Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Κιλκίς: Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Άγιο Δημήτριο (Φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια οι Κιλκισιώτες, αψηφώντας τη βροχή, τίμησαν όπως αρμόζει την ιερά μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό του Κιλκίς, στην περιοχή "Στενημαχίτικα".

Παραμονή της εορτής Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός, με τη συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, μετά λιτής και αρτοκλασίας ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης με θέμα: "Οι Άγιοι ως δώρα Θεού".

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Κατερινά Ζιούτα και κ. Δημήτριος Τσαντάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ν. Κιλκίς κ. Δημήτριος Χαραλαμπίδης, η Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους κεντρικούς δρόμους της Ενορίας με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, μελών του Συλλόγου Στενημαχιτών "ο Άγιος Τρύφων" ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές και πλήθος κόσμου.

Την υριώνυμη ημέρα θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.