Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

"Όχι βεβιασμένες κινήσεις κύριε Σισμανίδη"

Γράφει ο Λευτέρης Παυλίδης
Διαβάζω σήμερα σε τοπική εφημερίδα τις εξαγγελίες του Δημάρχου μας αναφορικά με τα έργα ανάπλασης του κεντρικότερου δρόμου της πόλης μας. Ο Δήμαρχος πιστεύει πως αυτή θα είναι η προσωπική σφραγίδα που θα αφήσει στο Κιλκίς (και όχι άδικα). 
Τέτοια σημασίας έργα, αποτελούν πράγματι παρακαταθήκη για τους Κιλκισιώτες των οποίων η καθημερινότητα θα αλλάξει οριστικά. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα σημεία που αποτελούν την ραχοκοκαλιά αυτού του μεγαλόπνοου πρότζεκτ.
Καταρχήν, η οδός 21ης Ιουνίου θα στενέψει, καθώς θα διαπλατυνθούν τα πεζοδρόμια. 

Κιλκίς: Διακοπή υδροδότησης λόγω βλάβης

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΚ
"Η ΔΕΥΑ Κιλκίς ανακοινώνει ότι στην ευρύτερη περιοχή του Δημαρχείου που περιβάλλεται από τις οδούς Παπαθεοφίλου, Τσιρογιάννη και Μοσκώφ θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης έως αργά το βράδυ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας."

Η καταναλωτική συνείδηση και το μποϊκοτάζ στην Coca Cola

Κείμενο:
Όμηρος Ταχμαζίδης
Υπάρχει ελπίδα και για την οικονομία και κατά συνέπεια και για την κοινωνία”: αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει o Μιχάλης Καρχιμάκης, αφού επικαλεστεί αρχικώς έρευνες γνώμης, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνικό καταναλωτικό κοινό “πιστεύει ότι τα ελληνικά προϊόντα έχουν την καλύτερη ασφάλεια και ποιότητα”. 

Ευρωπός: Αναβίωσε το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα

Δελτίο τύπου Μουσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευρωπού
Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευρωπού για άλλη μια χρονιά αναβίωσε το έθιμο του Αϊ Γιάννη του Κλήδονα. 

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης και επί της οδού Λαγκαδά

Εργασίες συντήρησης στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από τον ισόπεδο κόμβο με την Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης ως τον ισόπεδο κόμβο με την Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Αεροδρομίου «Μακεδονία» και τους κλάδους σύνδεσης αυτής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Λυρική κωμωδία «Η Όπερα βγήκε απ’ τον παράδεισο» της Κασσάνδρας Δημοπούλου

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος  σας παρουσιάζουν την λυρική κωμωδία  «Η Όπερα βγήκε απ’ τον παράδεισο» της Κασσάνδρας Δημοπούλου σε σκηνοθεσία: Τζένη Δριβάλα, με τον Φίλιππο Μοδινό, την Κασσάνδρα Δημοπούλου, τον Άκη Σακελλαρίου, την Ειρήνη Κώνστα, τον Αλέξανδρο Γάβαρη κ.α.

Ελληνική Αστυνομία: Ναρκωτικά; Μείνε μακριά... (Video)


Επιμέλεια:  Αστυνομικοί της Γειτονιάς Κιλκίς
"Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. 

Επιμορφωτική Κιλκίς: Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας

Ανακοίνωση Επιμορφωτικής Κιλκίς
Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΠΕ, Κ.Δ.Β.Μ.2, διοργανώνει προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας για εργοδότες που απασχολούν προσωπικό και είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με το νόμο 3850/2010 να επιμορφωθούν για να αναλάβουν οι ίδιοι καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας στην επιχείρηση τους .Επίσης και εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις και έχουν τα τυπικά προσόντα μπορούν να επιμορφωθούν και να γίνουν Τεχνικοί Ασφαλείας.

«3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας»

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» 
Στο πανέμορφο νησί της Χίου, με την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά θα λάβει χώρα το «3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» που θα πραγματοποιηθεί στη Χώρα της Χίου 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη 2017 από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ». 

Το νέο βιβλίο του Χρήστου Γκόλιαρη: "Σοσιαλισμός , μύθοι και πραγματικότητα"

"ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"
1η έκδοση ψηφιακή-ηλεκτρονική. Εκδόσεις, www.easywriter.gr
Πρόθεσή του όπως αναφέρει ο συγγραφέας είναι η πολιτική εγγραματοσύνη, δηλαδή μια πρώτη συστηματική προσέγγιση (ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που ανήκει ο καθένας) με το συγκεκριμένο αντικείμενο (σφαιρική και πολύπλευρη), ώστε ο ενημερωμένος πολίτης να μπορεί να μελετά και να κρίνει ιδέες, ιδεολογίες και πολιτικές. 

Ζητούνται ποδοσφαιρίστριες από το Πρότυπο Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων

Ξεκίνησαν οι επιλογές για την στελέχωση των τμημάτων του γυναικείου ποδοσφαίρου του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου Ατέρμων που θα λειτουργήσει την νέα αγωνιστική χρονιά σε συνεργασία με το PAOK WOMAN SOCCER από σήμερα, Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 και κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή έως τις 10 Ιουνίου 2017.

Πρόγραμμα Επιτήρησης Εξωτικών Νοσημάτων

Ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, στην συνάντηση του την Τετάρτη 28/6 με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Νατάσα Γκαρά, Γιώργο Καΐσα και Δημήτρη Ρίζο, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Βιώσιμης Ζωϊκής Παραγωγής και Κτηνιατρικής, Θωμά Αλεξανδρόπουλο, ενημέρωσε για το πρόγραμμα Επιτήρησης Εξωτικών Νοσήµατων, προϋπολογισμού 1.836.877 ευρώ το οποίο ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις Περιφερειακές Ενότητες της Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και τα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Χίο, Κω και Κάρπαθο.

Κιλκίς: Η παράσταση «Το Όνειρο της Πέππα» στο Ανοιχτό Θέατρο Λόφου

ΠΕΠΠΑ ΤΟ ΓΟΥΡΟΥΝΑΚΙ η επίσημη θεατρική παράσταση που παίζεται σε Μ. Βρετανία και Αμερική μετά την μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη «ταξιδεύει» σε όλη την Ελλάδα.

Υπουργική Απόφαση για την μίσθωση βοσκήσιμων γαιών



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς (Δ.Α.Ο.Κ. Κιλκίς) ανακοινώνει ότι ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων εξέδωσε χθες 29-6-2017 Απόφαση με την οποία παρατείνει την πληρωμή των τελών-μισθωμάτων των βοσκήσιμων γαιών μέχρι το τέλος του 2017.

Κιλκίς: Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Γιάννη Μπαλάφα

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ο δρόμος μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, οικονομικές προοπτικές και πολιτικές εξελίξεις με την κοινωνία όρθια » θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 7:30 το απόγευμα με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα.

Παράταση προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 17η Ιουλίου 2017

Το Υπουργείο Οικονομικών, εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων.