Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε.: "Για ένα σύγχρονο σχολείο που θα το σέβονται όλοι"

Κάλεσμα ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. 
Συνάδελφοι/σες, με αίσθημα ευθύνης η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να έχουμε ένα σύγχρονο σχολείο που θα το σέβονται όλοι οι εμπλεκόμενοι.
Γι' αυτό ζητάμε τη στήριξη όλων, για να μην περάσει η αντιεκπαιδευτική προσπάθεια μέσα από συνεχείς αιφνιδιασμούς και πειραματισμούς. 

Αθήνα: Ημερίδα με θέμα «Ο Διαβήτης σήμερα θεραπεύεται»


Η ΣυνΔια σας προσκαλεί στην Ημερίδα με θέμα: «Ο Διαβήτης σήμερα θεραπεύεται» την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 (από 14:00 ως 20:00)
στο Αμφιθέατρο της Σχολής Δημόσιας Υγείας (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 196, Αθήνα).

"Αν θέλετε δουλειά, μην κάνετε παιδιά"

Καταγγελία Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης
Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού  Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επιχείρηση MyMarket του ομίλου Metro για τη μη ανανέωση σύμβασης εργαζόμενης, που κάλυπτε πάγιες ανάγκες, που βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης και εργαζόταν στο κατάστημα της επιχείρησης στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Κιλκίς: Ομιλία με θέμα: «Εξάρτηση από την εικονική πραγματικότητα – διαδίκτυο»

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών νομού Κιλκίς και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Νηρέας» διοργανώνει την Τετάρτη , 10 Μαΐου 2017 στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου (Μητροπόλεως 11, 3ος όροφος), ομιλία -συζήτηση με θέμα:
«Εξάρτηση από την εικονική πραγματικότητα – διαδίκτυο»

Κιλκίς: Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, με τη συμμετοχή πλήθους εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού, γυναικών εργατικών – λαϊκών οικογενειών, νέων και συνταξιούχων. 

Γουμένισσα: Ομιλία για τη Μητέρα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης

Υπογράφει το ΔΣ
της Επιτροπής Ε.Ε.Σ. Γουμένισσας
Η Περιφερειακή Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επ΄ ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας του Ερυθρού Σταυρού» και τη «Γιορτή της Μητέρας», διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ώρα 7.00 μ.μ.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Κιλκίς: Μεγάλη η συμμετοχή και πολλά τα ταλέντα στο Camp Αξιολόγησης του ΠΑΟΚ

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Camp Αξιολόγησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς. Πλήθος φιλόδοξων ποδοσφαιριστών προσήλθε στο Στάδιο την Κυριακή 30 Απριλίου ώστε να δείξει τις δυνατότητές του στα ... επίσημα μάτια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Κιλκίς: Η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου παρουσίασε τον «άγνωστο» σε πολλούς Κωστή Παλαμά

Κωστής Παλαμάς: Κορυφαία μορφή των γραμμάτων μας, τεχνίτης του λόγου, ανθρωπιστής, φλογερός πατριώτης, άνθρωπος του Θεού.
Στις 26 Απριλίου, στο εντευκτήριο της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών η φιλόλογος Εύη Παναγοπούλου μας παρουσίασε τον «άγνωστο» στους πολλούς Παλαμά. Έτσι, γνωρίσαμε έναν μεγάλο αγωνιστή, ριζοσπάστη, τολμηρό επαναστάτη και τραγικά επίκαιρο. 

Συγκίνηση και υπερηφάνεια για τον Πρωταθλητή Κωνσταντίνο Μπαλωμένο

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Είναι πραγματικά συγκινητικό και παραπάνω από ευχάριστο να βλέπεις την πρόοδο και εξέλιξη ενός αθλητή. Πέρασαν μόλις 3 (τρία) χρόνια από τότε που ο Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, Τερματοφύλακας τότε στην Ακαδημία ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς, επελέγη από τους υπευθύνους σκάουτερς της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Φιλικά στη Θεσσαλονίκη για την Ακαδημία του Αλέξανδρου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Αλέξανδρου Κιλκίς
Σειρά φιλικών αγώνων θα δώσει η ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Κιλκίς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Σούτερς. 

