο οποίο χάνονται ανθρώπινεςυπάρξεις;

«Πότε και με ποιόν τρόπο θα υλοποιηθεί η μετακίνηση στελεχών του Ελληνικού Στρατού οι οποίοι υπηρετούν άνω των 9 ετών σε δήμους-νομούς μη προτίμησής τους;»

Οι τακτικές μεταθέσεις του Ελληνικού Στρατού για το έτος 2017 ολοκληρώθηκαν μέσα στο θέρος, ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπονήθηκε αρμοδίως μελέτη αξιολόγησης των συμπερασμάτων και διδαγμάτων, τα οποία προέκυψαν από αυτές. Από την εν λόγω μελέτη, διαπιστώθηκε η μακροχρόνια παραμονή άνω των 9 ετών έως και σήμερα, πολλών στελεχών του Ελληνικού Στρατού σε δήμους και νομούς μη προτίμησής τους.

Σχετικά με το ζήτημα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδόθηκε Διαταγή η οποία ρυθμίζει το θέμα, πλην όμως δεν έχει εφαρμοσθεί μέχρι σήμερα, κατά μήνα Απρίλιο 2018, στο σύνολο των περιπτώσεων.

Επιπλέον, σε όποιες περιπτώσεις έχει εφαρμοσθεί η Διαταγή, η διαδικασία η οποία ακολουθείται δεν είναι σε καμία περίπτωση η ενδεδειγμένη καθώς τίθενται, καταρχήν, χρονικά περιθώρια τα οποία είναι ανθρωπίνως αδύνατα να τηρηθούν, διότι πρόκειται για στελέχη του Ελληνικού Στρατού τα οποία έχουν οικογένειες καθώς και υποχρεώσεις οι οποίες δεν είναι δυνατό να παραβλεφθούν, ένεκα των τασσομένων ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Πότε ακριβώς θα εκτελεσθεί η εν λόγω Διαταγή στο σύνολο των περιπτώσεων τις οποίες ρυθμίζει;

Το πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής Διαταγής, θα ανταποκρίνεται στις ειδικές και επιμέρους ανάγκες των στελεχών στα οποία αφορά και σε σχέση με την ύπαρξη οικογενειών καθώς και κάθε είδους υποχρεώσεων, οι οποίες λογικώς υπάρχουν μετά από μακροχρόνια παραμονή σε ένα τόπο;

Γιατί έχει παρέλθει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, από την εκπόνηση της μελέτης αξιολόγησης και την διαπίστωση του συγκεκριμένου ζητήματος μέχρι και σήμερα, Απρίλιο 2018, χωρίς να έχει ρυθμιστεί δεόντως και προσηκόντως η υπηρεσιακή κατάσταση του συνόλου των στελεχών στα οποία αφορά;

Σχετικά με την υποχρεωτική καταχώριση του Α. Τ.ΑΚ. στη δήλωση Ο.Σ.Δ.Ε. 
Ο Αριθμός Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) είναι ένας μοναδικός αριθμός για κάθε ιδιοκτήτη και για κάθε ιδιοκτησία, αναγράφεται στο Ε9 των φορολογούμενων και εφέτος κατ΄ έτος 2018, είναι υποχρεωτική η καταχώρησή του κατά τη σύνταξη της σχετικής δήλωσης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και Ελέγχου.

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πενταβρύσου Καστοριάς, αυτή η υποχρεωτικότητα ήδη δημιουργεί προβλήματα στους υποχρέους. Και αυτό διότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις στις οποίες ενώ δεν πραγματοποιήθηκε αποδοχή κληρονομιάς, εντούτοις δύναται ο ένας από τους συγκληρονόμους να υπογράφει ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης για όλα τα αγροτεμάχια του κλήρου, ενέργεια η οποία δεν είναι εφικτή πλέον με τη νέα διάταξη.

Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες οι κληρονόμοι ή και οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εκτός Ελλάδος και δεν υποβάλουν στην αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία δήλωση για την ιδιοκτησία τους η οποία είναι πλέον πολυτεμαχισμένη.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Με ποιες ενέργειες προτίθεται η Πολιτεία να αντιμετωπίσει το ζήτημα;
Προτίθενται, ειδικότερα, τα αρμόδια Υπουργεία να παράσχουν χρονικά περιθώρια και προθεσμίες ικανές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως τα θέτει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πενταβρύσου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.