Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ερώτηση Γεωργαντά με θέμα «Μη κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατά παράβαση του νόμου»


Δελτίο τύπου Γ.  Γεωργαντά 
Σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διαδικασία του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου η Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Μη κάλυψη ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα κατά παράβαση του νόμου».

Ο Υπουργός συμφώνησε με το περιεχόμενο της Επίκαιρης Ερώτησης και δεσμεύτηκε ότι στις περιοχές που τα δασικά οικοσυστήματα είναι υπό διαχείριση-όπως για παράδειγμα στην Π.Ε. Κιλκίς- θα πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτονται κατά προτεραιότητα όλες οι ατομικές ανάγκες των κατοίκων των ορεινών και παραδασόβιων αυτών περιοχών. 


Ο Υπουργός συγκεκριμένα απάντησε κατά λέξη: «…ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού διευκρινίζουμε ότι προτεραιότητα στην παραλαβή ξύλων ,καυσόξυλων για ατομικές ανάγκες εκεί που υπάρχει διαχειριστική μελέτη και συνεταιρισμός που ξυλεύει είναι για τους τοπικούς κατοίκους, άρα από τη διαχειριστική μελέτη ξυλεύεται μια ποσότητα Α και αφαιρείται αυτή που χρησιμοποιείται πλέον για τις ατομικές ανάγκες των πολιτών που ζουν στα χωριά αυτά…»

Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε από τον Υπουργό για τη νέα περίοδο να αποσταλεί εγκαίρως διευκρινιστική εγκύκλιος προς όλα τα Δασαρχεία της χώρας για την υποχρέωση τους να κινηθούν εντός αυτού του πλαισίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.