Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου για νηπιαγωγούς στην Αξιούπολη

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι για τους νηπιαγωγούς με τίτλο «Συναισθηματοδεινοσαυροπεριπέτειες».

Στο εργαστήρι που ολοκληρώθηκε σε δυο τρίωρες συναντήσεις στο 1ο Νηπιαγωγείο Αξιούπολης στις 13 & 15 Μαρτίου 2018, συμμετείχαν 11 νηπιαγωγοί. 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η παρουσίαση του υλικού «Συναισθηματοδεινοσαυροπεριπέτειες» και η εξοικείωση των νηπιαγωγών με αυτό, ώστε να μπορέσουν να το εφαρμόσουν στις τάξεις τους με τα παιδιά. Πρόκειται για ένα παραμύθι που έχει σχεδιαστεί από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Υγεία», απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα τους, να τα ονομάσουν και να τα διαχειριστούν λειτουργικά.

Στο εργαστήρι μέσω μεθόδων αλληλεπίδρασης οι νηπιαγωγοί συμμετείχαν ενεργητικά στη διαδικασία και είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν συναισθήματα, σκέψεις κι εμπειρίες για το θυμό, το φόβο, τη λύπη, τη ζήλια και τη ντροπή, συναισθήματα που μας δυσκολεύουν ιδιαίτερα. 

Αναπαρέστησαν ομαδικά γλυπτά συναισθημάτων, έπαιξαν παντομίμα, έγραψαν ιστορίες συναισθημάτων και χρησιμοποίησαν το κουκλοθέατρο, τη δραματοποίηση, την αφήγηση και το κολάζ/ζωγραφική για να εξοικειωθούν με το παραμύθι. Στο τέλος του εργαστηρίου δήλωσαν πολύ ευχαριστημένες κι ικανοποιημένες τόσο από τη δομή του εργαστηρίου όσο και από το υλικό που πήραν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.