Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Η παράσταση “Δούλες” του Ζενέ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ
Η Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς σας καλούν να παρακολουθήσετε την υπέροχη παράσταση της Ομάδας “Πειραματική Σκηνή” του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας “Δούλες” του Ζενέ, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 8.30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Ένα από τα πιο γνωστά έργα της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας, ένα έργο του μεγάλου δάσκαλου και πρωτοποριακού ανθρώπου του θεάτρου, του Ζαν Ζενέ, ένα έργο που έρχεται να μας συγκλονίσει μέσα στην ανησυχητική ησυχία μας, μια παράσταση καθηλωτική από την αρχή μέχρι το τέλος της, με τη σκηνοθετική υπογραφή του σκηνοθέτη και φίλου του Κιλκίς, Κωστή Αποστολίδη.

Με έμπνευση ένα πραγματικό περιστατικό στο Παρίσι του 1933, (δυο αδελφές υπηρέτριες δολοφονούν με άγριο τρόπο την κυρία τους), ο Ζενέ γράφει τις «Δούλες». Έργο πολυπρισματικό - για άλλους η πρώτη ταξική κραυγή στο θέατρο, για άλλους η εφιαλτικότερη αναζήτηση του ανθρώπινου βυθού- δίνει μέσα από το θέατρο του παραλόγου όχι απαντήσεις αλλά ερωτήματα, που ίσως οι απαντήσεις τους θα ήταν δυσανάλογες μ’ αυτά.

Μπορεί η ανυπαρξία προσωπικής ζωής να σε οδηγήσει στο έγκλημα; Μπορεί το να γίνεις «φόνισσα» να είναι προτιμότερο από το να είσαι «υπηρέτρια»; Μπορεί να μεταμορφώνεσαι από δούλα σε κυρία κι από Κλερ σε Σολάνς; Μπορείς να είσαι και εσύ και η άλλη; Μπορείς ν’ αγαπάς και να μισείς ταυτόχρονα; Να ονειρεύεσαι επιλέγοντας τελικά τον εφιάλτη;

Αυτό το παιχνίδι έστησε με τις «Δούλες» του ο Ζαν Ζενέ, έναν συναρπαστικό λαβύρινθο, εξοντωτικό για όσους θα καταπιάνονταν μαζί του.

Ο Κώστας Αποστολίδης, σκηνοθέτης της παράστασης και βαθύς γνώστης του γαλλικού θεάτρου μεταμόρφωσε τις ηθοποιούς του σε ζώντα πρόσωπα, πάσχοντα πάνω στη σκηνή, επιμένοντας σε λεπτομέρειες καθοριστικές για το σύνολο, ισορροπώντας ανάμεσα στην υπερβολή και τον αυτοέλεγχο.

Το έργο συνοδεύεται επί σκηνής από πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη και του Λάζαρου Μπίντση ( πιάνο: Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, Sound e"ects and ambient performance: Λάζαρος Μπίντσης).

Η ομάδα “Πειραματική Σκηνή” του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σας περιμένει να την απολαύσετε, να ΨΥΧΑγωγηθείτε και να γίνετε κοινωνοί μιας απίστευτης μυσταγωγίας.

Εισιτήρια κοινού : 8 ευρώ

Μαθητικό-Φοιτητικό:5 ευρώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.