Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Πετυχημένος και φέτος ο χορός αγάπης, των Μωμόγερων Αγίου Μάρκου Κιλκίς

Δελτίο τύπου συλλόγου "Μωμόγεροι Αγίου Μάρκου Κιλκίς"
Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στο κατάμεστο κέντρο διασκέδασης "Κτήμα των Ευχών" στο Κιλκίς έγινε ο ετήσιος χορός του συλλόγου "Μωμόγεροι Αγίου Μάρκου Κιλκίς".


Την εκδήλωση μας τίμησε και ο Πανοσιολογιώτατος, Πατέρας Επιφάνιος, τον οποίο ο πρόεδρος του συλλόγου Διαμαντίδης Ιωάννης και κάλεσε στο βήμα να ευλογήσει την προσπάθεια.
Πατέρας Επιφάνιος, αφού έλαβε το λόγο είπε χαρακτηριστικά:
"Ήταν αυτονόητο να είμαστε όλοι εδώ, γιατί την προσπάθεια την οποία κάνετε σήμερα φέτος έχει μία ιδιαίτερη αξία, γιατί γίνεται για ένα φιλανθρωπικό σκοπό, που όλοι ξέρουμε, και πρέπει να συμμετέχουμε γιατί σ’ αυτή τη θέση μπορεί να βρεθούμε όλοι μας και θα έχουμε όλοι την ανάγκη όλων μας.

Σήμερα καταφέρατε και δείξατε κάτι γι αυτό και σας αξίζουν θερμά θερμά συγχαρητήρια, διότι όταν υπάρχει ανάγκη εμείς οι Έλληνες μπορεί να είμαστε φτωχοί αλλού είμαστε πλούσιοι στην ανθρωπιά και αυτό είναι πιο σημαντικό, γι αυτό μέσα από την καρδιά μου σας ευλογώ και θα είμαστε κοντά σας εμείς, οι άρχοντες μας και όλος ο κόσμος. Πριν πάτε να δώσετε τα λεφτά που θα μαζέψετε  περάστε και από την εκκλησία γιατί θα έχουμε και εμείς κάτι να σας δώσουμε"

Και πάνω σε αυτό ο πρόεδρος είπε:
"Αφού και η εκκλησία είναι μαζί μας θα επιτύχουμε".

Ο λόγος του προέδρου

"Αγαπητοί συγχωριανοί, αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Χρόνια Πολλά, Υΐαν και Ευλοΐαν και καλοχρονίαν!

Ο σύλλογος μας θέλοντας να αναδείξει την κοινωνική του ευαισθησία μετέτρεψε τον ετήσιο χορό διασκέδασης σε χορό αγάπης, αλληλεγγύης, ελπίδας και συμπαράστασης.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που μας τιμάτε με την παρουσία σας αλλά και στηρίζετε την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε μια οικογένεια που αφού το σπίτι της μέσα σε λίγες στιγμές κάηκε ολοσχερώς, και όταν λέμε ολοσχερώς εννοούμε τα πάντα, δεν έμεινε τίποτε, και έμεινε άστεγη η οικογένεια.

Τα καθαρά έσοδα του χορού θα διατεθούν στην πληγείσα οικογένεια.

Η κοινωνική σας ευαισθησία ξεπέρασε την προσδοκία μας.

Σας ευχαριστούμε επίσης ιδιαίτερα που στηρίζετε την προσπάθειά μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς να καλλιεργήσουμε ήθη και έθιμα και την παράδοση μας.

Εάν ο πολιτισμός ενώνει και συμφιλιώνει λαούς, η παράδοση ενώνει και συμφιλιώνει ανθρώπους.

Ενάντια στην εποχή της κρίσης των αξιών ανθίσταται με επιτυχία η παράδοση και με την καλλιέργειά της αναδεικνύονται αθόρυβα οι διαχρονικές αξίες της, βρίσκουμε την γλώσσα και την ψυχή μας, ανοίγουμε νέους δρόμους και δημιουργούμε παράδοση και πολιτισμό, και αν θέλετε αλήθεια και φιλοσοφία.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς της εκδήλωσής μας.

Καθώς επίσης και τους δωρητές της λαχειοφόρου αγοράς που αναφέρονται στον κατάλογο δώρων.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους μικρούς χορευτές, τις νέες και τους νέους, μικρούς και μεγάλους που επιδίδονται με αγάπη και αφοσίωση στην εκμάθηση του χορού, που δίνουν το είναι τους για την παράδοση και παράλληλα αναδεικνύουν συνεργασία και ομαδικότητα.

Αλλά και ένα μεγάλο Ευχαριστώ ανήκει και στον χοροδιδάσκαλο Θεόφιλο Πασχαλίδη που ανιδιοτελώς προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια αλλά και με σεβασμό στην παράδοση μεταλαμπαδεύει αυτό που έφεραν οι παππούδες και οι γονείς μας από την αλησμόνητη πατρίδα. 

Από την παράδοση μας αντλούμε ήθος, προσωπικότητα, σεμνότητα, μόρφωση, σεβασμό στους παλαιότερους, γνώσεις, και γενικά καλλιεργούμε ακέραιο χαρακτήρα.

Για αυτόν τον λόγο, θα ήθελα να εκφράσετε και εσείς με την σειρά σας την αγάπη σας, υποδέχομενοι αυτούς τους αγωνιστές και φλογερούς λάτρεις της παράδοσης με ένα μεγάλο θερμό χειροκρότημα.

Σας ευχαριστώ. Και σας εύχομαι καλή διασκέδαση." 


Μετά την λαμπρή παραδοσιακή παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων ο σύλλογος τίμησε με τιμητικές πλακέτες μέλη του συλλόγου για την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά τους από διάφορες θέσεις συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στο έργο του συλλόγου.

Προέδρους
➤ Κυριακίδη Κωνσταντίνο του Δημητρίου,
 Αποστολίδη Κωνσταντίνο του Σταύρου,

Λυράρηδες του λαϊκού παραδοσιακού θεάτρου "Οι Μωμόγεροι"
 Παπαθανασιάδη Αβραάμ του Ευσταθίου, 
 Μαυρόπουλον Ιωάννη του Αναστασίου

Μέλος
 Διαμαντίδου Δέσποινα του Γεωργίου (Που πάντα είναι δίπλα στον σύλλογο με τις πολύτιμες υπηρεσίες της)

Χοροδιδάσκαλο
 Πασχαλίδη Θεόφιλο του Γεωργίου
(Προσφέρει ανιδιοτελώς τις πολύτιμες υπηρεσίες του όλα αυτά τα χρόνια)

Μωμόγερους, τους κωμικούς ηθοποιούς και σάτιρους του θιάσου
 Αποστολίδη Ιωάννη του Κωνσταντίνου, 
 Μαυρόπουλο Κωνσταντίνο του Ιωάννου,
 Ιορδανίδη Ηλία του Ευσταθίου 
 Μιχαηλίδη Μιχάλη του Γεωργίου

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.