Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ μεγάλη η αγκαλιά αγάπης του κόσμου για τις δράσεις της Θρακικής Εστίας Κιλκίς

Δελτίο τύπου Θρακικής Εστίας Κιλκίς
Για άλλη μια φορά με πολύ αγάπη ο κόσμος αγκάλιασε τη προσπάθεια του συλλόγου μας. Πέρασε μια χρονιά γεμάτη εκδηλώσεις, εκδρομές και φυσικά πολύ χορός. Μέσα στη χρονιά πραγματοποιήθηκαν πολλές μονοήμερες εκδρομές. 
Κάποιες από αυτές ήταν η επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Βεργίνας και στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας, στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον και στον Παλιό Παντελεήμονα Πιερίας. 

Επίσης υπήρξε μεγάλη συμμέτοχη στο Νέστο καθώς τα παιδάκια του συλλόγου μας αλλά και οι γονείς απόλαυσαν τις ομορφιές της φύσης μέσα από τις δραστηριότητες του ποταμού (Canoe-Kayak). 

Και τέλος πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα Μετέωρα, στη Καλαμπάκα και στα Τρίκαλα. Το καλοκαίρι υπήρξε γεμάτο για χορευτικά μας τμήματα. Στις 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η αναβίωση του Θρακιώτικου γάμου στο πάρκο "ΚΗΠΟΣ". 

Συναισθήματα χαράς, ενθουσιασμού και νοσταλγίας στα πρόσωπα όλων... Ελπίζουμε με αυτή την εκδήλωση να αγγίξαμε τις καρδιές των νέων, γιατί είναι οι συνεχιστές της παράδοσής μας. Παρουσιάσαμε έθιμα από τη Βόρεια και Ανατολική Θράκη σε μια προσπάθεια να ενώσουμε την τότε μεγάλη Θράκη.

Συγκεκριμένα το σόι του γαμπρού καταγόταν από τα Μπογιαλίκια της Βόρειας Θράκης (Βαφειοχώρι Κιλκίς), ενώ της νύφης από το Ιντζέκιο της Ανατολικής Θράκης (Μονόλοφος Θεσ/νίκης). 

Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στη προσπάθεια αυτή. Πρώτα πρώτα τους χορευτές και τους γονείς που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. 

Τον κ. Σωτήρη Πατσιούρα που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να μας διαθέσει το άλογο με το παιτόνι, την κ. Σεβαστή Αυγερινού που έφτιαξε τη κουλούρα της νύφης. Τις κυρίες Χρύσα Βλαχάκη και Λαμπρινή Δουδάκη από το Βαφειοχώρι Κιλκίς για τη βοήθεία τους στα έθιμα.

Επίσης ευχαριστούμε τους μουσικούς μας που χωρίς αυτούς δε θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα και συγκεκριμένα τον Αλέξανδρο Μπλέτσα (βιολί), το Γιώργο Δρικούδη (ακορντεόν), τον Γιάννη Μαυρίδη (γκάιντα), και το Νίκο Μαυρίδη (νταούλι). 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις δασκάλες μας κ. Αντωνιάδου Ελένη και κ. Βαλαβάνη Αθηνά, όπως επίσης και το Δήμο Κιλκίς. Στη 1 Ιουλίου συμμετείχε όπως και κάθε χρόνο, το εφηβικό και το τμήμα ενηλίκων, στο 9Ο Πανθρακικό Αντάμωμα στη Δράμα. 

Στις 14- 16 Ιουλίου ο σύλλογός μας πήρε μέρος στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στα Λουτρά της Αιδηψού. Στο φεστιβάλ το τμήμα μας είχε μια εξαίρετη παρουσίαση από χορούς της Θράκης μας.

Τη πρώτη βραδιά τα παιδιά μας παρουσίασαν χορούς απ τα Μπογιαλίκια της Βόρειας Θράκης και τη δεύτερη χορούς απ τον Έβρο. Στη μουσική μας συνόδευαν ο Κυριάκος Ιωαννίδης στη γκάϊντα και ο Νίκος Μαυρίδης στο νταούλι. 

Τις ημέρες εκείνες επισκεφθήκαμε και τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο και την Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν δύο γκρουπ από τη Πολωνία, δύο απ τη Τουρκία και απ την Ελλάδα σύλλογοι απ τη Κέρκυρα, τη Λαμία και το Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. 

Στις 3 Σεπτεμβρίου οι Θρακιώτες του Κιλκίς ανταμώσαμε στο Αξιοχώρι. Ήταν μια όμορφη θρακιώτικη βραδιά και σ αυτό το σημείο θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο σύλλογο Αξιοχωρίου για την οργάνωση και για την φιλοξενία.

Τέλος συμμετείχε το εφηβικό τμήμα στην εμποροπανήγυρη Κιλκίς, στις 8 Σεπτεμβρίου στην Παναγούδα Θεσσαλονίκης και στις 10 Σεπτέμβρη το τμήμα ενηλίκων στις Μουριές Κιλκίς. 

Σας περιμένουμε λοιπόν και φέτος να μάθουμε, να χορέψουμε, να διασκεδάσουμε, να ταξιδέψουμε!

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 13 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιούνται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς. 

Κάθε Τετάρτη:
Τμήμα Ενηλίκων Αρχαρίων 6μ.μ.- 7μ.μ. 
Τμήμα Ενηλίκων προχωρημένων 7μ.μ.- 9μ.μ.

Κάθε Σάββατο:
Τμήμα Νηπίων – Α΄,Β΄Δημοτικού 12:30- 13:30
Τμήμα Δημοτικού Γ’- ΣΤ΄ 13:30- 14:30
Τμήμα Εφηβικό (Παραστάσεων) 5μ.μ.-7μ.μ. 

Για τυχόν πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα κα Αθηνά Βαλαβάνη: 6937293631, κα Ελένη Αντωνιάδου:6977164620. 

Σας περιμένουμε!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.