Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

"Οι εργαζόμενοι είναι το Νοσοκομείο - Εμείς όλοι είμαστε το Νοσοκομείο"

Ανακοίνωση Ενωτικής Πρωτοβουλίας Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς
Θεωρούμε ότι όλες οι επιθέσεις το τελευταίο διάστημα προς το Νοσοκομείο Κιλκίς αποσκοπούν στην δυσφήμηση του, στην απαξίωση των εργαζομένων που προσπαθούν να προσφέρουν υπηρεσίες Υγείας στους πολίτες, στην αήθης παραπληροφόρηση των πολιτών, γιατί δεν αντέχουν πλέον να βλέπουν ένα Νοσοκομείο που όταν βρέθηκε στη δίνη του προσφυγικού στάθηκε όρθιο και σταδιακά να προοδεύει κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες με την υποστήριξη των εργαζομένων. 

Εμείς οι εργαζόμενοι το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε άναυδοι μια μονότονη επιθετική ρητορική καταστροφολογίας, υποβάθμισης, δυσφήμισης και απαξίωσης του έργου που προσφέρουμε καθημερινά. Παρακολουθούμε μια συγκεκριμένη πολιτική στοχοποίηση του Νοσοκομείου που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ και τα δεκανίκια της με στόχο την απαξίωση των εργαζομένων και τη διάλυση των δομών Υγείας του Νομού Κιλκίς χρησιμοποιώντας κάθε αθέμιτο μέσο.

Ξεπέρασε κάθε όριο πλέον, με τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς, (ότι είναι: τρισάθλιο, απαράδεκτο με αποκορύφωμα τη φράση: της τρισάθλιας φυλακής υψίστης ασφαλείας), η πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ διασύροντας για ακόμη μια φορά πανελλαδικά το Νοσοκομείο Κιλκίς, η αήθης παραπληροφόρηση των πολιτών θεωρούμε ότι έχουν ένα μόνο στόχο, να βλάψουν όσο το δυνατόν περισσότερο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Είμαστε επαγγελματίες προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας και ΟΧΙ εργαζόμενοι σε τρισάθλια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Δεν μας αξίζουν τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί.

Ως Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών καταγγέλλουμε διαφωνούμε και διαχωρίζουμε τη θέση μας με τις εν αγνοία μας δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις και κυρίως όταν δεν προσυπογράφονται από το Δ.Σ. του εργασιακού Σωματείου, αλλά αποτελούν απόψεις εξυπηρετητών της ΠΟΕΔΗΝ με μοναδικό σκοπό να αμαυρώσουν τη μνήμη των προγόνων μας την ιστορία του Νοσοκομείου μας αλλά και έναν Νόμο ολόκληρο και τους πολίτες του.

Αλήθεια, τι φταίει, τι μεσολάβησε και τι άλλαξε ώστε το τελευταίο διάστημα ώστε το Νοσοκομείο Κιλκίς να είναι στην ημερήσια διάταξη τους αλλά και αρνητικός πρωταγωνιστής των μέσων ενημέρωσης;

Σε αυτό το ερώτημα την απάντηση θα την δώσουν όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Μια απάντηση δυναμική και ουσιαστική.

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Παρ’ όλα αυτά επειδή η στοχοποίηση του Νοσοκομείου, μας αφορά όλους και όλες και γι’ αυτό θα θέλαμε να ενημερώσουμε την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ότι η ογδοντάχρονη ιστορία του Νοσοκομείου αποτελεί παρακαταθήκη των προγόνων μας προς τις νεότερες γενιές. Κάθε ένας από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προσβάλει την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν αλλά και αυτών που αγωνίζονται καθημερινά ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στην δημόσια υγεία.

Δε θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ακυρωθεί και να αμαυρωθεί η προσφορά των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας από την ΠΟΕΔΗΝ και των εξυπηρετητών της, η προσπάθεια να ευτελίσουν το καθημερινό έργο των εργαζομένων οι οποίοι βρίσκονται δίπλα στον πολίτη, δίπλα στον ανασφάλιστο που τους χρειάζεται θα μας βρει απέναντι τους.

Οι εργαζόμενοι είναι το Νοσοκομείο και η στοχοποίηση τους προσβάλλει, τους υποβαθμίζει και τους δυσφημεί και κυρίως απαξιώνει το καθημερινό δύσκολο έργο της προσφοράς.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία Υγειονομικών Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς σας διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί ότι είναι σε θέση να βοηθήσει στην λειτουργία και στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Κύριοι στόχοι μας είναι:

· Επαρκής χρηματοδότηση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους τους κλάδους

· Προσλήψεις Ιατρών

· Νέο οργανισμό αναπτυξιακού χαρακτήρα (λειτουργία νέων κλινικών, οργάνωση ΜΕΘ, αυτονόμηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, χωροταξική αναδιάταξη Παιδιατρικής – Μαιευτικής κλινικής).

· Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

· Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων

· Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους.

Η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι ένα κοινωνικό αγαθό για το οποίο θα αγωνιζόμαστε πάντα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του.

Υπογράφουν οι: Μασούρας Πασχάλης, Τουρσίδης Δημήτρης, Ισαακίδης Ιωάννης

1 σχόλιο:

  1. Η εφημερίδα δέχεται ως δεδομένη μια ανακοίνωση;Σήμερα τα σκυλιά χθες τα φίδια και τα ποντίκια.Δεν διαφωνώ οτι υπάρχουν κ προϋπήρχαν ολα αυτά.Ομως μπορει να γίνει ένα ρεπορτάζ τη προκοπής;Πηγαίνουν στην ώρα τους όλοι;δουλυοτν τις εφημερίες τους;χασομερουν η διακοπτουν τη φουλεια τους για ψώνια;χρησιμοποιούν τάχα ως άρρωστοι μέρες κανονικές μη χαλάσουν τις άδειες τους;δέχονται κάθε είδους πωλητές προϊόντων κ εμορευματων;Αν ολα τα παραπάνω δεν ισχύουν τότε κ τα σκυλιά κ τα φίδια κ τα ποντίκια ειναι πλάσματα φαντασίας.Και οι συνδικαλιστές εχουν κανονικό ωράριο ή μήπως δεν δουλεύουν γιατί έχουν να σκεφτούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.