"Αλέξανδρος" Κιλκίς: Άξιος ο 1ος σκόρερ, Δημήτρης Ιωαννίδης

Δελτίο τύπου "Αλέξανδρου" Κιλκίς
Οι λόγοι για τους οποίους μπορούν οι άνθρωποι μιας ομάδας ποδοσφαίρου να νιώθουν περήφανοι είναι πολλοί. Μπορεί να είναι η επίτευξη ενός στόχου, κάποιος τίτλος, το καλό και υγιές κλίμα στα αποδυτήρια και πολλοί ακόμα. 

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ λειτουργεί ένα περιφερειακό σταθμό στο Κιλκίς

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από το 1983, απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και λειτουργεί ένα περιφερειακό σταθμό στην πόλη του Κιλκίς.

Φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας η Ακαδημία ΠΑΟΚ Κρηστώνης

Δελτίο τύπου ΠΑΟΚ Κρηστώνης
Στην Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε η Ακαδημία ΠΑΟΚ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Βιβλιοθήκη Κιλκίς: Παρουσίαση του βιβλίου «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ΄το κουτί του κι είπε γεια»

Παρουσίαση του βιβλίου «Ένας μαρκαδόρος μια φορά βγήκε απ΄ το κουτί του κι είπε γεια» της συγγραφέως Ραχήλ Μαρτίδου πρόκειται να γίνει στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, την Τετάρτη 10/05/2017 στις 19:00. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η Δρ. Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Μαρία Παπαδοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων εξέδωσε στις 27/4/2017 την προκήρυξη του υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορά στη δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΛΕΕ) (γεωργικό προϊόν)».

Ευρωπός: Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με συμμετοχή 4 χορωδιών

Εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας ταξί

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εξετάσεις απόκτησης ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017, με ώρα έναρξης τις 9.00 π.μ.

Χορηγία Δήμου Παιονίας προς το Νοσοκομείο Γουμένισσας

Ο Δήμος Παιονίας προχώρησε στην χορηγία και την αγορά νέων στρωμάτων ειδικών προδιαγραφών από την Αnatomic Help A.E. και την αντικατάσταση των παλαιών για τις νοσοκομειακές κλίνες του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας. 

Πρόγραμμα Εράσμους+/ΚΑ2: Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς στο Sieradz της Πολωνίας

Υπογράφει η Ελένη Τεχλικίδου
Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Κιλκίς
Ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών συναντήσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εράσμους+/ΚΑ2 με τίτλο «Together Better – Join Us», το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς η Ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τους εκπαιδευτικούς των εταίρων χωρών και μαθητές/τριες, στο Sieradz της Πολωνίας από τις 23 έως τις 27 Απριλίου 2017.

Πολύγυρος: Η θεατρική παράσταση «ΞΑΝΘΙΠΠΗ» με την Ματθίλδη Μαγγίρα

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «ΞΑΝΘΙΠΠΗ» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου.
➤Ερμηνεία: Ματθίλδη Μαγγίρα
➤Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαϊωάννου 
➤Δευτέρα 08 Μαΐου 2017 και ώρα 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου

Σέρρες: 35χρονος τούμπαρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε τον 40χρονο συνοδηγό του

Χθες (1-5-2017) το απόγευμα σε ανώνυμη αγροτική οδό στις Σέρρες, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου ημεδαπού συνοδηγού του οχήματος και τον τραυματισμό του ανωτέρω οδηγού.

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 στην Κεντρική Μακεδονία

Με το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/Α/08-04-1999) η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού. 

Πολύκαστρο: Η παράσταση «Η νύφη της Κούλουρης» με το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Παιονίας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Παιονίας παρουσιάζει την κωμωδία του Ευάγγελου Παντόπουλου, «Η νύφη της Κούλουρης», την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 και ώρα 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολυκάστρου.