Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η επαναστατική προπόνηση σε 16,500 γυμναστήρια και 101 χώρες

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Αν σας πουν ότι το πιο πετυχημένο ομαδικό πρόγραμμα στον κόσμο είναι το Body Pump, τότε πιθανόν να πείτε ότι το έχετε δοκιμάσει ή το έχετε ακουστά. Το Body Pump είναι το δημοφιλέστερο ομαδικό πρόγραμμα, εφόσον το συναντάμε σε 16.500 γυμναστήρια σε 101 χώρες στον κόσμο. Είναι πασίγνωστο γιατί υπάρχει εδώ και 26 χρόνια και έχει αλλάξει τη πορεία όλων των ομαδικών προγραμμάτων.

Στο ερώτημα τι ακριβώς είναι το Body Pump, η απάντηση δεν είναι μεγάλη ούτε πολύπλοκη: είναι η ομαδική εκγύμναση με μπάρες που εξασκεί όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες με στόχο την ενδυνάμωση, αντοχή, σχηματισμό και τόνωση σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Προσφέρει παράλληλα σημαντική καύση λίπους αλλά και θετική ψυχολογική επίδραση στους ασκούμενους.

Το συναντάμε σε 3 μορφές των 30, 45 και 55 λεπτών.

Το μυστικό της επιτυχίας του προγράμματος λέγετε «Rep Effect» με το οποίο οι επιτυχαίνονται οι ραγδαίες αλλαγές στο σώμα. Το «Rep Effect» είναι η εξάντληση των μυών με τη χρησιμοποίηση ελαφρών αντιστάσεων (βαρών), εκτελώντας υψηλό αριθμό επαναλήψεων. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι η ενδυνάμωση των μυών χωρίς την αύξηση της μυϊκής μάζας ή του όγκου του ασκούμενου (άντρα ή γυναίκα).

Σε μια τυπική τάξη Body Pump εκτελούνται 800-1000 επαναλήψεις. Αυτός ο αριθμός είναι περίπου τετραπλάσιος από τον μέσο αριθμό επαναλήψεων που πετυχαίνει κάποιος αν γυμναστεί από μόνος του.

Όσοι το δοκίμασαν, ξέρουν ότι φέρνει αποτελέσματα και όσοι επιζητούν την αλλαγή στο σώμα τους και θέλουν να το δοκιμάσουν!

Και μην ξεχνάς η αυθεντική αίθουσα LesMills BODY PUMP στο Κιλκίς μόνο στο γυμναστήριο Kinesis-Gym! Όλα τα άλλα, φτηνές απομιμήσεις και προϊόντα υποκλοπών!

* Παναγιώτης Μαυρογενίδης
Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου.
Φοιτητές μεταπτυχιακού Άθληση και Υγεία

Διεθνώς αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM instructor με πολλές συμμετοχές σε διεθνή σεμινάρια με αντικείμενο την μαζική και προσωπική άθληση (Group & personal training) Ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Kinesis-Gym στο Κιλκίς και υπεύθυνος ομαδικών προγραμμάτων του γυμναστηρίου.

Συνιδρυτής και ιδιοκτήτης της CrossTraining School και υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της σχολής.

Από τον Οκτώβριο του 2014 προσκεκλημένος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ στο μάθημα της ειδικότητας «Δραστηριότητες κλειστού χώρου» για σειρά διαλέξεων σε θεωρία και πράξη, με αντικείμενο την λειτουργική προπόνηση με ιμάντες αιώρησης, TRX suspension training.
Ιδρυτής και διευθυντής Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Kiinesis for Kids με έδρα το Κιλκίς.

Στο Kinesis-Gym κάνω τα ομαδικά προγράμματα αίθουσας, TRX, BODYPUMP,RPM, STEP​, CROSSFIT & ΟΡΘΟΣΩΜΙΚΗ, όπως επίσης ασχολούμαι με ειδικευμένες περιπτώσεις προσωπικής προπόνησης, (Pilates, Power Plate, TRX για αθλητές, για πρόληψη ή αποκατάσταση τραυματισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.