Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Σύσκεψη Γιάννη Τσιρώνη, με τους βιοκαλλιεργητές για το Μέτρο 11

Με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών συναντήθηκε την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, προκειμένου να συζητηθεί από κοινού με το Υπουργείο η νέα προκήρυξη του Μέτρου 11 του ΠΑΑ που αφορά στην Βιολογική Γεωργία.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ν. Σερρών, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Β. Ελλάδος, του Συλλόγου Βιολογικών Αγορών Β. Ελλάδος, του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Λαγκαδά, του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Γρεβενών, του Συλλόγου Βιολογικών αγορών Αττικής, της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Ν. Ηλείας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Μεσσαράς Κρήτης, της Πανελλήνιας Ένωσης Βιολογικών προϊόντων, της Αγροτικής ομάδας Βιοκαλλιεργητών Δυτικής Ελλάδας και εκπρόσωπος της International Federation of Organic Agricultural Movements (IFOAM-EU).

Στην συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση σχετικά με την νέα προκήρυξη του Μέτρου 11, η οποία εστιάστηκε στα κριτήρια ένταξης των βιοκαλλιεργητών σε αυτό. Οι βιοκαλλιεργητές εξέφρασαν τους προβληματισμούς και τις απορίες τους σχετικά με την νέα προκήρυξη αλλά και την ικανοποίηση τους για την εφαρμογή κριτηρίων ένταξης στο Μέτρο.

Από την πλευρά του ο Αν. Υπουργός δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να δοθεί μία πιο δίκαιη λύση σχετικά με την ένταξη των βιοκαλλιεργητών στο πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και εξέφρασε για άλλη μία φορά την προσωπική του στήριξη στην Βιολογική Γεωργία.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε αφού ο Αν. Υπουργός ζήτησε από του Βιοκαλλιεργητές τις τεκμηριωμένες προτάσεις τους, ώστε να συνεκτιμηθούν στις αποφάσεις που θα λάβει το προσεχές διάστημα η πολιτική ηγεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.