Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

"Πολιτική απατεωνιά χωρίς τέλος… το κοινωνικό μέρισμα"

Δελτίο τύπου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας
➤Πολιτική απατεωνιά χωρίς τέλος… 
Κλέβουν δέκα απ' τους μισθωτούς και τους αυτοαπασχολούμενους, δίνουν πίσω ένα στον εξαθλιωμένο και παριστάνουν τον ευεργέτη ονομάζοντάς το «διανομή κοινωνικού μερίσματος».


Συγκεκριμένα αυτό που παίρνουν τώρα οι συνταξιούχοι είναι περίπου στο 1/10 των περικοπών του παρελθόντος. Σε σύγκριση και με αυτά που θα χάσουν από το 2019 ως το 2022, τα ποσά που τους δίνουν είναι το 1/20 των συνολικών περικοπών της δεκαετίας 2012-2022.

Για παράδειγμα συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 1.248 ευρώ προ φόρου έχει χάσει από το 2012 ως τον Νοέμβριο 2017 το ποσό των 22.896 ευρώ και του επιστρέφουν… 278 ευρώ!!!! Στην τετραετία 2019-2022 θα του πάρουν άλλα 10.783 ευρώ με την περικοπή 18% στη μηνιαία σύνταξη.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αρνείται ότι η καταβολή των παρακρατηθέντων ποσών στους συνταξιούχους τον επόμενο μήνα - σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα – αποτελεί "κοινωνικό μέρισμα”.

Σύμφωνα με το Δίκτυο αποτελεί υποχρέωση του Δημοσίου.

Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

"Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι η επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών υπέρ του ΕΟΠΥΥ στους συνταξιούχους, αφορά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουνίου 2012 έως τις 30 Ιουνίου 2016. Κάνετε λάθος κύριε Πρωθυπουργέ.

Επισημαίνουμε στον πρωθυπουργό ότι οι μνημονιακές κρατήσεις άρχισαν από τον Αύγουστο του 2010. Επίσης ότι σε αυτές περιλαμβάνεται για όλο το χρονικό διάστημα έως και τις 30 Ιουνίου του 2016 η εισφορά αλληλεγγύης (ΕΑΣ) στην οποία παρανόμως έχει γίνει κράτηση 4% και 6% , και η οποία παράνομα δεν υπολογίζεται στα οφειλόμενα προς επιστροφή ποσά, καθώς και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι από 1/11/2011 έως 31/5/2012.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων – το οποίο πρώτο και μαχητικά, είχε αναδείξει το σκάνδαλο των παράνομων παρακρατήσεων – ζητά την επιστροφή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών από τον Αύγουστο του 2010 με συνυπολογισμό της ΕΑΣ θεωρώντας ότι με τις χθεσινές ανακοινώσεις η κυβέρνηση "κλέβει" δύο σχεδόν χρόνια παράνομα παρακρατηθέντα ποσά, παράλληλα μειώνει τα οφειλόμενα αφαιρώντας την ΕΑΣ εξαπατώντας για μια ακόμα φορά τους συνταξιούχους.

Οι δικαιούχοι των ποσών που θα επιστραφούν, με τη σύνταξη Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 1,3 εκατομμύρια με μικτές αποδοχές από κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ. Φυσικά τα ποσά αυτά είναι ασήμαντα μπροστά στις τερατώδεις μνημονιακές περικοπές συνολικού ύψους 70 δισ. ευρώ, οι οποίες μάλιστα θα συνεχιστούν και το 2019.

Τα στοιχεία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, για τη φτωχοποίηση των συνταξιούχων, είναι αποκαλυπτικά όταν οι νέες περικοπές στις σημερινές συντάξεις το 2019 θα οδηγήσουν σε συνολική μνημονιακή απώλεια εισοδημάτων για τους συνταξιούχους έως 70%.


Oι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019 εξαιτίας της μείωσης κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, τη μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων, τη κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το "πάγωμα" των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και τέλος από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως παρατηρεί ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νίκος Χατζόπουλος, οι 8 στους 10 συνταξιούχους έχουν φθάσει πια στο στάδιο της εξαθλίωσης και δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε τα φάρμακά τους, ενώ δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν ούτε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού και το τηλέφωνο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.