Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κιλκίς: Εκδήλωση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση


Video πρώτης ημέρας 
Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Κιλκίς 
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Ο Οκτώβρης του 1917 σηματοδοτεί τη στιγμή που έγινε το μεγαλύτερο έως σήμερα επαναστατικό άλμα της ανθρωπότητας προς το μέλλον.


Αποδείχτηκε έμπρακτα ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος και ότι η εργατική τάξη μπορεί να οικοδομήσει μια ανώτερη κοινωνία, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το 1917 άνοιξε μια νέα περίοδος για την ανθρωπότητα, η περίοδος των Σοσιαλιστικών Επαναστάσεων, γεγονός που δεν αναιρείται από τις αντεπαναστατικές ανατροπές στην ΕΣΣΔ και τις υπόλοιπες σοσιαλιστικές χώρες.

Τα διδάγματα του Οκτώβρη έχουν ιδιαίτερη σημασία σήμερα που ο τροχός της Ιστορίας φαίνεται να κινείται προς τα πίσω, σήμερα που το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα βρίσκεται σε συνθήκες κρίσης και υποχώρησης, σήμερα που οι μακρόχρονες συνέπειες της αντεπανάστασης (στις αρχές της δεκαετίας του ‘90) ενισχύουν τη λαθεμένη αντίληψη ότι δεν υπάρχει εναλλακτική διέξοδος από τον καπιταλισμό.

Ο σοσιαλισμός δεν είναι ουτοπία, είναι ρεαλιστικός και αναγκαίος!

Ουτοπία είναι να λες πως σε ένα άδικο, βάρβαρο σύστημα, όπως το σημερινό, μπορεί να υπάρξει "δίκαιη ανάπτυξη" για όλους.

Στο ερώτημα αν υπάρχουν σήμερα οι δυνατότητες στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός να γευτούν μια ζωή καλύτερη, ανώτερη, απαντάμε κατηγορηματικά: ΝΑΙ!

Αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός! Σε αυτήν ο λαός είναι ο αφέντης της οικονομίας, παράγει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Γι’ αυτήν τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ!

Αυτό που φαίνεται σήμερα ακίνητο, αύριο μπορεί να μεταβληθεί ριζικά.

Αυτό είναι το δίδαγμα της μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Η εργατική τάξη, οι λαοί όλου του κόσμου, τον 21ο αιώνα να αφήσουμε το δικό μας στίγμα στην Ιστορία. Να κατακτήσουμε το μέλλον του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Για την επέτειο από τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάσταση η ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ παρουσιάζει Έκθεση Ντοκουμέντων, στην Αυστροελληνική Καπναποθήκη Κιλκίς.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη:


Στις 6:00 μ.μ., ομιλία από το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο, για τα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση».


Στις 7:00 μ.μ., παρουσίαση ιστορικού ντοκιμαντέρ για την «Οκτωβριανή Επανάσταση».

Το Σάββατο 2 Δεκέμβρη:

Στις 6:00 μ.μ., ομιλία από το Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, με θέμα: «Οι Έλληνες στη διαδικασία οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ».

Στις 7:00 μ.μ., παρουσίαση βίντεο της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ με θέμα: «Η ζωή των Ελλήνων πολιτικών προσφύγων στις σοσιαλιστικές χώρες».

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από τις 10:00 πμ. έως τις 2:00 μ.μ. και τις δύο ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.