Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Το Επιμελητήριο Κιλκίς επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος Γερμανίας


Δελτίου τύπου Επιμελητηρίου Κιλκίς
Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε στο Επιμελητήριο Κιλκίς ο Γενικός Πρόξενος Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη κ. Βάλτερ Στέχελ την Τρίτη 20.03.2018.

Τον Γενικό Πρόξενο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τονικίδης Π., ο αντιπρόεδρος κ. Σιωνίδης Κ. και στελέχη της διοίκησης.

Από πλευράς των Γερμανών άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή την προσπάθεια του Προέδρου κ. Τονικίδη να αποτυπώσει την πραγματική επιχειρηματική εικόνα του νομού Κιλκίς.

Έτσι υπενθύμισε στον Γενικό Πρόξενο ότι το Κιλκίς από την δεκαετία του ΄50 είναι ο αιμοδότης εργατικών στελεχών της Γερμανικής οικονομίας, με τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του Γερμανικού κράτους.

Κατόπιν τόνισε στον Γενικό Πρόξενο ότι τώρα είναι η ώρα η Γερμανία να αποδείξει την αλληλεγγύη της με στοχευμένες επενδύσεις στην Ελλάδα, και συνέχισε με δύο προτάσεις που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη των δυνατοτήτων που έχουν στην υγεία οι φυσικοί ιαματικοί πόροι του Κιλκίς. Την αξιοποίηση δηλαδή με επισκέπτες από Γερμανία, είτε με ασθματικά προβλήματα στο σπήλαιο του Κιλκίς, είτε για θεραπεία στη λάσπη της Πικρολίμνης.

Από την πλευρά του ο Γερμανός αξιωματούχος βρήκε θετική την πρόταση του Προέδρου για συνεργασία φοιτητών ή απόφοιτων τεχνικών σχολών για πρακτική εξάσκηση σε Γερμανικές εταιρείες με μόνη προϋπόθεση την γνώση της Γερμανικής γλώσσας.

Συμφώνησε δε ότι ήταν και είναι μεγάλη η συμβολή των Κιλκισιωτών ιδιαίτερα στο οικονομικό θαύμα της Γερμανικής βιομηχανίας τα τελευταία 60 χρόνια.

Το κλίμα έγινε στο τέλος ακόμα πιο θερμό και φιλικό ώστε ο Γενικός Πρόξενος με τους συνεργάτες του να αποδεχθούν την πρόταση του Προέδρου να επισκεφθούν μαζί την Πικρολίμνη και το Σπήλαιο και να απολαύσουν τις φυσικές τους ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.