Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Έρχονται μέσα στο καλοκαίρι οι πρώτοι 2.000 Τσέχοι, Γερμανοί και Ούγγροι για θεραπεία στο Σπήλαιο του Κιλκίς

To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στη Γνώμη στις 21/1/2013.
Καλή διασκέδαση!
Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που γίνεται στο Κιλκίς. Έχουμε τόσο κόσμο που ενδιαφέρεται για το μοναδικό σπήλαιο του Κιλκίς, που πλέον βάζουμε λίστες αναμονής !! Θυμάστε τι είχε γίνει στα τέλη του 20ου αιώνα; Τότε που ήρθε μια ομάδα Τσέχων γιατρών στο Κιλκίς και διαπίστωσε ότι η παραμονή στο σπήλαιο είχε πολλές θεραπευτικές ιδιότητες για ασθενείς, κυρίως με άσθμα;

Ενοικιάζεται νεοκλασικό διώροφο κτίριο στο Κιλκίς (9/5/2017)

Ενοικιάζεται νεοκλασικό διώροφο κτίριο στην Καλούδη 3 στο Κιλκίς (Πρώην Καφέ Ερωδιός)
Πληροφορίες, Χαριτίδου Ρούλα, τηλ 6936747702

Νέο Γυναικόκαστρο: Εκδήλωση με θέμα «Ταξίδι από την πατρίδα του σήμερα στην πατρίδα του χθες»

Υπογράφουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού
Σχολείου Νέου Γυναικοκάστρου Κιλκίς
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου Νέου Γυναικοκάστρου Κιλκίς, που γίνεται στα πλαίσια προγράμματος τοπικής ιστορίας: «Ταξίδι από την πατρίδα του σήμερα στην πατρίδα του χθες» την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 10:00 στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

"Μεγάλη επιτυχία της ΔΑΚΕ στις εκλογές για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ"

Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ
Η μεγάλη επιτυχία της παράταξης ΔΑΚΕ στις εκλογές για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ συνεχίζεται… αύριο 10 Μαΐου 2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Αττική: Συνελήφθη αστυνομικός υποδιευθυντής για δωροληψία και εκβιασμό

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη, χθες (8 Μαΐου 2017) το μεσημέρι, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου και εκβίαση κατά εξακολούθηση.

Θεσσαλονίκη: Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Club του Μύλου

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ εμφανίζεται για μια μοναδική βραδιά στο club του Μύλου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 που θα δονήσει το συναίσθημά μας μέσα από τον παλμό της μουσικής του. Μαζί του ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΥΓΑΝΑΚΗΣ, με τον οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησαν το νέο τραγούδι, ΤΟ ΧΡΩΜΑ Π’ ΑΓΑΠΑΣ.

Πρωτιές των μαθητών του Νομού Κιλκίς, στους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες




Μεγάλη επιτυχία στους Πανελλήνιους Σχολικούς αγώνες (τελικοί), που πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα στις 3 & 4 / 5 / 2017 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο Πατρών, σημείωσαν οι μαθητές του Νομού Κιλκίς. Την αποστολή του Ν. Κιλκίς αποτελούσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που προκρίθηκαν στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες (Β΄ Φάσης) που διεξήχθησαν στις Σέρρες στις 4-4-2017.

Όλοι στο Κλειστό του Κιλκίς για τον αγώνα Άτλας vs Νίκη Αιγινίου


"Οι Έλληνες ποντιακής καταγωγής, τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας"

Δελτίο τύπου Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων 
Ο Μάιος έχει αποκτήσει για τους Ποντίους αλλά και για όλο τον Ελληνισμό ένα ιδιαίτερο νόημα και συμβολισμό. Είναι ο μήνας, που κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής. 

Θεσσαλονίκη: Εσπερίδα με θέμα "Αστική Εγκατάσταση Προσφύγων"

Επιστημονική εκδήλωση - εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 από 19:00 έως 21:00, στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα "Αστική Εγκατάσταση Προσφύγων". Την εκδήλωση συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών OMNES Κιλκίς.

ΚΚΕ: "Η απάντηση στη θρασύτητα του πρωθυπουργού είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Μάη"

Δελτίο τύπου ΚΚΕ
Όπως είπε σήμερα και ο πρωθυπουργός στο υπουργείο παιδείας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «τώρα τρέχει» για να ψηφίσει το 4ο μνημόνιο, που θα κόβει δύο ακόμη συντάξεις, ένα ακόμα μηνιάτικο για όσους έχουν δουλειά, ενώ στην παιδεία θα διατηρήσει μειωμένες τις δαπάνες σε όλες τις βαθμίδες, οι οποίες στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ αγγίζουν το 70%, με τον κόφτη να περιμένει στη γωνία για νέες μειώσεις.

