Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πρόγευση της νέας Skoda Fabia

Του Γιώργου Τσιμπουσλή
Η Skoda ξεκινά το παιχνίδι των αποκαλύψεων για την επερχόμενη ανανέωση της Fabia, αρχής γενομένης από σήμερα, μετά και την εμφάνιση της πρώτης teaser εικόνας του μοντέλου σε μορφή σκίτσου, στην οποία ωστόσο φαίνονται ξεκάθαρα αρκετές λεπτομέρειες.


Αισθητικά, οι σχεδιαστές της τσέχικης φίρμας έχουν εφοδιάσει το μικρό μοντέλο με νέα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα στα οποία έχουν ενσωματωθεί LED φώτα ημέρας σχήματος «L», που πλαισιώνουν την ανασχεδιασμένη, εξαγωνική πλέον, γρίλια. 


Πέραν αυτών, στο υπόλοιπο σύνολο του αμαξώματος την εμφάνισή τους κάνουν πιο έντονες ακμές και γραμμώσεις, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, οι οποίες εναρμονίζουν πλήρως τη Fabia με την πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, που έχουμε συναντήσει σε μοντέλα όπως το Kodiaq και το Karoq. 

Επιπλέον, πληροφορίες από το τσέχικο στρατόπεδο αναφέρουν πως θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές και στο πίσω μέρος, με τα φωτιστικά σώματα να παίρνουν μορφή ανάλογη με εκείνων του Karoq.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων που θα εξοπλίζουν το ανανεωμένο μικρό μοντέλο της Skoda δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, ωστόσο έντονη φημολογία έχει σχηματιστεί γύρω από την ενδεχόμενη ενσωμάτωση του νέου turbo βενζινοκινητήρα 1.5 TSI Evo ισχύος 150 ίππων στη προσφερόμενη γκάμα, ο οποίος ήδη έχει «περάσει» στα υπόλοιπα μικρά μοντέλα του VW Group (σ.σ. VW Polo, SEAT Ibiza). 

Εντούτοις, υπογραμμίζουμε πως τα η Fabia παραμένει το μόνο μοντέλο που δεν βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του γερμανικού Group, μένοντας στο πάτωμα PQ26, το οποίο αντλεί στοιχεία της MQB και της παλαιότερης PQ25 πλατφόρμας.

Τέλος, υπογραμμίζουμε πως αφορμή για την έναρξη των δημοσιεύσεων αποτελεί το επερχόμενο ντεμπούτο του φρεσκαρισμένου μοντέλου στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και πιο συγκεκριμένα θα ανοίξει τις πύλες του στις 8 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.