Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018 στο Επιμελητήριο Κιλκίς το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Το Κιλκίς θυμάται», στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Δικτύου Τοπικής Ιστορίας «Το Κιλκίς στην τροχιά του χρόνου». Το σεμινάριο οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κιλκίς σε συνεργασία με την Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των εκπαιδευτικών της περιοχής του Κιλκίς σχετικά με το ιστορικό πλαίσιο, τα εργαλεία, και τους χώρους δράσης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα σε συνεργασία με την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Πολεμικών Κοιμητηρίων ( CWGC), το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council) και τον Οργανισμό Never Such Innocence .

Το πρόγραμμα αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των νέων σε σχέση με την ιστορία και την κληρονομιά που μας άφησε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Παράλληλα δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την εποχή και να προσεγγίσουν δια-θεματικά ζητήματα «μνήμης» αξιοποιώντας πληροφορίες τόσο από τον εκθεσιακό όσο και από τον ερευνητικό χώρο (βάση δεδομένων) του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Κοινοπολιτειακής Επιτροπής Στρατιωτικών Τάφων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κ. Μιχαλία Καραμισάκη, Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Κιλκίς και χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Ιωάννα Αρβανίτη, σχολική σύμβουλος της Α/θμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Ομιλητές ήταν η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, γ.γ. του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, η οποία παρουσίασε το Πρόγραμμα: «Το Κιλκίς θυμάται», ο κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος, διδάκτωρ ιστορίας, στέλεχος του Υπ. Εξωτερικών με θέμα «Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Ιστορικό πλαίσιο» η κ. Χρυσούλα Μελλίδου, Συντονίστρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών, Βρετανικό Συμβούλιο, με τίτλο της ανακοίνωσής της: « 100 χρόνια μετά: Τα Στρατιωτικά Νεκροταφεία και η Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων» και η Αθανασία Πρωτοψάλτη από το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα - Μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Διαχείριση Πολιτισμού, Μουσειολογία, με θέμα: «Η αφήγηση της εκπαιδευτικής εμπειρίας».

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ | Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη


ΤΗΛΕΦΩΝΟ | 2310 229778

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ | www.imma.edu.gr

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09.00-20.00 & Σάββατο 10:00-14:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ενήλικες 2€ - Μαθητές 1€

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Επίσης προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης ξενάγησης (υπηρεσία προσωπικής περιήγησης) σε πολλές γλώσσες και σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.

Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.

Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.

Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.