Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Διεθνής Έκθεση Γούνας: Ξεκίνησε η μεγάλη γιορτή της Καστοριάς (Φωτογραφίες)

Την ανάκαμψη του κλάδου της γουνοποιίας σηματοδοτεί η 42η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη 4 Μαίου στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου.

Goethe Institut: Ακαδημία Πολιτιστικής Διαχείρισης Θεσσαλονίκη 2017

Το Goethe Institut της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Goethe Institute της Σόφιας και του Βουκουρεστίου, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας ανακοινώνει την ακόλουθη διοργάνωση:

Δεύτερη μαρξιστική ανασκαφή στον Αισχύλο: Η προμηθεϊκή φύση του προλεταριάτου

Γράφει ο Φώτης Μισόπουλος
.....ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι η μοναδική τραγωδία όπου ο χορός εξοντώνεται μαζί με τον ήρωα. Ο λαός εξολοθρεύεται με αυτόν που οδηγεί την εποποιία της εξέγερσης,[*]- ο λαός-, δηλαδή η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της[**]. 

Βαγγέλης Αποστόλου: Έχουν προκηρυχθεί μέτρα ύψους 1,68 δις ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους 2017 θα φτάσουν τα 3 δις ευρώ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου στη σημερινή απάντησή του στη Βουλή, στην επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ σχετικά με την αξιοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 275 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου

Εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 275 άδειες υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες. Η προκήρυξη έχει ήδη δημοσιοποιηθεί και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων είναι μέχρι τις 5 Ιουνίου 2017.

Η Ελλάδα των λίγων

Του Δημήτρη Νίκογλου 
Η καλοπέραση μιας μικρής μερίδας ανθρώπων έναντι του συνόλου μιας κοινωνίας, η καλοπέραση των λίγων δηλαδή, συνηγορεί στην όχι και τόσο δίκαιη κατανομή του πλούτου, των παροχών και των ίσων δικαιωμάτων. 

Επιστολή προέδρου της ΠΟΕ Χρήστου Τοπαλίδη,, για συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Υπογράφει ο Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης
Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος
"Αγαπητοί συμπατριώτες Χριστός Ανέστη,
Πάγια προσωπική αρχή, κατά την ενασχόληση μου με τα κοινά του οργανωμένου ποντιακού χώρου, αποτελούσε το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο μόνος χώρος επιτρεπτού δημοσίου διαλόγου είναι τα θεσμικά-καταστατικά όργανα, όπως τα Διοικητικά Συμβούλια και οι Γενικές Συνελεύσεις. 

Αθήνα: Συνέδριο με τίτλο: «Εκατό χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1917»

Η Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ. και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Επιστήμες της Αγωγής: Θεωρητικές, Ερευνητικές και Διδακτικές Προσεγγίσεις στην Ιστορία και στην Τοπική Ιστορία»,

Κιλκίς: Παιδικές δράσεις το μήνα Μάιο στη Βιβλιοθήκη

Ανακοίνωση Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Αποχαιρετούμε την άνοιξη με τους συγγραφείς Αφροδίτη Παπαντωνίου και Θοδωρή Παπαϊωάννου και σας περιμένουμε με χαρά! Την Παρασκευή 19/05/17 στις 19:00 η Αφροδίτη Παπαντωνίου διαβάζει το βιβλίο της «Μη μας συγκρίνεις» εκδ. Βάρφη. Η εικονογράφηση είναι της Άννα Καρνή.

Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου «Το πράσινο χωριό» του Πέτρου Ζήκου

Tην Τετάρτη 03/05/2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Το πράσινο χωριό» του Πέτρου Ζήκου εκδ. Πηγή στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. 

Κιλκίς: Η παράσταση μαύρου θεάτρου «Χέρια σαν κι αυτά»

Δελτίο τύπου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς παρουσίασαν την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, την παράσταση μαύρου θεάτρου με τίτλο «Χέρια σαν κι αυτά», την οποία επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Νάνσυ Κεραμίδα, κ. Κική Ματσακίδου και κ. Σάκης Ντάνης.