Με τρία Αργυρά και μια 4η θέση γύρισαν οι Τζουντόκα του Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Α.Σ. Αίας Κιλκίς
Το Σαββατοκύριακο 6 - 7 Μαΐου διεξήχθη το Διεθνές Τουρνουά Τζούντο στο κλειστό Γυμναστήριο Αμυνταίου με συμμετέχοντες χώρες την Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία, Γεωργία, Τουρκία, Εσθονία, Ιρλανδία, Συρία και Σκόπια. Στην διοργάνωση το παρόν έδωσε και ο Ολυμπιονίκης Ηλίας Ηλιάδης.

Κιλκίς: Συνέλευση με ομιλητή τον Νικήτα Κακλαμάνη

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟ.Σ.), που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κιλκίς στις 12 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, με ομιλητή τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικήτα Κακλαμάνη – Βουλευτή Α Αθηνών, με θέμα τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Κιλκίς: Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο του Αλτζχάιμερ

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας ''Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος'' σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο του Αλτζχάιμερ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαϊου και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Χρυσό βραβείο για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς στην Τελετή Απονομής των Education Business Awards 2017

Με το ηχηρό παρόν στην τελετή απονομής πλέον των 350 εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου στον πολυχώρο πολιτισμού Αθηναΐδα τα Education Business Awards 2017 powered by RDC Infromatics.

9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης: Ορόσημο προβληματισμού – αυτοκριτικής

Γράφει ο Παύλος Πασσαλίδης
Γενικός Διευθυντής ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.
Πέρασαν 67 χρόνια από τη δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος.
Μοναδικός στόχος τότε, ο μη πόλεμος, μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους.

Κιλκίς: Προκήρυξη αγώνων στίβου "Ελευθέρια 2017"

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ και ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ συνδιοργανώνουν τους αγώνες στίβου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2017» σε μνήμη της μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς, με τους εξής όρους:

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Παιονίας για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Παιονίας
"Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας, σήμερα 27-04-2017, με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αποφάσισε ομόφωνα:

Κιλκίς: Τσάκωσαν Βούλγαρο με τούτα τα μαχαίρια εδώ

Συνελήφθη χθες (8-5-2017) το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πτυσσόμενα μαχαίρια. 

Alexandros Sports Center: Παίζουν μπάλα οι δικοί μας αστυνομικοί

Άρχισε στις εγκαταστάσεις του Alexandros Sports Center το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου των Υπηρεσιών Διεύθυνσης της Αστυνομίας Κιλκίς, με 6 συμμετέχουσες ομάδες. Το Τουρνουά θα διαρκέσει 4 βδομάδες και οι αγώνες θα γίνονται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 20.00 έως 22.00.

Τι λέει το ΠΑΜΕ για την διακοπή της μεταφοράς των μαθητών του Ομαλού και του Πεντάλοφου προς το σχολείο τους"

Ανακοίνωση Γραμματείας ΠΑΜΕ Κιλκίς
Η περίπτωση των μαθητών από τα χωριά Ομαλό και Πεντάλοφο Παιονίας, για τους οποίους δεν μπορεί να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στο σχολείο, έρχεται να αναδείξει για ακόμα μία φορά το συνολικότερο πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών.

Γουμένισσα: Επιστημονική παρουσίαση με θέμα την "Αποκατάσταση και Επανάχρηση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων"


Κιλκίς: Εκδήλωση – Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Δικτατορία 1967 – 1974»

Δελτίο τύπου ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ
Η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας στις 21 Απρίλη 1967, καθώς και στα πλαίσια της συνολικής προσπάθειας του Κόμματος να μελετήσει,
από την εργατική – λαϊκή σκοπιά, το χαρακτήρα της στρατιωτικής δικτατορίας 1967 – 1974, τους παράγοντες που οδήγησαν στην επικράτησή της, τη σχέση της οικονομικής και της εξωτερικής πολιτικής της μ’ εκείνες της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, τη στάση του εργατικού – λαϊκού κινήματος σε σχέση και με την προγραμματική και την οργανωτική ετοιμότητα του ΚΚΕ, πραγματοποιεί την παρουσίαση του βιβλίου «Δικτατορία 1967 – 1974».

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ευκαρπία Κιλκίς

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα «Η συμβολή του τραγουδιού και της ποίησης στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59»

Η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος διοργανώνει την πολιτιστική εκδήλωση «Η συμβολή του τραγουδιού και της ποίησης στον αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59» υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», (Εθνικής Αμύνης 1).

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: Όχι στην ένταξη των παιδιών τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία

Υπογράφει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τόσο στους εργαζόμενους των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, όσο και στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται σε αυτούς η μονομερής απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να εξαγγείλει την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ένταξη των παιδιών τεσσάρων (4) ετών στα Νηπιαγωγεία!