Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Μπράβο στο Δήμο Κιλκίς - Επιτέλους αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία

Γράφει ο Πάνος Μαύρος
Ήταν πριν 3,5 χρόνια περίπου (συγκεκριμένα 13 Μαΐου του 2014), όταν η Γνώμη Κιλκίς έθετε σαν ερώτημα στον νέο Δήμαρχο Κιλκίς, ένα ακόμη από τα δεκάδες άλυτα προβλήματα της πόλης μας.

Τον περίφημο ξύλινο ξενώνα που βρίσκεται στην Κιολαλία και χτίστηκε με Ευρωπαϊκά κονδύλια. Το πρόγραμμα υλοποίησης και λειτουργίας αυτού του ξενώνα, αφορούσε την περίφημη «Σπηλαιοθεραπεία»! Τσέχοι γιατροί είχαν αποδείξει πως το ιδανικό «μικροκλίμα» και η υγρασία μέσα στο Σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στους πάσχοντες από άσθμα.

Έτσι οι χρόνια πάσχοντες από άσθμα, θα ερχόταν για αρκετές ημέρες στο Κιλκίς, θα έκαναν τη θεραπεία τους στο σπήλαιο και μετά θα διέμεναν στον ξενώνα σαν φιλοξενούμενοι με μικρό όμως σχετικά κόστος. Έτσι όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι. 


Οι ασθενείς από όλη τη γη θα έβλεπαν θεραπεία στο Κιλκίς και εμείς σαν Κιλκισιώτες θα δημιουργούσαμε νέες θέσεις εργασίας συν οικονομικά κέρδη ο Δήμος από τα ενοίκια. Όπως πάντα φυσικά, έτσι και σε αυτή την περίπτωση δεν έγινε τίποτα.

Το άρθρο είχε γραφτεί μια εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές και δε γνωρίζαμε ποιος θα εκλεγόταν δήμαρχος Κιλκίς. Τότε είχαμε προτείνει ότι αφού δεν λειτουργεί για τουρίστες, τουλάχιστον να το εκμεταλλευτούμε ώστε να διαμείνουν οι άστεγοι Κιλκισιώτες. Διαβάστε εδώ το παλιό άρθρο http://gnomikilkis.blogspot.gr/2014/05/1.html

Και εκεί που λέγαμε «όλοι ίδιοι είναι», και δεν αξιοποιήθηκε πάλι τίποτα, ξαφνικά μαθαίνουμε πως ο Δήμος Κιλκίς έφερε τους πρώτους φιλοξενούμενους! 


Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο οι πρώτοι «πελάτες μας» είναι Ελληνίδες αθλήτριες!

Μπράβο και πάλι στο Δήμο Κιλκίς!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου