Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

"Κατάλυση των κρατικών δομών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ"

Γράφει ο Τάσος Κοκοβίδης
Οι συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην Ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη έχει ως στόχο την χειραγώγηση και την καταστολή της λειτουργικότητας του Δικαστικού Μηχανισμού πλήττοντας καίρια το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας. 

Οι συνεχείς, επίμονες και ωμές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν μία τάση εκδικητικότητας, μένους, μισαλλοδοξίας, ασυδοσίας, αυθαίρετης και ανεξέλεγκτης δράσης με την οποία η Πολιτική Εξουσία, τείνει να επιβάλει τις προθέσεις της σε όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνικής δραστηριότητας. Ως εφαλτήριο χρησιμοποιούν το «και οι κρίνοντες κρίνονται».

Ναι, και οι κρίνοντες κρίνονται, αλλά από Ποιούς; από τους καθ ύλην Αναρμόδιους; τους Πολιτικούς; Τι! και ποιος ελέγχει τους Πολιτικούς; Μήπως ο νόμος περί (μη) ευθύνης Υπουργών; ή μήπως οι Πολιτικοί μας διαθέτουν το Παπικό αλάθητο και με το δογματικό, αυτό, δικαίωμα νομιμοποιούνται να έχουν το άλλοθι της παρέμβασης, της σύστασης, της νουθεσίας, της προτροπής, της χειραγώγησης, της φίμωσης, της αμφισβήτησης κατά της Δικαστικής Εξουσίας; 

Κύριοι, αναφέρομαι σε εσάς που ασχολείστε με την Πολιτική. Και εσείς, κρίνεστε. Κρίνεστε για τις πράξεις και τα έργα σας από τον Λαό. Κρίνεστε για το ήθος σας και τον καθαρό Πολιτικό σας λόγο. Όλοι μας, κρινόμαστε.

Ο Υπουργός Εξωτερικών κος Κοτζιάς πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την σύσταση ενός «επιστημονικού συμβουλίου» το οποίο θα ασχοληθεί με το περιεχόμενο της «συμφωνίας – πακέτο» που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να συνάψει με τα Σκόπια.

Η απερίσκεπτη και επιπόλαια απόφαση του Υπουργού να δημιουργήσει-ανεπίτρεπτα-παράλληλες δομές διαλύει την συνοχή της διοικητικής ιεραρχίας στις Υπηρεσίες του Κράτους, αδρανοποιώντας και παρακάμπτοντας τα πιο ικανά και κρίσιμα τμήματα του ΥΠΕΞ. 

Το «Επιστημονικό Συμβούλιο» δεν θα υπακούει (πλέον) στα Υπηρεσιακά Πρωτόκολλα και τις σχετικές γραφειοκρατικές οδηγίες, αλλά στην αυθεντία του Υπουργού κ. Κοτζιά. «Η Ομάδα» αυτή του Υπουργού-από ότι φαίνεται-θα εκφράζει απόλυτα και μόνο τις θέσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό, και όχι του Λαού. 

Ο Λαός εκφράστηκε ακομμάτιστα, με δύο Πανελλαδικά συλλαλητήρια, (21/1/2018 και 4/2/2018), και κάλεσε την Κυβέρνηση να «αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής της χρήσης του, από αρχαιοτάτων χρόνων, ελληνικού ονόματος "Μακεδονία" και των παραγώγων του».

Για το τόσο μεγάλο ζήτημα-της ονοματολογίας των Σκοπίων και όχι μόνο-παρακάμθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, το οποίο συστάθηκε με τον νόμο υπ΄ αριθμ. 3132 / 9.4.2003 [ΦΕΚ τ.Α΄ φ. 84 / 11.4.2003]. Το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, που ως γνωστό αποτελεί ένα όργανο συμβουλευτικό της Κυβέρνησης, επεξεργάζεται θέματα σχετικά με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Εξωτερικής Πολιτικής. 

Αν' αυτού, διαφαίνεται πως ακολουθείται μια μυστική διπλωματία, δήθεν με την «Ομάδα Φίλων του κ. Κοτζιά» να καλείται να διεκπεραιώσει ένα Εθνικό Θέμα, για μια ονομασία που «ήδη έχει παραχωρηθεί».

