Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμαρχος Rheinfelden Γερμανίας, συνάντησε τον Δήμαρχο Παιονίας Ελλάδας

Το διήμερο 11 και 12 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Δήμο Παιονίας ο π. Δήμαρχος του Δήμου Rheinfelden της Γερμανίας κ. Rolf Karrer (ως εκπρόσωπος του νυν δημάρχου) στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής τεχνογνωσίας, καλών πρακτικών διοίκησης και αδελφοποίησης δήμων της Ελλάδος και της Γερμανίας που αναπτύσσει η Ελληνογερμανική Συνέλευση.

Την πρώτη μέρα της επίσκεψης ο κ. Karrer συναντήθηκε με τους θεσμικούς εκπροσώπους του δήμου. Ο Δήμαρχος Παιονίας υποδέχθηκε τον κ. Karrer στο Δημαρχείο του Πολυκάστρου όπου και είχαν συνεργασία και σύσκεψη υπό την προεδρία του κ. Γκουντενούδη και με την παρουσία του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλου, του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Φράγκου, του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ευθυμιάδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κ. Απουσίδη, του Αντιδημάρχου Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Παμποράκη και του Γενικού Γραμματέα κ. Ανθρακίδη και τον προϊστάμενο προγραμματισμού κ. Χαμουρούδη.

Αντηλλάγησαν απόψεις μεταξύ των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου Παιονίας, του π. Δημάρχου Rheinfelden και του εκπροσώπου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Σεραφείμ περί θεμάτων που αφορούν τις μεθόδους απορρύπανσης των πόλεων και των οικισμών στη Γερμανία, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τα πράσινα σημεία, την διοικητική δομή των ΟΤΑ, τη διαχείριση των υδάτων και εν γένει την τοπική αυτοδιοίκηση και τα οικονομικά των δήμων. Άλλωστε ο Δήμος του Rheinfelden καθώς είναι κι αυτός παραποτάμιος δήμος, παρουσιάζει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το δήμο Παιονίας, τόσο γεωμορφολογικά όσο και δημογραφικά.

Έπειτα, επισκέφθηκαν την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΠ, τον όρχο οχημάτων του δήμου και τις λοιπές δημοτικές εγκαταστάσεις αλλά και το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Κατά την δεύτερη μέρα της επίσκεψης ο Δήμαρχος Παιονίας ξενάγησε τον κ. Karrer σε αξιοθέατα του Δήμου Παιονίας, στην ιστορική Γουμένισσα, στα μοναστήρια και στα οινοποιία όπως και στο Μουσείο Φυσικής ιστορίας Αξιούπολης.

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Γκουντενούδης, αφού εξήρε την συνεισφορά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ δήμων της Ελλάδας και της Γερμανίας, τους ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά για τη βοήθεια που παρείχαν κατά τη διάρκεια του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Τέλος, αποφασίστηκε η συνέχιση και η εμβάθυνση της συνεργασίας και με επίσκεψη κλιμακίου του Δήμου Παιονίας στη Γερμανία και στο Δήμο Rheinfelden.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.