Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Η "Τόλμη" Κιλκίς στο πανελλήνιο κύπελλο Taekwondo "Σταμάτης Κάσσης"

Δελτίο τύπου "Τόλμης" Κιλκίς
Πανελλήνιο κύπελλο Taekwondo "Σταμάτης Κάσσης" με κατηγορίες ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, και παίδων-κορασίδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΕΛΟΤ διεξήχθη στη Χαλκιδική στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου στις 11-12 Νοεμβρίου 2017.

Αν έχετε στην κουζίνα σας αυτό το μείγμα μπαχαρικών, πετάξτε το

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στo πλαίσιο προγράμματος ασφάλειας και ποιότητας τροφίμων για το έτος 2017 ως προς τις αλλεργιογόνες ουσίες και ύστερα από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος "Μίγμα Μπαχαρικών", στο οποίο ανιχνεύτηκε η παρουσία αλλεργιογόνου ουσίας (γλουτένη, πρωτεΐνης δημητριακών), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση. 

Αποφάσεις του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ).
Το Διοικητικό Συμβούλιο:

Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις στα βιωματικά σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, σας ενημερώνει ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος συμμετοχής στα Βιωματικά Σεμινάρια για γονείς παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

1 χρυσό και 5 χάλκινα μετάλλια, για τους τζουντόκα του Αίαντα Κιλκίς, στο 3ο Πανελλήνιο Τουρνουά Τζούντο

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Πέτυχαν με 6 συμμετοχές 6 μετάλλια, προδιαγράφοντας έτσι το λαμπρό μέλλον του Ολυμπιακού αθλήματος στο νομό Κιλκίς, οι συνήθεις ύποπτοι Κιλκισιώτες Τζουντόκα του Αίαντα Κιλκίς, παρουσία της Ελληνίδας Γιαννιώτισσας Χάλκινης Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας του Τζούντο Μπουκουβάλλα Ιουλιέτας.

Τι λέει η Λαϊκή Συσπείρωση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑ Κιλκίς

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τη Δευτέρα 13 Νοέμβρη, η Διοίκηση του Δήμου πρότεινε και ψήφισε αύξηση των τιμολογίων του νερού σε όλα τα χωριά των Δημοτικών Ενοτήτων εκτός της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς από 1/1/2018.

Αθήνα: Έκθεση ζωγραφικής του Κιλκισιώτη Βλάση Αγτζίδη

To Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 7.15 μ.μ. εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του Κιλκισιώτη Βλάση Αγτζίδη στη "Βίλα Κώστα" στη Νέα Ερυθραία (Λουκή Ακρίτα 4),  με εισήγηση της Αθηνάς Σχινά, κριτικού και ιστορικού Τέχνης με θέμα: "Οι εικαστικές αποδόσεις φαντασιακών σχεδιασμών"

Απόλυτα πετυχημένο το συνέδριο της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στη Θεσσαλονίκη «χτύπησε» στις 9-10 Νοεμβρίου ο παλμός του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, καθώς εκπρόσωποι τους, μοιράστηκαν το όραμά τους για την ελληνική και την ευρωπαϊκή γεωργία, και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις τάσεις και τις πολιτικές που επηρεάζουν την ανάπτυξή της, στα πλαίσια του ετήσιου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, που συνδιοργάνωσαν –με απόλυτη επιτυχία- η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ με τον ΣΕΒΕ (Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος), υπό την αιγίδα της ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος).

"Κάλεσαν τους δύο από τους τρεις βουλευτές του νομού Κιλκίς"

Υπογράφει ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή Τ.Ο. Κιλκίς
Μια πρόσκληση συνέντευξης τύπου, προς «ΟΛΟΥΣ» (κόμματα, φορείς κλπ) στο Κιλκίς από την διοίκηση του Νοσοκομείου του Κιλκίς. Kάλεσαν και τους δύο (2) βουλευτές του νομού Κιλκίς. Μόνο που το Κιλκίς έχει Τρεις (3) βουλευτές.

Τι λέει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς για την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κιλκίς 
44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία.

Απονέμονται τα βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος, της Εταιρείας Συγγραφέων

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Συγγραφέων, το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου θα απονεμηθεί φέτος στη συγγραφέα Χριστιάνα Λαμπρινίδη για την πολύπλευρη προσφορά της στα γράμματα και στον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και το Βραβείο Δαίδαλος στον συγγραφέα και μεταφραστή Μισέλ Βόλκοβιτς για την πολύπλευρη προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό, καθώς και για την ιδιαίτερη προβολή της ελληνικής ποίησης στη Γαλλία.

"Λέγομαι Μιχάλης Μεντελές και είμαι υποψήφιος στον συνδυασμό "Το επιμελητήριο αλλάζει" του Κωνσταντίνου Βιολιτζή"

Υπογράφει ο Μιχάλης Μεντελές*
Γεννήθηκα 21 Ιουνίου 1964 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσα. Αποφοίτησα από τη σχολή "Δημόκριτος" 4 έτη ως ηλεκτροτεχνίτης και 4 έτη εργοδηγός, νυχτερινό αφού το πρωί εργαζόμουν στο επάγγελμα μου από 12 ετών, συμπληρώνοντας έως και σήμερα 41 χρόνια εργασίας. 