Κι όμως η ετικέτα έγραφε «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»

Εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, παράνομο εργαστήριο συσκευασίας λαδιού σε περιοχή της Ημαθίας και συνελήφθη ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Κιλκίς: Έναρξη της 3ης σειράς νέων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας

Το περιφερειακό τμήμα Κιλκίς του Ε. Ε. Σ. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως στις 3/5/2017, πραγματοποιήθηκε η έναρξη της 3ης σειράς νέων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας παρουσία της Προέδρου του τμήματος κ. Φραγγίδου, μελών του Δ.Σ. τους τμήματος Ε.Ε.Σ. καθώς και παλαιών εθελοντών με εισήγηση του υπεύθυνου εκπαίδευσης κ. Σωτήρη Μουρουδέλη, Κοινωνικού Λειτουργού.

Το Πανηγύρι της Μεσοπεντηκοστής στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Το Πανηγύρι της Μεσοπεντηκοστής θα εορτασθεί στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς όπως κάθε χρόνο με έναν ιδιαίτερο τρόπο λόγω ενός εθίμου πού μετέφεραν οι Στενημαχίτες από την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Την ημέρα της Μεσοπεντηκοστής συνεορτάζεται και η μνήμη της Οσίας Σοφίας από την Κλεισούρα Καστοριάς.

Η παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, από την Θεατρική Ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς

Η Θεατρική Ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς συνεχίζοντας για 4η χρονιά τη δράση της με τη σταθερή υποστήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου, παρουσίασε στις 28 και 29 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη.

Κιλκίς: Συνελήφθη 50χρονος διεθνώς διωκόμενος

Συνελήφθη χθες (4-5-2017) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας 50χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., διωκόμενος με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για το αδίκημα της απάτης, πράξη που έγινε στην Αλβανία από το Φεβρουάριο έως το Δεκέμβριο του 2014.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Κιλκίς: Συνεδρίαση με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές

Η τακτική ετήσια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου στην αίθουσα συσκέψεων «Περικλής Κολότσιος» της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Τιμούν το ν. Κιλκίς οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Κιόσια και Καλλιόπη Παρασκευαΐδου

Στον Διαγωνισμό Φυσικής Σχολικού Έτους 2017, που διοργάνωσε και φέτος η Ένωση Φυσικών Βόρειας Ελλάδας συμμετείχαν από το Γυμνάσιο Βαπτιστή οι μαθήτριες Αλεξάνδρα Κιόσια και Καλλιόπη Παρασκευαΐδου, ύστερα από παρότρυνση του καθηγητή Φυσικής Αντώνη Κοκκαλίδη, ο οποίος στάθηκε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο. 

Ο "Άθλος" Κιλκίς στην Ιερισσό για το Διασυλλογικό Κυπελλο kick boxing

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2017, πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό το Διασυλλογικό Κυπελλο kick boxing υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick boxing (Π.Ο.Κ) με την ονομασία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ CUP.

Οδοιπορικό στο Κιλκίς: Το ΧΩΝΙ, αυτήν την Κυριακή, στην καρδιά της Μακεδονίας!

Το ΧΩΝΙ στην καρδιά της Μακεδονίας! Το Κιλκίς, η μακεδονική πόλη που κρατά επί αιώνες την ελληνικότητά της είναι η επόμενη στάση στο οδοιπορικό που κάνει Το ΧΩΝΙ σε όλη την Ελλάδα.
Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΑΔΕΔΥ: Οι αγώνες εργαζομένων και κοινωνίας θα ακυρώσουν τους μνημονιακούς πλειστηριασμούς

Ανακοίνωση Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, πιστή στην εφαρμογή του συνόλου των μνημονιακών - νεοφιλελεύθερων πολιτικών, επεκτείνει τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα πρώτες κατοικίες να υφαρπάζονται από τις τράπεζες ακόμη και για ευτελείς οφειλές.