Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Tο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα τιμά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, τιμώντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα παρουσιάσει, την Τετάρτη 21 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Χαΐτογλου, δεκάλεπτο θεατρικό δρώμενο με θέμα την Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική. Οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν είναι ο Κωνσταντίνος Χατζάκος και η Αναστασία Τσιωμίδου.

Ακολουθεί εκδήλωση του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» με θέμα «25 χρόνια για ένα όνομα: Σκέψεις, κρίσεις και εμπειρίες σχετικά με τις εξελίξεις με το Μακεδονικό Ζήτημα».

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

Γούναρης Βασίλης, Καθηγητής Ιστορίας των Νεοτέρων Χρόνων ΑΠΘ,

Βλασίδης Βλάσης,
Επίκουρος Καθηγητής Βαλκανικών, Σλαβικών &
Ανατολικών Σπουδών ΠΑΜΑΚ,

Λυβάνιος Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής και
Ευρωπαϊκής Ιστορίας ΑΠΘ,

Χοτζίδης Άγγελος, Ιστορικός, πρώην συνεργάτης Κέντρου Έρευνας
Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης.

Συντονίζει και συμμετέχει ο Χρήστος Μανδατζής, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους φοιτητές και στους εκπαιδευτικούς που θα παρακολουθήσουν τη διάλεξη.



ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

EMAIL | info@imma.edu.gr

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr 

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.
Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.