Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Χατζησάββας: Τι θα ισχύσει για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Κιλκίς;

Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία του βουλευτή Κιλκίς Χ. Χατζησάββα σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο Κιλκίς για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο 2017-2018» 
"Οι κάτοικοι του Κιλκίς υποχρεώνονται και αυτοί, όπως και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός στην Μακεδονία, λόγω των χειμερινών χαμηλών θερμοκρασιών να βασίζονται για την θέρμανση τους, ως επί το πλείστον στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Κατά τα πρόσφατα έτη οι επιβαρύνσεις στην τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας την έχουν αυξήσει σε μεγάλο βαθμό, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες του νομού Κιλκίς να ανταπεξέλθουν, πέραν των δαπανών της καθημερινής διαβίωσης τους και στις δαπάνες της θέρμανσης.

Για την χειμερινή περίοδο 2016-2017 κατά μήνα Νοέμβριο η μέση τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας στο Κιλκίς ήταν 0,848 Ευρώ, για δε την φετινή χειμερινή περίοδο 2017-2018 η μέση τιμή διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με Φόρο Προστιθέμενης Αξίας κατά μήνα Νοέμβριο είναι 0,929 Ευρώ, ενώ η μέση τιμή λιανικής πώλησης πετρελαίου θέρμανσης κατ’ οίκον στο νομό Κιλκίς την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 ήταν 0,959 Ευρώ.

Το παρεχόμενο από το αρμόδιο Υπουργείο επίδομα θέρμανσης από περίπου 210 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2014-2015, διαμορφώθηκε μειωμένο στα περίπου 105 εκατομμύρια Ευρώ για την περίοδο 2015-2016, ενώ στο ίδιο περίπου ποσό παρέμεινε και για την περίοδο 2016-2017, για δε την φετινή χρονιά αναμένεται εκ νέου μείωση τόσο επί του χορηγούμενου επιδόματος όσο και επί του αριθμού των δικαιούχων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Τι θα ισχύσει για την ήδη επελθούσα χειμερινή περίοδο 2017-2018 σχετικά με την τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στο νομό Κιλκίς;

Τι θα ισχύσει για την ήδη επελθούσα χειμερινή περίοδο 2017-2018 σχετικά με τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια καθώς και για την διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης;

Είναι εφικτή οποιαδήποτε αύξηση του ποσού του εν λόγω επιδόματος ειδικά στο νομό Κιλκίς;

Σε ποιο ποσό θα διαμορφωθεί το επίδομα θέρμανσης για την ήδη επελθούσα χειμερινή περίοδο 2017-2018;"

Ο ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Χατζησάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.