Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ούτε αν σας λαδώσουν μην τρώτε αυτόν τον τόνο με λάδι

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Κεντρικής Μακεδονίας – Τμήμα Α', διαπίστωσε ότι το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «CAVOS», τόνος σε λάδι, καθαρού βάρους 160g, στραγγισμένου βάρους 104g, με ημερομηνία παρασκευής 27/07/16 και ημερομηνία λήξης 27/07/21, προϊόν Ινδονησίας INDONESIE 343.02 B/C με ενδείξεις TMSCO EQ727, το οποίο εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Δ. & Ν. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Α.Ε., με έδρα στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, 57022 Σίνδος, βρέθηκε να περιέχει την τοξίνη ισταμίνη σε τιμή που υπερέβαινε το ανώτατο όριο. 

ΚΔΑΠ "Παιδόκοσμος": Κάτι παραπάνω από αθλητισμό, παιχνίδι, γνώση, ψυχαγωγία


Γράφει η 
Ραφαέλα – Όλγα Σακαλή*
Κάθε νεοσύστατος οργανισμός ορίζει το όραμα του, που μεταφράζεται με μια ματιά στο μέλλον. Η εκπαίδευση, ενέχει τη δύναμη της αλλαγής, τόσο μέσα από τις τυπικές, όσο και από τις άτυπες μορφές της. 

Μια βαθιά υπόκλιση στον Σταύρο Κουγιουμτζή

Περισσότεροι από επτά χιλιάδες θεατές τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017, με την παρουσία τους στην Α’ Προβλήτα του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, την πλούσια παρακαταθήκη που άφησε ένας σπουδαίος άνθρωπος και παράλληλα υποκλίθηκαν στη μαγεία των τραγουδιών του αείμνηστου Σταύρου Κουγιουμτζή.

Σε διεθνές τουρνουά η ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ακαδημίας ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς
Μπορεί η ποδοσφαιρική χρονιά να κλείνει για το σύνολο των τμημάτων του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ωστόσο δύο τμήματα του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ θα αγωνιστούν στο διαβαλκανικό τουρνουά στο οποίο για άλλη μια χρονιά θα δώσει το παρών η Ακαδημία. 

Γιορτή λήξης σεζόν 2016-2017, στην Ακαδημία "Αλέξανδρος" Κιλκίς - Video



Δελτίο τύπου Ακαδημίας "Αλέξανδρος" Κιλκίς
Πλήθος μικρών ποδοσφαιριστών και των γονέων τους συμμετείχαν ενεργά στην Τελετή λήξης της περιόδου 2016-17 για την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τσιμά «ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δημόσιου Αρχαιολογικού Μουσείου, και συνεργαζόμενη με τις εκδόσεις «στερέωμα», σας προσκαλεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 19.30 στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Τσιμά «ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ».

Παρελθόν ο Δανδίκας για τον Κιλκισιακό

Ανακοίνωση Κιλκισιακού
Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μάκη Δανδίκα. Ο κ. Δανδίκας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας μας, και φέτος πετύχαμε την άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Η τεχνολογία ως θεραπαινίδα της τέχνης


Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης
Η σύνδεση τεχνολογίας και τέχνης είναι δεδομένη. Οι δυο όροι, τέχνη και τεχνική (και σήμερα τεχνολογία) έχουν κοινή ρίζα, το ρήμα τίτκω (=δημιουργώ). Επομένως, πρόκειται για δυο τομείς με τους οποίους ο άνθρωπος προσπαθεί να υπερβεί τη φύση του και να γίνει δημιουργός.

Ενημερωθείτε για τη λειτουργία και τις δράσεις του Δ.ΙΕΚ Κιλκίς

Ενόψει του καινούριου έτους κατάρτισης 2017-18 που θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2017, το Δημόσιο ΙΕΚ Κιλκίς καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του http://iek-kilkis.kil.sch.gr για να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις δράσεις του Δ.ΙΕΚ καθώς και για να δηλώσει-ψηφίσει την ειδικότητα ενδιαφέροντος του, είτε μέσω της on–line ψηφοφορίας (στην αρχική ιστοσελίδα) είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση grammateia@iek-kilkis.kil.sch.gr

Λεωνίδας Δημητριάδης : Πρέπει να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια και να μετακινηθούν στη συλλογικότητα για να έχει μέλλον η Κεντροαριστερά

Υπογράφει ο Λεωνίδας Δημητριάδης
Πρ. γρ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ
Πρ. μέλος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ
Σημαντικό και κομβικό για τη πορεία της Κεντροαριστεράς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που πραγματοποιείται 30 Ιουνίου.  Αυτό το Συνέδριο θα αποφασίσει τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό Συνέδριο του νέου φορέα. Με εκλογή ηγεσίας από τη βάση και οργάνων του νέου φορέα από το συνέδριο. Με νέο όνομα και σύμβολα.