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα Εξωτερικής Πολιτικής και Εσωτερικής Ασφάλειας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΝΔ, Ποτάμι) αναγνώρισαν σύλλογο, με αλυτρωτική και αντεθνική δράση που εγείρει ζητήματα δήθεν ύπαρξης «Τουρκικής» και «Μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα παρακάμπτοντας, με τη μέθοδο της τροπολογίας, τις δύο αποφάσεις του Αρείου Πάγου οι οποίες απέρριψαν το δικαίωμα χρήσης του όρου «Τουρκική». Υπενθυμίζεται πως ο Άρειος Πάγος είχε αποφασίσει αμετάκλητα τη διάλυση αυτού του σωματείου που αυτοαποκαλούταν «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» καθώς είχε αποφανθεί πως λειτουργεί ως βραχίονας του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, και είναι χαρακτηρισμένο για την υπόγεια δράση του και τις εντατικές του προσπάθειες να αμφισβητηθεί η «Συνθήκη της Λωζάννης» ώστε η μειονότητα των Ελλήνων Μουσουλμάνων να μην αναγνωρίζεται ως «Θρησκευτική», αλλά ως «Τουρκική». 

Με την πολιτική τους αυτή, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβίασε την πάγια Εθνική Γραμμή που υπηρετήθηκε αυστηρά από όλους τους πρωθυπουργούς από το 1986, καθώς έφερε το ζήτημα στη Βουλή και με Υπουργική τροπολογία στις 10/10/2017 υπερψηφίστηκε από κόμματα της Βουλής. Έτσι αφέθηκε "ορθάνοιχτο παράθυρο" σε οιοδήποτε Πρωτοδικείο, στο οποίο θα προσφύγει είτε η «Τούρκικη Ένωση Ξάνθης» είτε κάποιος άλλος-εξίσου-ψευδεπίγραφος «Τούρκικος Σύλλογος» από την περιοχή της Θράκης, να κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι Εθνικής ή Δημόσιας Ασφάλειας όπως αναφέρει η ψηφισθείσα τροπολογία και να αναγνωρίσει κάποιον σύλλογο ως «Τουρκικό». 

Δηλαδή στο μέλλον, θα αποφασίζει αναγνώριση το Πρωτοδικείο και ΟΧΙ το Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας, ο Άρειος Πάγος για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Συρρίκνωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο
Από ότι φαίνεται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις ατυχείς δηλώσεις του τύπου «η θάλασσα δεν έχει σύνορα», που έκανε ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ με ημερομηνία 8/9/2015, αποδέχτηκε "ρίψασπις" την συρρίκνωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την Ελληνοτουρκική Συνδιαχείριση του Αιγαίου. 

Υπενθυμίζεται, στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη το 1997 επί ΠΑΣΟΚ, η τότε Ελληνική Κυβέρνηση αποδέχτηκε πως η Τουρκική Κυβέρνηση έχει «ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο». Το 1999 στο Ελσίνκι-ή ίδια Κυβέρνηση-αναγνώρισε πως «η Τουρκία πρέπει να διευθετήσει τις Συνοριακές της διαφορές», ενώ από το βιβλίο του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Ντενίζ Μπουλούκμπασι πληροφορούμαστε ότι η Κυβέρνηση Σημίτη με Υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, το 2002, «είχε δεχθεί να παραιτηθεί του δικαιώματος επέκτασης των χωρικών υδάτων, στο Αιγαίο, στα 12 ναυτικά μίλια», όπως δικαιούταν με βάση το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι Ανεξάρτητες φωνές των Ελεύθερων Πολιτών, πιστεύουν ότι: «είτε ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί του εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, είτε είναι τόσο αφελείς που επιδεικνύουν συμπεριφορά 15-μελούς μαθητικού συμβουλίου στα Εθνικά μας Θέματα». Πάντως, η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τους Κομματικούς Σχηματισμούς να νοιάζονται, δυστυχώς, για το Κομματικό και Προσωπικό τους συμφέρον, καθώς το πάθος τους για εξουσία είναι πάνω από ότι συμφέρει τη Χώρα και τον Λαό. 

Στα ίδια συμπεράσματα, μόλις χθες, 11/2/2018, καταλήγει και ο Μανώλης Γλέζος «Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση συγκρούονται, αδιαφορώντας για τη Μακεδονία. Δεν καταλαβαίνουν ότι υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν».

Οι Ανεξάρτητες φωνές των Ελεύθερων Πολιτών, πιστεύουν ότι αυτός ο τόπος «πρέπει να έχει Προοπτική». Ο τόπος μας «Έχει ανάγκη από Εθνική και Πολιτική Στρατηγική». Πιστεύει επίσης ότι «Σκλαβώθηκε με ψέματα και θα Απελευθερωθεί με αλήθειες». Ένα είναι Βέβαιο. Οτιδήποτε Τοξικό, Επικίνδυνο και Εθνικά Επιζήμιο για το Συμφέρον της Χώρας πρέπει, ΟΧΙ μόνο να αποδομηθεί αλλά κυριολεκτικά να αφανιστεί από τον Πολιτικό μας Χάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.