Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Μήνυμα Σούλη για την ημέρα της γυναίκας

Υπογράφει
ο Σούλης Καζαντζίδης
Πολιτευτής Ν.Δ. ν. Κιλκίς
Oπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τούτη η ημέρα είναι αφιερωμένη στην γυναίκα τιμώντας έτσι τις δεκάδες εργάτριες της Αμερικής στα 1857 όταν στην Νέα Υόρκη και σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ξεσηκώθηκαν απαιτώντας ουσιαστικά ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ζωής.

Πολλά χρόνια αργότερα και έχοντας κατά νου τους αγώνες των γυναικών για ισότιμη θέση σε κάθε μορφή και έκφανση της ζωής, στα 1977, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του να ορίσει την 8η Μαρτίου ως ημέρα που θα τιμά την γυναίκα και τους αγώνες της στη ζωή είτε ως μάνα, είτε ως σύζυγος, είτε ως εργαζόμενη κ.ο.κ.

Η προσωπικότητα των γυναικών και η συνεισφορά τους στην πρόοδο της σύγχρονης κοινωνίας μας είναι εκ των ων ουκ άνευ καθώς αναγνωρίζεται διαρκώς και επί καθημερινής βάσεως η πολυσήμαντη και καθοριστική συμβολή της σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ζωής.

Ομως παρόλα αυτά ακόμη και σήμερα σε πολλές κοινωνίες ο ρόλος που διαδραματίζει το γυναικείο φύλο δεν είναι ο πραγματικός καθώς δεν είναι λίγες οι χώρες όπου η γυναίκα δεν υπολογίζεται ισότιμα. Και μάλιστα δεν είναι και ψέμα ότι δεινοπαθούν σε αρκετές των περιπτώσεων από την κάκιστη αντιμετώπιση που τις επιφυλάσσουν αναχρονιστικές αντιλήψεις που απέχουν παρασάγγας από την πραγματικότητα.

Την σύγχρονη δηλαδή εποχή όπου η γυναίκα είναι αποδεκτή σε όλα τα επίπεδα της ζωής ως μια ανάλογη με τον άνδρα ανθρώπινη ύπαρξη που δεν υστερεί σε πολλά από αυτόν (άνδρα). Αλλωστε πλείστα είναι τα παραδείγματα που γυναίκες έχουν κατακτήσει με προσπάθεια και σκληρή δουλειά θέσεις και ρόλους που κάποτε ήταν απαγορευτικά ακόμη και ως σκέψη.

Κλείνοντας λοιπόν χρήσιμο είναι να τονίσουμε ότι δεν πρέπει να θυμόμαστε τη γυναίκα μόνο μια ημέρα το χρόνο την 8η Μαρτίου αλλά πρέπει να την τιμούμε και να την στηρίζουμε 365 ημέρες το χρόνο ως το πλέον ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αναγνωρίσουμε τη σπουδαιότητα και την σημαντικότητα της γυναικείας ύπαρξης στη ζωή μας.

ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ, στις γυναίκες όλου του κόσμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.