Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Τι ειναι το VO2max;


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Το VO2max είναι ο μέγιστος όγκος οξυγόνου που μπορεί να καταναλώσει το σώμα κατά τη διάρκεια της έντονης, ολόσωμης άσκησης, ενώ εισπνέει αέρα στη στάθμη της θάλασσας. Αυτός ο όγκος εκφράζεται ως ποσοστό, είτε σε λίτρα ανά λεπτό (l/m) είτε σε χιλιόλιτρα ανά σωματικό βάρος ανά λεπτό (ml/kg/min). 

Η "Τόλμη" Κιλκίς στους διεθνείς αγώνες Taekwondo G1 στη Σερβία

Ανακοίνωση "Τόλμης" Κιλκίς
Διεθνείς αγώνες Taekwondo G1 διεξήχθησαν στη Σερβία (Βελιγράδι) στις 14-15 Οκτωβρίου 2017. Οι αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε 9 τερέν νέου τύπου 8γωνα με το ένα να είναι υπερυψωμένο ολυμπιακού τύπου, με ηλεκτρονικούς θώρακες και κάσκες Kp & P-Adidas, νέου τύπου video replay και νέους κανονισμούς διαιτησίας.

Ήττα στο 89' γνώρισε ο Κιλκισιώτης

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Την ήττα με 1-0 γνώρισε τη Τετάρτη στο Κιλκίς ο Κιλκισιακός από τον Μακεδονικό, με το μοναδικό τέρμα της συνάντησης να πετυχαίνει στο 89' ο Τουμανίδης με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Συλλυπητήρια Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς για τον θάνατο του Δημήτρη Μηλαράκη

"Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς, με βαθιά οδύνη μετά τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συναδέλφου Μηλαράκη Δημήτριου, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και αποφασίζει στην εξόδιο ακολουθία να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς κ. Παναγιωτίδη Βλαδίμηρο, να κατατεθεί στεφάνι και να γίνει δωρεά χρηματικού ποσού στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στη μνήμη του."

"Καλό ταξίδι φίλε γιατρέ Δημήτρη Μηλαράκη"

Έχασε, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, τη μάχη για τη ζωή ο 71 ετών γνωστός σε όλους και καλός φίλος Κιλκισιώτης γιατρός, Δημήτρης Μηλαράκης. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς στις 3 μ.μ.
Η Γνώμη Κιλκίς Παιονίας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Μάρδας: "Να ανεβάσουμε ταχύτητα για τις επενδύσεις"

Συνέντευξη του Δημήτρη Μάρδα στον δημοσιογράφο Αιμίλιο Περδικάρη
Η κυβέρνηση και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ ή «άτομα και μικροομάδες» κρατούν τα «κλειδιά» των επενδύσεων στη χώρα, εκτιμά ο Δημήτρης Μάρδας. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τονίζει στα «ΝΕΑ» πως χρειάζονται στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της τρίτης αξιολόγησης, ενώ επαναφέρει την πρότασή του για το «θερινό Νταβός» και τους Σύρους επενδυτές. 

Ο Μακαριώτατος στα εγκαίνια του Αγίου Ραφαήλ Γρίβας (84 φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης
Τη αοράτω επιφανεία του Θεού ημών, με την προβλεπόμενη εκκλησιαστική ιερουργία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και των Αδελφών εν Χριστώ Συλλειτουργών, συντελέστηκαν τα Εγκαίνια του Καθολικού (δηλαδή του κεντρικού Ναού) επ᾽ ονόματι των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης ως και των δύο Παρεκκλησίων (των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων και του Αποστόλου Ανδρέου) της ομωνύμου Ιεράς Μονής Γρίβας-Γουμένισσα. 

Ο Μαρξ σε μια μετα-θετικιστική υποψία

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
....μέσα στην φιλοσοφία αντικειμενοποιείται η διασκορπισμένη πολλαπλότητα, η επαγωγική ενοποίηση ως πρόθεση- κυρίως μ' ενδιαφέρει αυτή η εσωτερική ουσιοποίηση, όπου όλα γίνονται Ένα. Ενδεχόμενα ανήκω στις τελευταίες γενιές που πίστεψαν στον θετικισμό με τελικό συμπερασματικό απόκτημα την θεώρηση είτε την υιοθέτηση του Μαρξ, στα όρια μιας θρησκειακής σέχτας.

Εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και εξαπατούσαν ηλικιωμένου

Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης και του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών, είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστούν 7 υποθέσεις εξαπάτησης και κλοπής ή απόπειρας κλοπής από οικίες που διέμεναν ηλικιωμένες γυναίκες και έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Η 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται σε 27 σημεία της χώρας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 προβάλλοντας ως κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».

"Διόδια στην οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων; Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε"

Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον Πρόεδρο ΠΕΔ, τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τους Βουλευτές Κιλκίς, τους Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους Δημάρχους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης ώστε να τους ενημερώσει και να ζητήσει την αρωγή τους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για το θέμα της ΠΑΘΕ αλλά και την τοποθέτηση διοδίων στο Πολύκαστρο και τους Ευζώνους.

Επίσκεψη Γιώργου Καμίνη στο Δήμαρχο Κιλκίς


Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης δέχθηκε χθες στο γραφείο του το Δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργο Καμίνη.

Κιλκίς: Συνελήφθη 61 ετών ημεδαπός για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη σήμερα (18-10-2017) τα ξημερώματα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 61 ετών  ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Πρωτιά για τη δική μας Στέλλα Παρασκευά, στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Μία μοναδική εμπειρία ζωής συνεπήρε περισσότερους από 25.000 δρομείς κάθε ηλικίας, από 12 έως 94 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και πλημμύρισαν την παραλιακή λεωφόρο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παιδικό πρωτάθλημα τζούνιορ και προτζούνιορ της ΕΠΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ακαδημίας Ποδοσφαίρου "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Τζούνιορ και Προτζούνιορ της ΕΠΣ Κιλκίς, που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ. Δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια επί των αντίστοιχων ηλικιακών τμημάτων του Κιλκισιακού για τα ... μεγαλύτερα τμήματα, ενώ οι μικρότεροι γνώρισαν την ήττα από την ΑΕ Πολυκάστρου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής ημέρας :

Τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στις 20 Οκτωβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, 26ης Οκτωβρίου 43, με θέματα ημερήσιας διάταξης :