Αυτά είπε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κιλκίς για τον προϋπολογισμό 2018

Εισήγηση Αντιδημάρχου Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών Αιμίλιου Νικολαϊδη επί του προϋπολογισμού 2018 
Ο προϋπολογισμός είναι ο σχεδιασμός της Διοίκησης του Δήμου για το επόμενο οικονομικό έτος, όσο μπορεί να υπάρχει σχεδιασμός μέσα σε τέτοιες οικονομικές συνθήκες και συνεχείς αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς στον 35ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Δελτίο τύπου Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς δεν θα μπορούσε να λείπει από μια διοργάνωση σαν αυτήν του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας. 

Συνάντηση Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Κιλκίς με τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς

Ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της καθαριότητας στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Κιλκίς τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου με την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα.

“Quedimos arrastando: Μείναμε ξεσπιτωμένοι, η πυρκαγιά του 1917 και οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης”

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν την εκδήλωση:

Η Coca Cola και η Χούντα εξαφάνισαν την Yanca Cola

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Όσοι αναφέρονται σποραδικώς στην εξαφάνιση των προ:iόντων τύπου cola στην Ελλάδα μνημονεύουν το tam-tam. Αλλά αν το tam tam εξαφανίστηκε από την αγορά, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού κατά των ελληνικών επιχειρήσεων από την πλευρά της Coca Cola, καθώς και το ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο δημιούργησε για αυτήν το καθεστώς της Χούντας, [Βλ. το άρθρο στο Διαδίκτυο: Όμηρος Ταχμαζίδης, Η Coca Cola, η Χούντα και η σκοτεινή ιστορία τους], δε συνέβη τα ίδιο με ένα άλλο αναψυκτικό τύπου cola, το οποίο άκουγε στην ονομασία Yanca Cola.

Τούμπαρε το τρακτέρ και σκότωσε τον 80χρονο οδηγό του

Χθες (13-11-2017) και ώρα 15.30 περίπου, σε αγροτικό δρόμο της περιοχής της Κασσάνδρας, γεωργικός ελκυστήρας που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός, εξετράπη και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 80χρονου.

Συνάντηση υποψηφίων συνδυασμού «Το Επιμελητήριο αλλάζει»: «Προχωράμε με διαφάνεια, εργατικότητα και καινοτομία»

Δελτίο τύπου συνδυασμού «Το Επιμελητήριο αλλάζει» 
Σε κλίμα αισιοδοξίας και με τους υποψήφιους να δηλώνουν έντονα την αγωνιστική τους διάθεση για αλλαγή, ολοκληρώθηκε την περασμένη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, η πρώτη συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης του συνδυασμού «Κιλκίς Το Επιμελητήριο αλλάζει».

"Την Κυριακή ο κόσμος της κεντροαριστεράς θα δικαιώσει τη Φώφη Γεννηματά"

Γράφει ο Γιώργος Αναστασιάδης
Η μαζική προσέλευση στην κάλπη για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς δικαιώνει απόλυτα την στρατηγική επιλογή του πολιτικού συνεδρίου του Ιουνίου με βάση την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για να προχωρήσει η παράταξη σε εκλογή επικεφαλής από την βάση.

Συνελήφθη 41 ετών Σκοπιανός στην Δοϊράνη για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών

Για εισαγωγή και μεταφορά ποσοτήτων κάνναβης συνελήφθη χθες (13 Νοεμβρίου 2017) το βράδυ στην Δοϊράνη, 41 ετών υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς.

Σούλης: "Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ"

Υπογράφει ο
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Πολιτευτής ΝΔ Κιλκίς
Εκπαιδευτικός
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ΔΑΚΕ για την νίκη της συνδικαλιστικής παράταξης που ανήκει στη ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές για τον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών του Κιλκίς.

"Απλήρωτοι από τον Αύγουστο, οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Κιλκίς"

Υπογράφουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κιλκίς
Ρούσσου Ιωάννα
Αντωνιάδου Αγγελική
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), του Δήμου Κιλκίς. Μία δομή η οποία συμμετέχει στην δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και υλοποιείται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (ΚΔΕΚ). 

Πωλούνται 150 πρόβατα

Πωλούνται 150 πρόβατα, με 50 γεννημένα (Χιώτικα και γερμανικά).
Τηλ: 6986306876 Λεωνίδας

Τα νέα του Κιλκισιακού (14/11/2017)

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε η δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού, καθώς επικράτησε με 3-2 το Σάββατο του Παντελεήμονα για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ Κατηγορίας.

Γεωργαντάς: "Είναι ανάγκη να ενισχυθεί ο δήμος Κιλκίς για το ΕΠΑΛ" - Video



Τα νέα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς (14/11/2017)

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Την έκτη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Αλέξανδρος Κιλκίς εκτός έδρας επί της Θύελλας Αγίου Πέτρου με 1-3 και είναι πλέον μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος.

Μια διαφορετική ανάγνωση βιβλίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της σχέσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς με την τοπική κοινωνία και σε συνεργασία με την Λέσχη Ανάγνωσης της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, διοργάνωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στις 19:00 το απόγευμα, συνάντηση της Λέσχης με θέμα την ανάγνωση του βιβλίου του Νίκου Καζαντζάκη "Ασκητική".

Πολιτιστικές ανταποκρίσεις από την Γουμένισσα στην Pella Tv

Την Τετάρτη 15-11-2017 και ώρα 15.00΄και σε επανάληψη την Πέμπτη 16-11-2017 και ώρα 19.00', θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ", στην οποία οι καλεσμένοι: