Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Μαΐου 2017.

Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε και φέτος, με την καθιερωμένη διήμερη επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο, το πρόγραμμα Μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, που υλοποιούμε στο σχολείο μας, για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Όλα μαϊμού: 30.000 ρολόγια και 3.000 γυαλιά ηλίου

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 11-5-2017 στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πειραιά, δύο (2) υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 48 και 52 ετών, για κατοχή και διάθεση στο εμπόριο απομιμητικών προιόντων γνωστών επώνυμων εταιρειών. Συγκατηγορούμενη των ανωτέρω για την ίδια υπόθεση είναι και μία 57χρονη ομοεθνής τους.

Τάδε έφη Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο

Ομιλία Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου στη Βουλή στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο
"Εργασθήκαμε, σ’ αυτά τα δυόμιση σχεδόν χρόνια, μέσα σε ασφυκτικές οικονομικές και δημοσιονομικές συνθήκες και βάλαμε σειρά και τάξη σε πολλά πράγματα, χωρίς άσκοπες κορώνες και ρητορικές δημαγωγίες.

Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ: Ανέβασε τη ρετσίνα ψηλά! (63 φωτογραφίες)

Γράφει και φωτογραφίζει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης
Η "ταπεινή" και ενίοτε περιφρονημένη ρετσίνα είναι το πλέον γνωστό παραδοσιακό Ελληνικό κρασί, το οποίο επιπλέον έχει συνδεθεί στενά και με τον τουρισμό. Διότι οι περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες, ήθελαν στο παρελθόν, αλλά και επιζητούν ακόμη και σήμερα να γευτούν κάτι μοναδικό και αυθεντικά Ελληνικό, αφού η ρετσίνα μπορεί να παραχθεί μόνο στην Ελλάδα. 

Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς: Εκδήλωση για τη Γιορτή της Μητέρας

Ανακοίνωση Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς
Σε ένα υπέροχο καταπράσινο πάρκο στο Σταυροχώρι του Δήμου Κιλκίς, έγινε την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, εκδήλωση με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας. Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποίησε την εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης του, για την 5μηνη καμπάνια της ΟΓΕ με θέμα την Εργασία, τη Μητρότητα και τον Ελεύθερο Χρόνο.

Θεσσαλονίκη: «2017 – έτος Νίκου Καζαντζάκη»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται ανά την οικουμένη με αφορμή την συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του ασυμβίβαστου διανοητή Ν. Καζαντζάκη διοργανώνει 3 ήμερο εκδηλώσεων με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

Η Γενοκτονία αναγνωρίστηκε από την πόλη του Βανκούβερ του Καναδά

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Από τη Γενοκτονία υπολογίζουμε ότι πέραν του 1.000.000 θύματα, Έλληνες, Ελληνίδες, παιδιά και βρέφη, προέκυψαν περί τα 100.000 ορφανά, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Γιώργος Ανδρεάδης. Από αυτά γύρω στις 30.000 υπολογίζεται ότι πήγαν στις ΗΠΑ, όπου το 90% περίπου δόθηκε σε άτεκνες οικογένειες. 

Θεσσαλονίκη: Ακυρώνεται η παράσταση «Του Τέντζερη καμώματα»

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σας ενημερώνει ότι η προγραμματισμένη παιδική θεατρική παράσταση «Του Τέντζερη καμώματα» για την Κυριακή 21 Μαϊου 2017 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Σερρών και αστυνομικών της διεύθυνσης αστυνομίας Σερρών για εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών σε διαφορές περιοχές της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθέν 15 άτομα, έχουν κατασχεθεί ποσότητες ναρκωτικών και όπλα. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ο "Άθλος" Κιλκίς σε αγώνα ορεινού τρεξίματος με τον Γιώργο Σιώτη

Δελτίο τύπου Άθλου Κιλκίς
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε αγώνας ορεινού τρεξίματος μήκους 27km στο Λαϊλιά Σερρών. Στόχος του αγώνα ήταν η προβολή και ανάδειξη της ορεινής πλευράς των Σερρών
Ο αγώνας κινήθηκε σε υψομετρική διαφορά 1800 μέτρων. Από τον αθλητικό σύλλογο ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ συμμετείχε ο αθλητής Σιώτης Γεώργιος από το τμήμα cross fit του GOLDEN ATHLOS. 

Πλατεία Ειρήνης Κιλκίς: Απεργιακή συγκέντρωση σήμερα και νέα συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 18 Μάη

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων βρέθηκαν σήμερα το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης δηλώνοντας την αντίθεσή τους με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να φορτωθούν σε όλα τα προηγούμενα των τριών μνημονίων που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. 

Ενθουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς (Video, φωτογραφίες)


Πόλος έλξης για 2η συνεχόμενη χρονιά αποδείχθηκε η εκδήλωση "Παίζουμε όπως παλιά..." με παραδοσιακά παιχνίδια, που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, στο Πάρκο-Κήπος.

Αυτός είναι ο 70χρονος που κατηγορείται για βιασμό, αιμομιξία και παράνομη κατοχή όπλων

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 30-4-2017 στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, κατηγορούμενος για βιασμό.

"Γεώργιε και Αναστασία Γεωργιάδη σας ευχαριστώ"

Υπογράφει
ο Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
"Εκ μέρους όλων των συμπατριωτών μου Κιλκισιωτών αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς το ζεύγος Γεωργίου και Αναστασίας Γεωργιάδη για την πρωτοβουλία και τη διαμεσολάβησή τους να σταλεί στα Ιδρύματα Υγείας και Πρόνοιας του νομού μας μία ακόμη σημαντική προσφορά υγειονομικού υλικού. 

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Μυριόφυτο Κιλκίς

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μυριοφύτου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων ''Οι Μακεδόνες''  σας προσκαλούν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στο πλαίσιο της θρησκευτικής πανηγύρεως του ιερού ναού Αναλήψεως του Σωτήρος.

Εύζωνοι Κιλκίς: Συνελήφθη 66χρονος για καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις

Συνελήφθη προχθές (15-5-2017) το πρωί στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας 66χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς στο 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Υπογράφει η Παρθένα Δουλκερίδου
Διευθύντρια του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς 
Το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και ειδικότερα η ΣΤ΄τάξη με θέμα εργασίας « Οι Πολιορκητικές Μηχανές του Βυζαντίου» και το Ε1 τμήμα με θέμα «Βότανα-Το Φαρμακείο της Φύσης» επιλέχθηκαν από την Επιστημονική Επιτροπή του 9ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής που συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κ. Μακεδονίας, το ίδρυνα ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο Φίλοι του ΝΟΗΣΗΣ και παρουσίασαν τις εργασίες τους στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Γουμένισσας, ευχαριστούν...

"Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ-ΚΥ Γουμένισσας επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως:
α) Τον δήμαρχο Παιονίας κ. Γκουντενούδη, ο οποίος μερίμνησε για την αντικατάσταση των στρωμάτων στις κλίνες του Νοσοκομείου, μετά από εισήγηση του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων για την αναγκαιότητα της αλλαγής τους, λόγω της πολύχρονης χρήσης και ακαταλληλότητας των υπαρχόντων. Η αντικατάσταση αυτή θα βοηθήσει στην βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας των δημοτών της Παιονίας και της ευρύτερης περιοχής.

«Καμίαν ‘κι ανασπάλλομεν» στο Πολύκαστρο

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση με τίτλο «Καμίαν ‘κι ανασπάλλομεν» για την ημέρα μνήμης  της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 στην αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου.

Μαυροπλαγιά Κιλκίς: Ετήσιος χορός του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου


Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαΐου του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ποιοι μαθητές μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των «κατ’ ιδίαν διδαχθέντων»

Επιμέλεια κειμένου: Γιάννης Λιναρδάκης*
Ν. 2413/1996 (ΦΕΚ 124), άρθρο 46, παράγραφος 4
α) Μαθητές των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διακόπτουν τη φοίτηση τους εξαιτίας ασθενειών που απαιτούν μακρά νοσοκομειακή ή κατ’ οίκον νοσηλεία, στράτευσης, προσωρινής φυλάκισης, παραμονής στο εξωτερικό, ανάληψης εργασίας στο εμπορικό ναυτικό ή για άλλους εξαιρετικούς αντικειμενικούς λόγους, οι οποίοι εμποδίζουν τη φοίτηση τους, μπορεί να χαρακτηρίζονται ως κατ’ ιδίαν διδαχθέντες και να παραπέμπονται σε προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα της τάξης στην οποία έπρεπε να φοιτήσουν.

"Σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε"


Εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνεται σήμερα Τετάρτη 17 Μαΐου από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη. Την εκδήλωση η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00, θα ευλογήσει ο μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Τατίδης: "Ναι στον τρίτο δήμο με έδρα τη Γουμένισσα"

Υπογράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών στην επικράτεια όλης της χώρας, το 2010 υπήρξε η διοικητική ανασύσταση των Δήμων και των Περιφερειών με το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ". Ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόστηκε χωρίς διαβούλευση, χωρίς διάλογο, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της τοπικής κοινωνίας.