Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ενισχύσεις ύψους 4,64 εκατ. ευρώ για την εφαρμογή δράσεων στήριξης της μελισσοκομίας

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος βελτίωσης των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας 2017 – 2018 (Καν. Ε.Ε. 1308/2013) και σε εφαρμογή του άρθρου 10 της υπ’ αριθ. 826/72508/4-7-2017 (Β΄ 2334) ΚΥΑ, υπογράφηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, η υπ’ αριθ. 938/81027/26-07-2017 απόφαση με την οποία καθορίζεται το ακριβές περιεχόμενο και οι λεπτομέρειες εφαρμογής των δράσεων 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων (Αντικατάσταση κυψελών)” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας”

Πολύγυρος: Τιμήθηκαν οι δωρητές της Ελληνικής Αστυνομίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τέταρτη 26 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, εκδήλωση προς τιμή των δωρητών της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής και η Τοπική Διοίκηση Χαλκιδικής της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (IPA).

Όμορφη γιορτή ποδοσφαίρου στην Τέρπυλλο Κιλκίς - Βραβεύτηκε ο Κιλκισιακός

Δελτίο τύπου Κιλκισιακού
Φιλικό αγώνα στη Τέρπυλλο κόντρα στον Ερμή έδωσε η δεύτερη ομάδα του Κιλκισιακού το απόγευμα της Πέμπτης, με το συγκρότημα του Θωμά Σαραφίδη να επικρατεί στα δύο ημίχρονα των τριάντα λεπτών με 1-0.

Με την συμμετοχή του Γ. Γεωργαντά, ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Μετανάστευση

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Νέα Υόρκη οι εργασίες της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Παγκόσμια Μετανάστευση με τη συμμετοχή πολλών χωρών και Διεθνών Οργανισμών. 

Τίμησαν το Κιλκίς και την Ελλάδα οι Στενημαχίτες του Αγίου Τρύφωνα Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αγίου Τρύφωνα" Κιλκίς
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στενημαχιτών «Ο Άγιος Τρύφων» Κιλκίς εκπροσώπησε επάξια για άλλη μια φορά την Ελλάδα στο εξωτερικό, αυτή τη φορά στην πανέμορφη πόλη της Πράγας. 

Δήλωση βοσκήσιμων γαιών στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με τη δήλωση βοσκήσιμων γαιών στα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης:

Η Coca Cola εκθέτει τώρα τα σούπερ-μάρκετ “Μασούτης”

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η αμερικανική πολυεθνική Coca Cola εφάρμοσε από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας ένα σχέδιο για το κλείσιμο όλων των εργοστασίων της στην Ελλάδα και τη μεταφορά της παραγωγικής δραστηριότητάς της και όλων των υπηρεσιών της στην Βουλγαρία. 

Η ταινία “Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν τον κόσμο” στο θερινό σινεμά του Κιλκίς


Το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.30, στο στέκι του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου “Δημήτριος Ζωηρός” θα απολαύσουμε την δραματική, βιογραφική ταινία “Τα 13 λεπτά που δεν άλλαξαν τον κόσμο”.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που βίαζαν δύο αγοράκια 9 και 11 ετών

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση βιασμού, ασέλγειας και κακοποίησης δύο αγοριών, ηλικίας 11 και 9 ετών.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 40χρονο Γεωργιανό για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (26-7-2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 40χρονος υπήκοος Γεωργίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών, για απόπειρα εμπρησμού και διακεκριμένη φθορά.

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα

Δελτίο τύπου Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης
Μετά την ψήφιση από τα περισσότερα κοινοβουλευτικά κόμματα του άρθρου 133 του πολυνομοσχεδίου για τους δήμους του υπουργείου Εσωτερικών, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή και λειτουργία Κέντρων Αποτέφρωσης Νεκρών στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε τα κόμματα και τους βουλευτές που ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα που έχουμε θέσει εδώ και πολλά χρόνια.

Εξιχνιάστηκαν 10 περιπτώσεις απάτης σε αγοραπωλησίες αυτοκινήτων μέσω Internet

Εξιχνιάστηκαν και άλλες περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτητών οχημάτων και υποψήφιων αγοραστών, μετά από αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών που ακολούθησε από σύλληψη 27χρονου ημεδαπού και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του 49χρονου πατέρα του, για εξαπάτηση ιδιοκτήτη οχήματος.

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς: Τέρμα η επί πιστώσει χορήγηση αναλωσίμων υλικών σε ασφαλισμένους

Δελτίο τύπου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς
Η Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κιλκίς που συνήλθε στις 26-07-2017, αποφάσισε ομόφωνα την επ΄αόριστο αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης αναλωσίμων υλικών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπως αυτά αναφέρονται στην από 02-01-2017 σύμβαση που έχει συναφθεί μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ.

Κιλκίς: Οι προτάσεις του Γιάννη Μαγκριώτη για τις υποδομές του νομού

Δελτίο τύπου Κίνησης "Προοδευτικοί Πολίτες"
Ο συντονιστής της Κίνησης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, για την ανάπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γιάννης Μαγκριώτης, με φίλους της Κίνησης, συναντήθηκε διαδοχικά, με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη, τον Πρόεδρο και στελέχη της διοίκησης του Επιμελητήριου Κιλκίς Παύλο Τονικίδη και την Πρόεδρο του συνδέσμου επιχειρήσεων της βιομηχανικής ζώνης Κιλκίς Λία Μυλωνά και τον διευθυντή του συνδέσμου, Αθανάσιο Δημητριάδη.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 21/2017), το οποίο ισχύει για σήμερα, από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2017.

Κιλκίς: Λαϊκή συναυλία με τον Άρη Λιβανό

Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού οργανώνουν τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ στο Πάρκο-Κήπος συναυλία με παλιά καλά λαικά τραγούδια του χθες και του σήμερα αλλά και με αναφορές σε τραγούδια του αείμνηστου Δημήτρη Μητροπάνου.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ζητά ιδιώτες συνεργάτες

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) καλεί τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να ενταχθούν στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) για τις διενεργούμενες στατιστικές έρευνες περιόδου Σεπτεμβρίου 2017 - Απριλίου 2018, να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την 12η ώρα της 17ης Ιουλίου 2017 μέχρι και την 24η ώρα της 17ης Αυγούστου 2017. 

Το ηλιακό ρολόι του Κιλκίς - Video


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς υιοθέτησε για την περιοχή του Κιλκίς μια καλή μουσειακή πρακτική που εφαρμόζεται διεθνώς εδώ και χρόνια και αφορά στην προβολή για ορισμένο χρονικό διάστημα επιλεγμένου αντικειμένου που προέρχεται είτε από τις αποθήκες είτε από τις μόνιμες συλλογές της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς.