Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Καφενείον... η Ελλάς!


Της Παναγίτσας Μιχαήλου
Κι όσο οι Έλληνες εξακολουθούν να πορεύονται σε ρευστό πολιτικό τοπίο γεμάτο αντιλαϊκές πολιτικές που τους κάνει επί των ημερών μιας υποτίθεται Αριστερής κυβέρνησης να χάνουν μέχρι και τα σπίτια τους, η Τούρκικη προκλητικότητα έγινε πλέον θρασύτατη.

Κάτι σαν μόνιμη προσπάθεια απόδειξης της υπεροχής τους σε στεριά και θάλασσα. Ο εμβολισμός του σκάφους ήταν η αρχή κι οι μεγαλόσχημες δηλώσεις ανωτερότητας Καμένου και Κοτζιά έσπευσαν να σκεπάσουν το γεγονός, με το να αφήσουν να αιωρούνται υποσχέσεις ότι αν συμβεί ξανά κάτι τέτοιο η απάντηση μας θα ναι ανάλογη με την προκλητικότητα τους.

Κι όταν αργότερα ακολούθησε κάτω από ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν άνοιξε μύτη. Μέρες κάναμε να πάρουμε μπροστά για να διαχειριστούμε ένα γεγονός στο οποίο οι απέναντι έσπευσαν να δώσουν τις δικές τους διαστάσεις εκσφενδονίζοντας κατηγορίες κατασκοπίας σε δυο παΐδια που εκτελούσαν μια υπηρεσία ρουτίνας.

Κι όσο τα ερωτήματα για την ανεπάρκεια των αντανακλαστικών μας παραμένουν αναπάντητα ακολούθησαν αλλεπάλληλες δηλώσεις στελεχών με τις οποίες βγαίνει στη φόρα η ανεπάρκεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση τόσο σοβαρών ζητημάτων, μιας και ο εθνομηδενισμός τους κρύβεται πίσω από έναν απρόσωπο διεθνισμό που τα ισοπεδώνει όλα.

Κι έτσι γι αυτούς δεν τρέχει τίποτα αν συμμετέχει Τούρκος σε Απόρρητη Επιτροπή για θέματα Άμυνας γιατί όπως είπε και σε χτεσινή του δήλωση ο Βούτσης οι βουλευτές εκλέγονται και δεν είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν πατρίδα.

Δηλαδή με τη λογική Βούτση έτσι και συνδικαλιστούν οι λάθρο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι φιλόξενη στέγη για όποιον απ' αυτούς θέλει να ασκήσει το δικαίωμα εκλέγεσθαι.

Κι όπως έχω ξαναγράψει επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλέον απομακρυνθεί πάρα πολύ από τις έννοιες Εθνική αξιοπρέπεια, Εθνική συνείδηση, Εθνική Ταυτότητα αλλά προπάντων Εθνική υπερηφάνεια.

Γιατί το ηθικό ενός λαού αυτοί που τον κυβερνούν το σηκώνουν. Κι όταν σε καιρό ειρήνης είναι δυο Έλληνες στη φυλακή με ανυπόστατες κατηγορίες περί κατασκοπείας κι ο Φίλης βγαίνει για να πει ότι αυτό δεν είναι μείζον θέμα, αυτό σημαίνει πως ούτε επίγνωση για το ποιος είναι ο ρόλος τους έχουν ούτε για το πόσο επικίνδυνοι γίνονται.

Γιατί όποιος απαξιώνει ζωές κι αξιοπρέπειες με το να αποδεικνύεται ανέτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά και που δε μαζεύει τα στελέχη του, όταν εκσφενδονίζουν τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί να κυβερνά έναν τόπο.

Ο κυβερνήτης όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά φροντίζει πρωτίστως για εσωτερική ενότητα κι ομοψυχία και δεν αναλώνεται σε αερολογίες διεθνοποιώντας καθυστερημένα ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Οι εξελίξεις τρέχουν τα γεγονότα μας προλαβαίνουν, οι μπαχαλάκηδες σπάνε την Αθήνα κι ο έκτος στόλος κατεβαίνει να συμμετέχει σε άσκηση σε μιαν ΑΟΖ που όλοι βλέπουν σαν μήλο της Έριδος. Κι εμείς ως μια νέα εκδοχή του κάλως ήρθε το δολάριο θα αντιδράσουμε φρεσκάροντας απλά τα βασικά μας Αγγλικούλια για να μάθουμε να λέμε με σωστή προφορά.

Καλώς τα, τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.