Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Δύο νομοσχέδια τομή για την Ισότητα των Φύλων

Ενόψει της 8ης Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας των Γυναικών, κατατέθηκε την Δευτέρα, 5 Μαρτίου, προς ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για την «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας» του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το νομοσχέδιο εναρμονίζει την εθνική μας νομοθεσία με το νομικό πλαίσιο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, η οποία αποτελεί ένα βήμα στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών. 

Περιλαμβάνει πρόνοιες για μέτρα και δράσεις για την καταπολέμηση και πρόληψη όλων των μορφών έμφυλης βίας, αλλά και τη μέριμνα για την προστασία των θυμάτων.

Παράλληλα, τέθηκε σήμερα, 6 Μαρτίου, στη δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Εσωτερικών το σχέδιο νόμου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, το οποίο παραδόθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.