Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Τι λέει το Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για την επιλογή των διευθυντών/τριων των σχολείων

Επισημάνσεις Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την επικείμενη έκδοση της απόφασης του ΣτΕ για τον τρόπο επιλογής διευθυντών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν το 2015 με βάση το ν.4327, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα εξής:

Η ''σωτηριολογία'' του υπερρεαλισμού στην αφήγηση του χιμαιρικού στιγμιαίου


Του Φώτη Μισόπουλου
ΦΩΤΗΣ ΜΠΙΜΠΙΖΑΣ, ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, [ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, διηγήματα] -
Αθήνα 2016 - Η ''σωτηριολογία'' του υπερρεαλισμού στην αφήγηση του χιμαιρικού στιγμιαίου
.......το μυαλό μου ξανακύλησε στον Βreton, σε μια γενικότερη καταγγελία του ρεαλισμού απ' τον ίδιο, η πορεία είναι οι ποιητικές διαφάνειες του παράδοξου και του ονειρικού, καθώς ''τα νύχια του λιονταριού σφίγγουν τα στήθια της κληματαριάς''[*]. 

Κύκλωμα έφερνε από Βουλγαρία στην Ελλάδα χημικά προϊόντα για να νοθεύσει καύσιμα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμάκια ελέγχου διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων (μείγμα διαλυτών αναμειγμένο με ενεργειακά προϊόντα) από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής.

"Μήπως πρέπει να κοπεί κανένα οπίσθιο;"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.ΕΛ. ν. Κιλκίς
Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε.." (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)
Εορτασμός της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ημέρα τιμής για τους ήρωες που επαναστάτησαν, στήσανε τα στήθη τους, τα κορμιά τους απέναντι σε υπεράριθμο και εκπαιδευμένο στρατό των Τούρκων, για "Ελευθερία ή θάνατο".

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, για την 25η Μαρτίου

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, για την 25η Μαρτίου
Ένστολο και πολιτικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας,
Το παρελθόν ενός λαού, όπως έχει ιστορικά αποδειχθεί, διαγράφει με βεβαιότητα το πεπρωμένο του.

Εγκληματικό κρούσμα με σοβαρό τραυματισμό

Δελτίο τύπου δήμου Νεάπολης-Συκεών
Χωρίς τέλος είναι τα περιστατικά βίας και ανομίας στα ευρύτερα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών, όπου η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση όσο η αστυνόμευση της περιοχής παραμένει ελλιπέστατη έως ανεπαρκής, παρά τις αλλεπάλληλες κραυγές αγωνίας και τις καταγγελίες της δημοτικής αρχής.

Παροχή δικτύου Ίντερνετ: Και κερατάς και δαρμένος….. μήπως πάει πολύ;

Της Μέμας Τεμεκενίδου
Ανοίγεις λοιπόν μια μικρή επιχείρηση και παλεύεις να ζήσεις και να προκόψεις! Δουλεύεις ατελείωτες ώρες και μετά από καιρό, αρχίζουν και φτιάχνουν σιγά – σιγά τα πράγματα. 

Η πολιτική τότε και τώρα

Του Δημήτρη Νίκογλου
Στην πολιτική πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που σχετίζονται με αυτήν και την υπηρετούν από διάφορους θώκους να μας παρουσιάζονται ως σωτήρες, να μας παρουσιάζονται δηλαδή ως οι άνθρωποι που θα εργασθούν για το δικό μας καλό, και προδιαγράφοντας ως είθισται το μέλλον μας, να μας καθησυχάζουν και να μας εμφυτεύουν την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν. 

Πολύκαστρο: "Τελικά μπορούμε να στείλουμε τα παιδιά μας σ' αυτό το σχολείο;"

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου 
Μετά την εμφάνιση έντονων ρηγματώσεων σε τοίχους του σχολικού κτηρίου, όπου φοιτούν μαθητές του 1ου Δημοτικού Πολυκάστρου, εστάλη από τη Δ/νση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου σχετική επιστολή - αίτηση αυτοψίας και ελέγχου της καταλληλότητας του κτιρίου, στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας (με αρ. Πρωτ.: 75/07-03-2017). 

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω:

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Έδρασαν οι μικροί δημοσιογράφοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Δελτίο τύπου Βιβλιοθήκης Κιλκίς
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους δύο υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης Κιλκίς την Πέμπτη 23 Μαρτίου. Στα πλαίσια προγράμματος που κάνουν τα παιδιά της ΣΤ1 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς με την δασκάλα τους Αγάπη Πολυμένη, επισκέφτηκαν την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς. 

"Τα θερμά συγχαρητήρια μας, κύριε Χρήστο Αϊδαρίνη"

Υπογράφει ο Χρήστος Γκουντενούδης
Δήμαρχος Παιονίας
"Εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια μας προς εσάς προσωπικά κύριε Χρήστο Αϊδαρίνη αλλά και όλη την οικογένεια Αϊδαρίνη για την επιτυχία σας να αποσπάσετε ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο στο 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου στη Θεσσαλονίκη.

