Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Επιμορφωτική Κιλκίς: Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας (18-24 ετών)


Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, ως συνδικαιούχοι, έχουν αναλάβει την υλοποίηση των Πράξεων:

·    «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics», (αφορά 500 άνεργους)

·   «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής» (αφορά 900 άνεργους)

Κάθε Πράξη  περιλαμβάνει:
·        120 ώρες θεωρητική κατάρτιση
·        260 ώρες πρακτική άσκηση

·        Πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων

·        Εξατομικευμένη προσέγγιση- συμβουλευτική υποστήριξη για την προώθηση των ωφελούμενων στην απασχόληση

Κάθε Πράξη  προβλέπει :
Συνολική επιδότηση 1.380 ευρώ, η οποία αφορά  τις. 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης  (επιδοτούμενη με 5€/ώρα) και τις 260 ώρες πρακτικής άσκησης (επιδοτούμενη με 3ευρώ/ώρα).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
1.      Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και να μην έχουν υπερβεί το 25ο της ηλικίας τους.

2.      Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας  του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

3.      Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/ Δευτεροβάθμιας/ Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

4.      Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

5.      Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
6.      Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου εννιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
7.      Κάθε ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση συμμετοχής σε μια μόνο Διοικητική Περιφέρεια. Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η εκ των υστέρων αλλαγή Διοικητικής Περιφέρειας.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων :
Προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων και αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών έως Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018  (ώρα 17:00 μμ)

Υλοποίηση :
Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν στην ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, Κιλκίς: Δοϊράνης 56,  Πολύκαστρο: Εθν. Αμύνης 37 (ΑΚΡΙΤΕΣ)

Περισσότερες πληροφορίες :
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ, ΕΔΡΑ: Δοϊράνης 56, Κιλκίς,  Τηλ/Fax : 23410 28705 – 29690, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Εθν. Αμύνης 37 (ΑΚΡΙΤΕΣ), Πολύκαστρο, Τηλ/Fax : 23430 97340, epimorfotiki@epimorfotiki.gr  /www.epimorfotiki.gr    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.