Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κολεσιώτου: Συνεδρίαση - Παρωδία στο Επιμελητήριο Κιλκίς

Επιστολή Γεωργίας Κολεσιώτου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κιλκίς
Μετά από διάστημα περίπου ενός πενταμήνου έλαβα μία πρόσκληση για να παραβρεθώ στη συνεδρίαση της 22.11.2017 του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς (η προηγούμενη συνεδρίαση είχε διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2017), με θέματα τις ενέργειες και δράσεις του, με εισηγητή ως επί το πλείστον τον πρόεδρό του, την 2η τροποποίηση του προϋπολογισμού έτους 2017 και τον προϋπολογισμό του έτους 2018.

Η απαξίωση των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου είναι προφανής, και αυτό το επιβεβαιώνει το γεγονός, ότι, ενώ οι συνεδριάσεις θα έπρεπε να ήταν μηνιαίες, έγιναν εποχιακές. Ίσως οι συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων να παρουσιάζουν περισσότερο ενδιαφέρον, λόγω της δραστηριότητάς τους.

Επίσης το γεγονός, ότι σήμερα το 12ο κατά σειρά εκλεγμένο μέλος συμμετέχει στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου, θα πρέπει να προβληματίσει το κάθε μέλος του.

Παρ’ όλο που οι απουσίες μου καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας αυτής (2011-2017) ήταν ελαχιστότατες, και παρ’ όλη την υπομονή και επιμονή μου να δείχνω ενδιαφέρον, προκειμένου να ασχοληθώ με θέματα επιμελητηριακά, η πραγματικότητα ήταν ωμή: «κεκλεισμένη θύρα». 

Αρκεί να αναφέρω, ότι εδώ και τρία χρόνια ζητούσα την εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου μας στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΕΕΔΕΓΕ), το οποίο αναπτύσσει εντονότατη δράση ανά την Ελλάδα, αλλά το μόνο, που εισέπραττα, ήταν προφορικές υποσχέσεις. 

Ο προ μερικών μηνών ορισμός μου ως εκπροσώπου στο Δίκτυο αποδεικνύει, ότι δεν ήταν ουσιαστικός αφού καμμία απαραίτητη διαδικαστική ενέργεια δεν τον συνόδευσε ώστε να γίνει πραγματικότητα η εκπροσώπηση αυτή. Και βέβαια το γεγονός ότι προ τεσσάρων ετών ο πρόεδρος πρότεινε σε αιρετό μέλος, που είχε εκλεγεί με την αντιπολίτευση, να γίνει αντιπρόεδρος, όχι μόνο με λύπησε, που κατέβαλα μεγάλες προσπάθειες για να εκλεγεί ο Συνδυασμός «Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής», αλλά προβλημάτισε εντονότατα τόσο εμένα όσο και την τοπική κοινωνία της Παιονίας.

Προσκαλούμαι, λοιπόν, ένα δεκαήμερο προ των εκλογών, να παραστώ σε μία συνεδρίαση, κατά την οποία, σεβόμενη εσάς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ένα προς ένα όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου μας και ιδιαίτερα όλα τα μέλη που ψήφιζαν αλλά κυρίως τα μέλη που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017, αρνούμαι να δώσω το «παρούσα» διότι την θεωρώ συνεδρίαση – παρωδία.

* Γεωργία Κολεσιώτου
Μέλος του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.