Η θεατρική παράσταση, "Παπαφλέσσας - Ο μπουρλοτιέρης των ψυχών"

Θέσεις εργασίας στο Κιλκίς - 24/3/2017

Μηχανολόγος Υποστήριξης Έργων & Πελατών - Κιλκίς
Μηχανολόγος Υποστήριξης Έργων & Πελατών – Κιλκίς Κωδικός θέσης: TEC 1503 Κορυφαία ελληνική βιομηχανία με ηγετική θέση στον κλάδο της, ανεπτυγμένη διεθνή
MRP Planner (Accessories) - Kιλκίς
Η Alumil, ένας από τους μεγαλύτερους και περισσότερο προηγμένους τεχνολογικά βιομηχανικούς ομίλους στον τομέα της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής
Σχεδιαστής Βιομηχανικού Προφίλ - Κιλκίς
Σχεδιαστής Βιομηχανικού Προφίλ – Κιλκίς Κωδικός θέσης: TEC 1503 Κορυφαία ελληνική βιομηχανία με ηγετική θέση στον κλάδο της, ανεπτυγμένη διεθνή παρουσία
Marketing Assistant / Γραφίστας
Η ELVIAL Α.Ε . λόγω της συνεχούς ανάπτυξής της στον κλάδο του αλουμινίου ζητά νέους συνεργάτες για το Τμήμα Marketing. Marketing Assistant • Γραφίστας

Παρατείνονται οι εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών

Παρατείνονται έως και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, οι εργασίες συντήρησης στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κιλκίς: Συνέλαβαν 73χρονο για καταδικαστική σε βάρος του απόφαση

Συνελήφθη χθες (23-3-2017) το πρωί στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, ένας 73χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σέρρες: Συνέλαβαν 30χρονο και την ανήλικη κόρη του για ληστεία

Η άμεση κινητοποίηση και η ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη ενός 39χρονου ημεδαπού και της ανήλικης κόρης του, για κλοπή χρυσαφικών μεγάλης αξίας από κοσμηματοπωλείο στις Σέρρες.

Συλλυπητήριο ΤΕΧΝΗ Κιλκίς για τον θάνατο της μητέρας του Παύλου Δανελάτου

Το Δ.Σ. της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς συνήλθε εκτάκτως σήμερα 23 Μαρτίου 2017 με την αγγελία του θανάτου της μητέρας του Παύλου Δανελάτου, σκηνοθέτη και δασκάλου της Θεατρικής Σκηνής του φορέα, και αποφάσισε ομόφωνα:

Σούλης: "Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση στο θέμα της Καπνικής Μιχαηλίδης Α.Ε."

Δελτίο τύπου Σούλη Καζαντζίδη
Πολιτευτή Ν.Δ. Κιλκίς
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα / 'Αρθρο 22- Προστασία της εργασίας, Παράγραφος 1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.

«Το ταξίδι της Χαλιμάς» του Νίκου Καλαϊτζίδη στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Δελτίο τύπου  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς 
Μια ιδιαίτερη βιβλιοανάγνωση παραμυθιού έγινε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017. 

Eνημερωτική ημερίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους αγρότες του Νομού Κιλκίς

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ στα πλαίσια της δράσης ενημέρωσης των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας για: 
➤την ορθή υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Εκμετάλλευσης 2017 
τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρούν σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες και τις εθνικές διατάξεις
την συμμόρφωση για τους ελέγχους,

Παιονία: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/03/2017 
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των δημόσιων - ιδιωτικών κτιρίων και οικιών.
11.00: Εκδηλώσεις και στέψη ηρώων από τα σχολεία της πόλης.

Επιτρέπεται να μιλάμε, να γράφουμε, να σκεφτόμαστε για το 1821;

Του Θεοφάνη Μαλκίδη 
Στην αρχή η αποδόμηση ξεκίνησε έγινε με τη «θεωρία» πως Τούρκοι και Έλληνες, δηλαδή καταπιεστές και καταπιεζόμενοι περνούσαν καλά και πως κάτι «εθνικιστές που δεν ήταν αλλά επέλεξαν να είναι Έλληνες (!)»κατέστρεψαν την ειδυλλιακή αυτή εικόνα. 

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης του προσωπικού της Ελληνική Αστυνομίας


Πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2017 το μεσημέρι, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η παρουσίαση της 24ωρης λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενημέρωσης του προσωπικού του Σώματος από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Κιλκίς δείχνει τον δρόμο και τον τρόπο στο μεταναστευτικό

Του Δημήτρη Αγαθόπουλου
Ήταν καλοκαίρι του 2014 όταν τα καραβάνια των προσφύγων, ακολουθώντας τις γραμμές του τρένου, διέσχιζαν τους νομούς Θεσσαλονίκης και Κιλκίς για να περάσουν στην γείτονα χώρα, στο διάβα τους προς την ‘’γη της επαγγελίας’’, τις χώρες της βόρειας Ευρώπης. 

Η Τόλμη Κιλκίς στους φιλικούς αγώνες Taekwondo παίδων-κορασίδων στη Νέα Ζίχνη Σερρών

Φιλικοί αγώνες Taekwondo παίδων-κορασίδων γεν. 2004-2005-2006 και παμπαίδων-πανκορασίδων 2007-2008-2009-2010-2011 διεξήχθησαν στο κλειστό γυμναστήριο Νέας Ζίχνης Σερρών στις 19 Μαρτίου 2017. 

Γεωργαντάς: «Κανένας Κανονισμός δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την αναξιοκρατία»

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα στις λειτουργίες της Βουλής, ιδίως αυτή την περίοδο, είναι και τα μηνύματα και οι συμβολισμοί που πρέπει να εκπέμπει με κάθε της ενέργεια.

Κιλκίς: Αγώνες Ρίψεων Χάρης Χατζηαδαμίδης 2017


Ανακοίνωση
Αίαντα Κιλκίς
Την Κυριακή 26/3 διοργανώνονται οι Αγώνες Ρίψεων «Χάρης Χατζηαδαμίδης» από τον Α.Σ. ΑΙΑΣ Κιλκίς για δεύτερη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Κιλκίς προς τιμήν του εκλιπόντος αθλητή σφυροβολίας και δισκοβολίας Χάρη Χατζηαδαμίδη.


Ετήσιος χορός του Κιλκισιακού