Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου, στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017, στις 7.30μ.μ., στην αίθουσα «Κούρος Ευρωπού» της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής «ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ», του Χαρίτωνα Παπαδόπουλου.

Ο Χ. Παπαδόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με ειδίκευση στην κατεύθυνση της Σκηνογραφίας- Ενδυματολογίας. Επίσης, συστηματικά εδώ και 20 χρόνια περίπου, εξασκεί την τέχνη της ζωγραφικής. 

Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Κατασκευάζει και ζωγραφίζει πάνω σε έπιπλα, φτιάχνει κοσμήματα, ξύλινα γλυπτά και διάφορα αντικείμενα πρωτότυπης καλλιτεχνικής δημιουργίας, ενώ έχει καταπιαστεί και με την τέχνη της χαρακτικής, την οποία έμαθε στα εργαστήρια της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς.

Για τα έργα που θα παρουσιάσει στην έκθεσή του, δηλώνει τα εξής: «Θα δανειστώ μια φράση ενός από τους πλέον αγαπημένους μου ζωγράφους, του Ντιέγκο Ριβέρα, ο οποίος είπε: «Το ύφος μου γεννήθηκε όπως ένα παιδί, μονομιάς, με τη διαφορά ότι προηγήθηκε επώδυνη κυοφορία 35 ετών».

Μετά από 20 περίπου χρόνια σιωπηλής, επίπονης και επίμονης εργασίας, καταφέρνω τελικά να φτάσω στο σημείο να παρουσιάσω την δουλειά μου. Και νομίζω μοιραία το θέμα το οποίο πραγματεύεται αυτή η έκθεση, σχεδόν εμμονικά θα έλεγα, είναι ο διαρκής αγώνας, ο «πόλεμος». 

Οι πάσης φύσεως μάχες του, για να διατηρηθεί το βαγόνι στην πορεία του και να φτάσει τελικά στον προορισμό του, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ελεύθερη δημιουργία. Επομένως και ο τίτλος της έκθεσης, «ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ», ενέχει έντονα το στοιχείο του σαρκασμού. Καμία αρμονία δεν υφίσταται, παρά βρισκόμαστε εν μέσω μιας σύρραξης, η οποία λαμβάνει χώρα αποκλειστικά και μόνο σε πνευματικό επίπεδο. 

Οι φόβοι μας, πολλές φορές, είναι ικανοί να μας κρατήσουν πίσω, να μας στερήσουν από πράγματα τα οποία θα θέλαμε να κάνουμε. Αυτός ο πνευματικός πόλεμος λαμβάνει χώρα στο μυαλό του κάθε ανθρώπου. Άλλοτε είναι συνειδητός και άλλοτε αγνοείται η ύπαρξή του. 

Έτσι λοιπόν σε αυτόν τον "πόλεμο", ρίχνονται με γενναιότητα οι υπερήρωες, οι μαχητές, οι πολεμιστές, οι στρατιώτες και απλοί καθημερινοί άνθρωποι, με όπλα πνευματικά για να μπορέσουν τελικά να λυγίσουν το "θηρίο", που κατατρύχει και ταλαιπωρεί το νου. Γι’ αυτό σας καλώ όλους να μετάσχετε σε αυτόν τον αγώνα, γιατί το "θηρίο" δεν είναι ανίκητο, λυγίζει…».

Η έκθεση θα διαρκέσει από 13 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 5-8μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.