Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα Γκουντενούδη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940



"Η εποποιία του ’40 και ο απαράμιλλος ηρωισμός των πατριωτών μας που αγωνίσθηκαν για την απόταξη ενός ακόμη ζυγού, του φασισμού, αλλά και την κατάκτηση για μια ακόμη φορά της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας μας ως Έθνος, μας εφοδιάζει με τα απαραίτητα διδάγματα και την συλλογική ευθύνη για να πορευθούμε στο μέλλον με Αξιοπρέπεια και υψηλό Εθνικό Φρόνημα.
Όπως τότε που ο εχθρός ήταν φαινομενικά πιο ισχυρός έτσι και τώρα ο Λαός μας θα αναδειχθεί νικητής απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την Ελευθερία και τα δίκαια του.

Τότε δεν διακυβευόταν μονάχα το ύψιστο αγαθό της Ελευθερίας, αλλά και οι Αρχές και οι Αξίες του Έθνους μας οι οποίες σφυρηλατήθηκαν μέσα στη «φωτιά» διαμέσου των αιώνων.

Το τιμώμενο γεγονός της νίκης, ανήκει στον καθένα από όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν χωριστά, αλλά και σε όλους μαζί, όπως και σε εμάς ταυτόχρονα που απολαμβάνουμε το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

Σήμερα, το μήνυμα του Όχι του ελληνικού Λαού και του αγώνα του 1940 είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ, δεν μένουμε όμως μονάχα στον επετειακό εορτασμό.

Η ιστορική και κοινωνική παρακαταθήκη και το αξιακό κεκτημένο των αγώνων του ελληνισμού είναι για μας ζητούμενο καθημερινό.

Η μνήμη της απελευθέρωσης από τον γερμανό κατακτητή, έστω και με την τυποποίηση που δημιουργεί η επανάληψη, αναδεικνύει αυτή τη συλλογική συνείδηση που επιβάλλει σε όλους μας να σταματήσουμε για λίγο την ατομική μας πορεία και συλλογικά πλέον, να ξαναθυμηθούμε και κυρίως να ξανασκεφτούμε.

Να βρεθούμε ξανά ο ένας πλάι στο άλλο και ενωμένοι να σταθούμε απέναντι στα μεγάλα ζητήματα που πραγματεύεται η Πατρίδα μας.

Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την εθνικής μας ακεραιότητα και να διασφαλίσουμε την κοινωνική συνοχή."

Χρήστος Π. Γκουντενούδης
Ο Δήμαρχος Παιονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.