Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Προληπτικά μέτρα προστασίας των οικόσιτων πουλερικών από την γρίπη των πτηνών

Ενημέρωση από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Κιλκίς
Εξαιτίας των πρόσφατων κρουσμάτων γρίπης των πτηνών υψηλής παθογονικότητας (Η5Ν8) σε δύο εκμεταλλεύσεις πουλερικών στη Βουλγαρία, μία εκ των οποίων βρίσκεται στην επαρχία του Χάσκοβο, στα νότια της χώρας και πλησίον περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και των αντίστοιχων κρουσμάτων στη Βόρεια Ιταλία που έφτασαν τα πενήντα πέντε από την αρχή του έτους, σας υπενθυμίζουμε ότι:

Απαγορεύεται η διατήρηση οικόσιτων πουλερικών σε ανοιχτούς και μη περιφραγμένους χώρους

Τα οικόσιτα πουλερικά πρέπει να διατηρούνται αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων πρέπει να καλύπτονται από κατάλληλα προστατευτικά καλύμματα που θα αποκλείουν την επαφή των οικόσιτων πουλερικών με άγρια πτηνά.

Οι τυχόν εκτρεφόμενες πάπιες και χήνες των οικόσιτων εκτροφών πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πουλερικών.

Καλός καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να μην υπάρχουν σπόροι και νερά που να προσελκύουν άγρια πτηνά, καθώς απολυμάνσεις υποδημάτων και αντισηψία χεριών.

Μη απόρριψη νεκρών πτηνών στο ύπαιθρο.

Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας ή θνησιμότητας των πουλερικών, οι κάτοχοί τους υποχρεούνται να ενημερώνουν αμέσως τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν σε αυτές τυχόν πρόσφατα θανόντα πτηνά για τη διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων. (Τηλέφωνα επικοινωνίας: για την περιοχή του Δήμου Κιλκίς 23413-53350, 53344, 53347, 53348, 53349, για την περιοχή του Δήμου Παιονίας 23430-31378)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.