Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Η μαύρη κωμωδία «Η τελετή» του Παύλου Μάτεση στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει την θεατρική παράσταση «Η τελετή» μια μαύρη κωμωδία του Παύλου Μάτεση σε σκηνοθεσία Χρύσας Σιμούλη από την θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. – Δήμου Θερμαϊκού Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται: τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά – απορρυπαντικά – είδη προσωπικής υγιεινής υπέρ της «ΑΡΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ»

Λίγα λόγια για το έργο:
Επτά γυναίκες, συγγενείς της νεκρής παρευρίσκονται στη κηδεία την οποία μέχρι να την πραγματοποιήσουν, περνάνε από διάφορα εμπόδια τα οποία προσπαθούν να τα προσπεράσουν ώστε στο τέλος να πετύχουν μία αξιοπρεπή ‘’τελετή’’. Η όλη αυτή αναστάτωση δημιουργεί ανάμεσά τους χιουμοριστικές εντάσεις και ο ‘’διαιτητής’’ αυτής της τελετής, ο μαιτρ, προσπαθεί να επιβάλλει μια τάξη.

Ο συγγραφέας μέσα από αυτό το έργο στο οποίο τονίζει την υπερβολή, το γκροτέσκο, τη σάτιρα και το μαύρο χιούμορ, βάζει στο στόχαστρο τον καθωσπρεπισμό, τον μικροαστισμό, το είναι και το φαίνεσθαι. Ο Μάτεσις κάνοντας μαύρο χιούμορ επιτίθεται στον μικροαστό, τον αναγκάζει να δει το άδειο του πρόσωπο το οποίο ζει μέσα στο άγχος, την ανασφάλεια και τις ασφυκτικές κοινωνικές και οικογενειακές σχέσεις. Σαν σατιρικός διογκώνει, μεγεθύνει φτάνοντας πολλές φορές στη καρικατούρα ή την τερατοποίηση.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Χρύσα Σιμούλη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Μανιάτη

Σκηνικά, κοστούμια: Hομάδα

Κίνηση: Χρύσα Σιμούλη

ΠΑΙΖΟΥΝ
Μαιτρ: Ευαγγελία Μανιάτη

Μαρία: Δέσποινα Καραγιάννη

Μαίρη: Μέλλω Νταβράνη

Ελένη: Nίκη Σακκά

Όλγα: Βιργινία Καλλιοντζή

Κική: Βασιλική Παπασπύρου

Αντιγόνη: Παναγιώτα Παπαφλωράτου

Οδέττη, τηλεόραση: Ειρήνη Χαριτίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.