Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ολοκλήρωση του βιωματικού εργαστηρίου στους γονείς Ε΄ τάξης του 3ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΝΗΡΕΑ Κιλκίς
Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” στα πλαίσια της συνεργασίας του με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των τμημάτων της Ε΄ τάξης του 3ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, που εφαρμόζουν προγράμματα για την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς με τη φιλοσοφία των ομοτίμων, υλοποίησε βιωματικό εργαστήρι για τους γονείς των μαθητών με θέμα την«Πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς».

Στο βιωματικό εργαστήρι, που ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 26 Μαρτίου σε 4 δίωρες συναντήσεις στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης, συμμετείχαν 12 γονείς. Στόχος του εργαστηρίου ήταν από τη μια, οι γονείς να εξοικειωθούν με τη φιλοσοφία των ομοτίμων, να κατανοήσουν πως τα παιδιά τους δουλεύουν αυτό το πρόγραμμα στις τάξεις τους σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους, τους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη πρόληψης και από την άλλη, να ευαισθητοποιηθούν για θέματα που αφορούν την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς και πως οι ίδιοι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτήν.

Μέσα από μεθόδους αλληλεπίδρασης οι γονείς είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν συναισθήματα, σκέψεις, απόψεις κι εμπειρίες σχετικά με την επικοινωνία, τα όρια, τα συναισθήματα και τη διαχείριση των συγκρούσεων. Αντάλλαξαν απόψεις, μπήκαν στη θέση του άλλου, έπαιξαν παντομίμα, έγραψαν ιστορίες συναισθημάτων, έφτιαξαν ακροστιχίδες κι έπαιξαν παιχνίδια ρόλων, προβληματίστηκαν και γέλασαν, αλλά κυρίως όπως είπαν ένιωσαν ότι δεν είναι μόνες τους. 

Στο τέλος του εργαστηρίου μας είπαν: «εγώ νιώθω ότι ήταν λίγες οι ώρες, ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος», «κάτι που έμαθα είναι ότι όλα ανατρέπονται», «κάτι που θα μου χρησιμεύει είναι το να σκέφτομαι πριν να απαντήσω» και «κάτι που παίρνω μαζί μου είναι να βλέπω τα πράγματα από διαφορετική οπτική».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.