Εκδόθηκε η προκήρυξη για τη δράση «Κομφούζιο» προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων/ Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 10.1.08 «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)», του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020.

Λόγω του καύσωνα αναστέλλονται οι εργασίες συντήρησης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών

Λόγω του επικείμενου καύσωνα αναστέλλονται οι εργασίες συντήρησης του ασφαλτοτάπητα επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τετάρτη 28 Ιουνίου έως την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017.

Κιλκίς: Μια παλιά «αλατιέρα» έγινε νέο πολυμηχάνημα

Μια παλιά «αλατιέρα» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί με εξαιρετικά χρήσιμα αποτελέσματα.

Κιλκίς: Κλιματιζόμενες αίθουσες για την προστασία από τον καύσωνα

Ενόψει του επερχόμενου καύσωνα ο Δήμος Κιλκίς ενημερώνει ότι θα διαθέσει κλιματιζόμενες αίθουσες για τη φιλοξενία των πολιτών και την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Nirvana Ευκαρπία Κιλκίς: Λαϊκοποντιακό γλέντι στα... κόκκινα


Πετυχημένη αναβίωση Θρακιώτικου γάμου στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς -Video


Αναβίωση Θρακιώτικου γάμου από την Θρακική Εστία Κιλκίς, την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Πάρκο Κιλκίς.

Όμορφες εκδρομές με τον Σύλλογο Πολυτέκνων Περιφέρειας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Πολυτέκνων Περιφέρειας Κιλκίς
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Περιφέρειας Κιλκίς διοργανώνει εκδρομές για τον μήνα Ιούλιο 2017 και συγκεκριμένα:

«Περιβάλλω, δεν αναβάλλω…»

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών στα Πεύκα 
Με αφορμή την "Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος", πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά Περιβαλλοντική δράση «Το δάσος της περιοχής μας-ένα οικοσύστημα που πρέπει να προστατεύσουμε», με πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου της Δ.Ε. Πεύκων Τάνιας Κιουμιουρτζίδου και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και με πρωταγωνιστές μαθητές Δημ. Σχολείων. 

Ποντιακό ξεφάντωμα στην Ευκαρπία Κιλκίς


Πολύκαστρο: Διάλεξη με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άνθρωπος, ο Διπλωμάτης, ο Πολιτικός»

Δελτίο Τύπου 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας
Η 33 Μ/Κ Ταξιαρχία, διοργανώνει διάλεξη με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την εκλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως Κυβερνήτη της Ελλάδας, με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άνθρωπος, ο Διπλωμάτης, ο Πολιτικός» και ομιλητή τον Δρ. Ανδρέα Κούκο- Ιστορικό, Νομικό, Πρόεδρο Δ.Σ. Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο Άθλος Κιλκίς στις εξετάσεις προαγωγής μαύρων ζωνών

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Στις 24 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εξετάσεις προαγωγής Μαύρων ζωνών όλων των Σωματείων της βορείου Ελλάδος που ανήκουν στην Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ (ΕΛΟΤ) που είναι αναγνωρισμένη από την Γ.Γ.Α. 

Καλοκαίρι και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο Kinesis-Gym Kilkis

➜Καλοκαίρι και οι εκπλήξεις συνεχίζονται στο Kinesis-Gym Kilkis
Ανανεώνοντας την μηνιαία σου συνδρομή παίρνεις δώρο άλλη μία!
Πληρώνεις τον Ιούλιο και κάνεις δωρεάν και όλο τον Αύγουστο...!

Σε πλήρη λειτουργία το Κολυμβητήριο Ευρωπού Παιονίας

Ανακοίνωση Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας
Από το Σάββατο 17 Ιουνίου, διατίθεται η χρήση των κολυμβητικών δεξαμενών Ευρωπού σε όλους τους φίλους της κολύμβησης, έπειτα από την ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και την τήρηση των απαραίτητων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. 

69.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από υπερβολική δόση οπιοειδών

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σχετικά με την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους», όπως έχει καθιερωθεί η 26η Ιουνίου κάθε έτους:

Η ΟΓΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών

Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
Νέα γυναίκα, εργαζόμενη, άνεργη,
σημερινή ή μελλοντική μητέρα, γιαγιά...
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών μας βρίσκει μπροστά σε μια επικίνδυνη συζήτηση για τη νομιμοποίηση της κάνναβης, που θα αποτελέσει «σκαλοπάτι» για τη νομιμοποίηση όλων των ναρκωτικών.