Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Επιμελητήριο Κιλκίς: Απολογισμός εκδήλωσης για το έργο Co-Create

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κιλκίς, την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017, στις 17:00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, Αίθουσα Β. Σεργιαννίδη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Setting up a network of competitive MED Clusters with the contribution of creative industries / CO- CREATE” το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα INTERREG MED και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και των συμμετεχουσών χωρών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν σχετικά με το έργο που υλοποιεί το Επιμελητήριο Κιλκίς και να συμβάλλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το αντικείμενο του έργου, τις προβλεπόμενες δράσεις και αποτελέσματα του έργου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Παύλος Τονικίδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, ο οποίος απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, τονίζοντας τη σημασία που έχει η συμμετοχή σε έργα που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία τόσο για το ίδιο το Επιμελητήριο Κιλκίς όσο και για τις ίδιες τις επιχειρήσεις, και παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να συμμετέχουν σε προγράμματα που ενισχύουν την καινοτομία έτσι ώστε να αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες προοπτικές για τις επιχειρήσεις του νομού Κιλκίς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας γενικότερα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η κα Νατάσα Κουφάκη, Σύμβουλος Ανάπτυξης και Καινοτομίας του Τμήματος Διαχείρισης Έργων και Προγραμμάτων στην Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. , όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε τις δράσεις του έργου και τη δυνατότητα εμπλοκής των επιχειρήσεων/ επιχειρηματικών δικτύων/φορεων άσκησης πολιτικής στις πιλοτικές δράσεις του έργου αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσουν από τη συμμετοχή τους στο έργο.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, επικεντρώθηκε στα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία για τις επιχειρήσεις, την πολιτική της περιφέρειας για τα cluster, με απώτερο σκοπό να αναδείξει και να ενημερώσει για την καινούργια προσπάθεια της περιφέρειας να βοηθήσει πιο αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις στον χώρο εμβέλειας της, παρουσιάζοντας και την πρωτοβουλία One stop Shop.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Δημήτρη Κατσαρρέλου, Υπεύθυνου του Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης (BDS, Γραφείο Κιλκίς), ο οποίος αναφέρθηκε στις υπηρεσίες των Κέντρων Επιχειρηματικής Ανάπτυξης microSTARS και τις μικροπιστώσεις ως καινοτόμα εργαλεία χρηματοδότησης κάνοντας έναν μέχρι στιγμής απολογισμό των δράσεων των Κέντρων Παροχής Υπηρεσιών Επιχειρηματικής Ανάπτυξης στην Θεσσαλονίκη και στο Κιλκίς.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του επίπλου, των μηχανημάτων, των κατασκευών αλλά και στον κλάδο της δημιουργικής βιομηχανίας, και οι οποίες επιθυμούν να συμμετέχουν στις πιλοτικές δράσεις του έργου (α. εκπαιδευτικά σεμινάρια / εργαστήρια, ενημερωτικές εκδηλώσεις για την υποστήριξη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, β. δημιουργικά εργαστήρια με σκοπό την ανάπτυξη νέων προϊόντων ή / και υπηρεσιών ως αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ παραδοσιακών κλάδων και του κλάδου της δημιουργικής βιομηχανίας με δυνατότητα συμμετοχής στο Design Week στο Μιλάνο τον Απρίλιο 2018, εξατομικευμένη υποστήριξη σε θέματα ΔΙ) παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Κιλκίς (τηλ. 23410 24580 ή mkalogeridou@ccikilkis.gr) και να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Λίγα λόγια για το έργο Co-Create
Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραδοσιακών επιχειρηματικών δικτύων προερχόμενα δηλ. από παραδοσιακούς κλάδους (μηχανήματα, κατασκευές, έπιπλα) στον μεσογειακό χώρο, μέσω της διασύνδεσης με τον δημιουργικό τομέα για τον προσδιορισμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Το έργο προωθεί επίσης την συνεργασία με τη χρήση νέων μεθοδολογιών και εργαλείων και την υλοποίηση πιλοτικών δράσεων που απευθύνονται στους επικεφαλής (διαχειριστές) επιχειρηματικών δικτύων, σε ΜμΕ και φορείς χάραξης πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.