Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας

Ολόκληρο το νησί της Χίου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «3ο Φεστιβάλ Χορών στο νησί της Μαστίχας» με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Από τις 6 Σεπτέμβρη και για 2 βραδιές η Χίος θα γίνει το κέντρο του λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. 
Παραδοσιακοί σκοποί, ξεχωριστοί χοροί και μοναδικές φορεσιές θα γεμίσουν το Ανοιχτό Θέατρο Καστρομηνά στη χώρα της Χιου την Τετάρτη και Πέμπτη 6 & 7 Σεπτέμβρη. Ώρα έναρξης 21.00 και είσοδος ελεύθερη.

Την χορευτική διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Χίοι εν Χορώ» ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, του Δήμου Χίου καθώς και υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Το φεστιβάλ εξαπλώνεται σε ολόκληρο το νησί, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να επισκεφθούν οικισμούς της Βόρειας και Νότιας Χίου, να μάθουν τα έθιμα και της παραδόσεις του νησιού ενώ θα παρακολουθήσουν και δρώμενα από άλλους συλλόγους του νησιού. 

 Οι χορευτές θα έχουν όμως και την δυνατότητα να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τα καταγάλανα νερά και τις ξακουστές παραλίες της μυροβόλου Χίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.dancechios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.