Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Χατζησάββας: "Προωθείτε την παρακμή στην Παιδεία"

Δελτίο τύπου
Χ. Χατζησάββα
Μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής, ο Συναγωνιστής Χρήστος Χατζησάββας τοποθετήθηκε επί του νομοσχέδιου του υπουργείο Παιδείας, όπου τόνισε τα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον αφελληνισμό και την παρακμή της δημόσιας παιδείας.

154 παραβάσεις σχολικών λεωφορείων βεβαιώθηκαν μόλις σε μία ημέρα (Φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τη μεταφορά μαθητών από και προς σχολικά συγκροτήματα, πραγματοποιήθηκε πρωινές και μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης 9-2-2017, ειδική εξόρμηση διενέργειας τροχονομικών ελέγχων σε λεωφορεία μεταφοράς μαθητών στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Θεσσαλονίκη: Η Mατούλα Ζαμάνη και οι πιστοί της σωματοφύλακες στο Block 33

Η Mατούλα Ζαμάνη και οι πιστοί της σωματοφύλακες συνεχίζουν τις χειμερινές περιπέτειές τους, κάνοντας απόβαση στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017 στο Block 33. 

Τζιτζικώστας: "Ψυχραιμία και όχι πανικός για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας"


Ολοκληρώθηκε η τελική σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την επιχείρηση απενεργοποίησης – απομάκρυνσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη και η οποία θα γίνει αυτή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τα εξής:

"Απαγορέψτε τις αποκριάτικες στολές που ενισχύουν σεξιστικά στερεότυπα"

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων 
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει και συντάσσεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας για απαγόρευση της εμπορικής προβολής προϊόντων σεξιστικού περιεχομένου, όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σε καταστήματα και ιστοσελίδες αποκριάτικων στολών. 

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τριών Γεωργιανών που ρήμαξε 24 σταθμούς κινητής τηλεφωνίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, χθες (09.02.2017) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Γρεβενών και συνελήφθησαν τα τρία μέλη αυτής, αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 42, 42 και 50 χρονών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Εισφορές υπέρ ΟΕΚ & ΟΕΕ: Tα χρήματα αυτά ανήκουν στους εργαζόμενους και πρέπει να επιστραφούν μέσω νέων προγραμμάτων

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής
Τα τρία μνημόνια μας επιφύλαξαν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, ανεργία, υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας με κατάφωρη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατέλυσαν κοινωνικά κεκτημένα, που με τους αγώνες του εργατικού κινήματος είχαν εδραιωθεί, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των θεσμών που συστάθηκαν και λειτούργησαν από τις εισφορές των εργαζομένων για περισσότερο από μισό αιώνα. 

Κιλκίς: Τσάκωσαν 27χρονο Σκοπιανό για κατοχή χασισιού και ναρκωτικών χαπιών

Συνελήφθη χθες (9-2-2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 27χρονος υπήκοος π.Γ.Δ.Μ., διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2,5 γραμμαρίων και 26 ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής.

Πολύκαστρο: Συνέλαβαν 25χρονο γιατί μετέφερε παράνομα τρεις Πακιστανούς

Συνελήφθησαν σήμερα (10-02-2017) τα ξημερώματα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων στην περιοχή του Πολυκάστρου Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. 

Κιλκίς: Ημερίδα με θέμα «Τα μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου»

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς ημερίδα που διοργάνωσε το Παράρτημα ΕΜΕ Κιλκίς, με θέμα «Τα μαθηματικά Προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου». 

Εξετάσεις για άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου Μαρτίου 2017

Από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις των φαρμακοποιών για την άδεια άσκησης επαγγέλματος φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Α.Π.Θ. 
Το πρόγραμμα των εξετάσεων έχει ως εξής:

Μνήμη Καπετάν Ευκλείδη Κουρτίδη και Ολοκαυτώματος Σάντας του Πόντου

«Σαπάν Μουσά, Σεΐτ Αγάς, Κάλφας ο Γιομουρέτες, ετρόμαζαν που άκουγαν «Ευκλείδης ο Σαντέτες» Λαϊκή Μούσα
«Έναν μαύρον ημέραν εκούιξεν εις απες σο σπέλ’: Οι μανάδες ντο έχ’νε μικρά μωρά να εβγαίνε οξιοκά ασο σπέλ’». Ελένη Νυμφοπούλου- Παυλίδου
Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Η σημερινή επέτειος ογδόντα ετών από την κοίμηση του Καπετάν Ευκλείδη Κουρτίδη, του Σανταίου αρχηγού του αντάρτικου στην ιδιαίτερη αυτή περιοχή του Πόντου επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της απόδοσης τιμής στο έπος της αντίστασης και της απόδοσης δικαιοσύνης στο Ολοκαύτωμα του 1921. 

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την «Διεθνή Ημέρα Προφυλακτικού»

Δελτίο τύπου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Με αφορμή την καθιέρωση της 13ης Φεβρουαρίου ως «Διεθνούς Ημέρας Προφυλακτικού» από το διεθνές Ίδρυμα AHF (Aids Healthcare Foundation), το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνει τα εξής:

Θεσσαλονίκη: Σύσκεψη για την επιχείρηση απενεργοποίησης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και παρουσία εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα πραγματοποιηθεί σήμερα η τελική σύσκεψη για την επιχείρηση απενεργοποίησης – απομάκρυνσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Κιλκίς: Πετυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου "Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά"

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 18:00 στον χώρο της βιβλιοθήκης έγινε η παρουσίαση του εξαιρετικά ενδιαφέροντος βιβλίου του ψυχιάτρου και συμβούλου οικογενειακών σχέσεων Ιάκωβου Μαρτίδη με τίτλο: "Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά" από τις εκδόσεις Αρμός.

Διορθώθηκαν οι βλάβες στα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Κιλκίς

Ανακοίνωση δήμου Κιλκίς
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς για την αποκατάσταση των βλαβών που παρουσιάστηκαν σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε τον Ιανουάριο και την περιοχή μας.

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εργασίες συντήρησης στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017


Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 14η Φεβρουαρίου 2017 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 18.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Βόλεϊ: Άτλας Κιλκίς vs Ζαφειράκης Νάουσας 3-0 (Video)

Α.Σ. Αίας/Ατέρμων-Βόλεϊ: Νίκη 0-3 και στα Γρεβενά

Δελτίο τύπου
Α.Σ. Αίας/Ατέρμων-Βόλεϊ
Έναν εξ αναβολής αγώνα Βόλεϊ έδωσε η γυναικεία ομάδα ΑΙΑΣ/ΑΤΕΡΜΩΝ χθες Πέμπτη 9/2/2017 στα Γρεβενά , με την τοπική ομάδα ΓΣ Γρεβενών. Το αποτέλεσμα νικηφόρο και πάλι για τον ΑΙΑΝΤΑ (0-3) και τα σετ (12-25, 9-25, 8-25). Στον αγώνα συμμετείχαν όλες οι αθλήτριες της αποστολής.

Πρόβες του "πόλις" για τον μεγάλο χορό της Τσικνοπέμπτης 2017


Πρόβες του "πόλις" για τον μεγάλο αποκριάτικο χορό της Τσικνοπέμπτης, 16 Φεβρουαρίου 2017 στο Κέντρο "Θέατρο" στο Κιλκίς