Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

"Η γέννηση του ΕΝΟΣ ας γίνει πυξίδα μας για το 2018"

Γράφει η Γεωργία Κολεσιώτου
“Αχ δεν με σώζει πια κανένας
Νά τ' άστρο στην Ανατολή.
Τώρα πεθαίνουν οι πολλοί.
Γεννιέται ο ΕΝΑΣ”
(Γ.Βερίτης)
Λόγια πολύ απλά, αλλά και δυνατά, που δίνουν το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.

Ακούγοντας αυτό το δίστιχο το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017 στη γιορτή των κατηχητικών σχολείων του Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Μητρόπολη) Κιλκίς, αλλά και διαβάζοντάς το τη νύχτα των Χριστουγέννων ως ευχετήριο μήνυμα στο κινητό μου από τον πατέρα Αρτέμιο Γρηγοριάτη, μοναχό από το Άγιο Όρος, αναρωτήθηκα, αλήθεια πόσες φορές στη ζωή μας σκεφτόμαστε ότι γεννιέται ο Ένας; Μήπως μόνο μία; Τα Χριστούγεννα; Άντε δύο; Το πολύ τρεις; Μήπως και τέσσερις; Ίσως καμία;

Αρκούν δύο στίχοι του Βερίτη για να μας αφυπνίσουν ώστε να σκεφτούμε ότι σε όλες τις δυσκολίες που περνάει ο κάθε άνθρωπος, γιατί πράγματι περνάει ο καθένας μας μπόρες και τρικυμίες, ο ΕΝΑΣ είναι πάντοτε κοντά μας, δίπλα μας, σιμά μας, αρκεί να τον αναζητήσουμε, να του απλώσουμε το χέρι, να τον φωνάξουμε, να τον κοιτάξουμε και τότε εκείνος άμεσα ανταποκρίνεται, επειδή δεν είναι σαν τους πολλούς, αλλά είναι ο ΕΝΑΣ ο οποίος ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.

Και γεννιέται απλά, λιτά, φτωχικά, στη φάτνη, στις ψυχές, στις καρδιές όσων τον αναζητούν και τρέξουν κοντά του. Γιατί δεν είναι όπως τους πολλούς αλλά είναι ο ΕΝΑΣ.

Θα ήταν ευχής έργο αυτός ο ΕΝΑΣ να γεννιέται όχι μόνο τα Χριστούγεννα για να τρανώνει την πίστη μας, να θεριεύει την δύναμή μας και να μεγαλώνει την ελπίδα μας.

Η γέννηση του ΕΝΟΣ ας γίνει πυξίδα μας για το 2018, ώστε το ταξίδι που θα διανύσει ο καθένας μας να βρεθεί λιμάνι μακριά από τους ανέμους των πολλών, οδηγούμενο σταθερά από τον ΕΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου