Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

"Κλείδωσε": Στην Ελλάδα η διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018

Τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη, η οποία καθιερώθηκε το 2004 και εορτάζεται την 14η Ιουνίου, για το 2018 θα αναλάβει η Ελλάδα, με μια πρωτότυπη και έξυπνη διεκδίκηση μετά από αίτημα του υπουργείου Υγείας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Μέχρι σήμερα 14 χώρες έχουν αναλάβει από τον ΠΟ Υγείας την ευθύνη της διοργάνωσης του εορτασμού της και φέτος διοργανώτρια χώρα ήταν το Βιετνάμ.

Η ανάληψη της διοργάνωσης της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη 2018 αποτελεί τιμή για τη χώρα μας και μία λαμπρή ευκαιρία για τη διεθνή προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και της απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τη.

Επίσης, η διοργάνωση εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια όλου του έτους, που θα κορυφωθούν στις 14 Ιουνίου, θα πολλαπλασιάσει το μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία και θα συνδράμει αποφασιστικά στη σταθερή προσπάθεια για τη μεταστροφή του αιμοδοτικού πληθυσμού σε 100% συστηματικούς εθελοντές. 

«Να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πολιτισμός και αλληλεγγύη. Να δείξουμε σε όλον τον κόσμο ότι στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη».

Όπως σημειώνεται, η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση και τη λιτότητα που βιώνει επί επτά συνεχή έτη, «παρουσιάζει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό», παρότι συμπεριλαμβάνεται ακόμα σημαντικός αριθμός δοτών αντικατάστασης (συγγενικό περιβάλλον ασθενών).

Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος που θα ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια των ημερών του εορτασμού στη χώρα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.